DESZ 1 deelt de punten met OWIOS in een rommelige wedstrijd

Auteur: Robert Redder. Foto's: 34

Zondag 12 februari | Zaterdag 11 februari speelde DESZ 1 een uitwedstrijd tegen OWIOS uit Oldebroek. Een belangrijke wedstrijd voor DESZ aangezien OWIOS een directe concurrent is in de strijd tegen degradatie.

In de beginfase van de wedstrijd liet DESZ slordig voetbal zien en was men niet gretig op de tweede ballen die hierdoor ontstonden. In deze fase werd de speelstijl van OWIOS algauw duidelijk, namelijk via de snelle omschakeling gevaarlijk worden via de snelle aanvallers. In de 9e minuut weer een counter voor OWIOS en waar Redder in eerste instantie de aanval onschadelijk lijkt te maken, lukte het hem niet om de bal weg te krijgen. Tijdens deze actie tikte hij zijn tegenstander aan, werd de bal op de stip gelegd en ontving hij een gele kaart. De spits van OWIOS liet De Lange kansloos en de 1-0 stond op het scorebord. Je zou zeggen dat dit een wake-up call zou zijn voor DESZ maar dit bleek niet zo te zijn. Na wederom een aantal counters en geklungel voor de eigen 16 had de stand binnen een half uur zomaar 3-0 kunnen zijn maar De Lange hield zijn ploeg op de been.

In de 33e minuut kreeg DESZ de eerste corner van de wedstrijd. Deze werd kort genomen door Naberman en Kuurman. Laatstgenoemde legde de bal bij de tweede paal neer, Redder kopte de bal terug in de 5 meter en Moorman was alert genoeg om binnen te koppen, 1-1. DESZ begon vanaf dat moment met meer vertrouwen te voetballen en in de 35e minuut wist Bakker na een goed uitgespeelde aanval te scoren. Hij kon een voorzet van Westerveen bij de tweede paal binnenwerken. Vlak voor rust moest OWIOS verder met 10 man omdat een verdediger van hen werd betrapt op natrappen bij Bakker, hier kreeg hij de rode kaart voor. Daarna ontving De Lange nog een gele kaart voor tijd rekken. Zo gingen beide ploegen de rust in met een 1-2 voorsprong voor de mannen van Bonhof.

De tweede helft begon meteen met een kans voor DESZ. Naberman besloot vanuit de aftrap uit te halen, zijn schot ging rakelings over. In de 52e minuut kwam DESZ ook met 10 man te staan. Na een vrij onschuldige overtreding van Redder ging zijn tegenstander gewillig naar de grond. Hierop besloot de scheidsrechter Redder zijn tweede gele kaart te geven en dus moest hij het veld verlaten. Het vervolg van de tweede helft was rommelig en beide ploegen creƫerden weinig kansen. OWIOS en DESZ waren in deze periode aan elkaar gewaagd en de organisatie van beide ploegen stond goed.

Zo maken we een sprongetje naar de 85e minuut. OWIOS kreeg een vrije trap aan de zijkant van het veld. Deze afdraaiende vrije trap belandde bij de tweede paal en kon vrij worden ingekopt. Er werd nog gevlagd voor buitenspel maar hier wilde de scheidsrechter niks van weten, 2-2. Moorman ontving vervolgens een gele kaart omdat hij de scheidsrechter erop attent maakte dat er voor buitenspel gevlagd werd. In de 90e minuut kreeg DESZ nog een gigantische mogelijkheid om de 2-3 maken, echter struikelde Makkink over de bal en wist hij zijn twee vrijstaande teamgenoten niet te bereiken. Vanuit deze kans bleef Krabbe druk zetten en ontstond er een botsing. Tot ieders verbazing besloot scheidsrechter O'Niel hem met een directe rode kaart van het veld te sturen en zo eindigde de wedstrijd met 10 tegen 9 in 2-2.

Een eindstand waar beide ploegen niet veel mee opschieten en gezien de uitslagen van de concurrentie is het gat naar de bovenliggende ploegen gegroeid naar 5 punten. De komende twee weken is DESZ 1 vrij van competitievoetbal. Wel wordt zaterdag 25 februari geoefend tegen Olympia'28 in Hasselt. Zaterdag 4 maart speelt DESZ 1 weer een competitiewedstrijd, VSCO'61 uit Oosterwolde (Gld) komt dan op bezoek in Zwartsluis.

Met dank aan Oldenbeuving Fotografie voor de beelden van de wedstrijd.