DESZ 1 druipt letterlijk en figuurlijk af in Marknesse

Auteur: Karlo Naberman. Foto's: 42

Zondag 5 november | Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd SVM - DESZ op het programma. Op een regenachtig sportpark De Punt werd om 14:30 uur afgetrapt. DESZ begon de wedstrijd naar behoren en deelde in het eerste kwartier een paar speldenprikken uit, echter was de laatste pass of de afronding niet voldoende om de goalie van SVM te verschalken.

Naarmate de eerste helft volgde grossierde DESZ in het maken van fouten en verkeerde keuzes, waardoor SVM de betere ploeg werd. Dit resulteerde in een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg. Na weer een verkeerde inspeelpass op het middenveld nam de thuisploeg het over en via verschillende schijven belandde de bal bij Thom Westerveen. De oud-speler van DESZ verschalkte keeper De Lange in de rebound. Vlak voor rust kreeg DESZ nog een megakans in de omschakeling, echter schoot Bram Makkink de bal via de keeper in het zijnet.

DESZ moest de tweede helft uit een ander vaatje gaan tappen, echter lag de bal na 20 seconden alweer achter De Lange, een verkeerde terugspeelbal was hier debet aan, de linkerspits kwam ertussen en bracht de stand op 2-0.

Het spel van de Sluzigers was deze middag ver onder de maat, toch kon het 2 รก 3 100% kansen noteren. Deze waren helaas niet aan Moorman en Krabbe besteed.

Een onnodige maar terechte nederlaag voor DESZ, wat de tegengoals dit seizoen tot nu toe te makkelijk cadeau doet aan de tegenstanders.

Op naar volgende week, dan staat de thuiswedstrijd tegen Vitesse'63 op het programma. Aftrap 14.30 uur.

Met dank aan Jan Willem Oldenbeuving voor de beelden van deze regenachtige voetbalmiddag.