Nieuws

DESZ 1 boekt eerste overwinning tegen sv Hatto-Heim

Bekijk alle foto's!
Auteur: Bram Makkink. Foto's: 32

Zondag 20 november | Zaterdag 19 november. Het is een koude dag op Sportpark de Cingellanden. De eerste selectie treedt vandaag aan tegen sv Hatto-Heim in de hoop de eerste 3 punten binnen te slepen.

De rook van de sfeeractie van de trouwe supportersclub was nauwelijks opgetrokken of de bal lag al in het netje van de tegenstander. DESZ trapte af en er volgde een diepe bal op Makkink, die de bal langs de linksback van Hatto-Heim wist te tikken en vanuit daar kon voorgeven. Daar bevond zich Danny Moorman. Hij kon de bal vrijuit binnenschieten en dit resulteerde in een droomstart voor de Sluzigers.

Het eerste kwartier van de wedstrijd vorderde en beide teams hadden hier en daar kansen.

Hatto-Heim was op zoek naar de gelijkmaker, maar de ploeg van Kelvin Bonhof deed wat ze voorgaande wedstrijden ook deed. Het veld compact houden en hoog druk zetten.

De Hattemers kwamen er na een half uur spelen goed uit, maar door sterk ingrijpen van Maarten Akkerman werd de aanval gestaakt. De laatste kans van de eerste helft is voor de thuisploeg, een aanval over links wordt gepakt door de keeper uit Hattem.

Na de rust is Stijn Westerhuis in de ploeg gekomen voor Thom Westerveen. De tweede helft is veelal een kopie van de eerste helft. Vele kansjes over en weer, maar beide ploegen houden stand.

Na 20 minuten spelen is er een grote kans van Hatto-Heim, de nummer 6 van de Hattemers mag schieten vanaf 16 meter, maar hij ziet zijn schot over gaan.

In de 71e minuut moet Ronny Bakker plaatsmaken voor debutant Joël Kats. Kort hierna komt DESZ met de schrik vrij. Een doelpunt van Hatto-Heim wordt afgekeurd. Een duwfout constateert de scheidsrechter. Hatto-Heim voert de druk op, maar DESZ houdt de pot goed dicht en loert op de counter. En dat loont. Na een sterke interceptie van Martijn van der Heide stuurt hij Moorman diep. De doelpuntenmaker van de eerste helft weet de keeper te passeren en rondt weergaloos af vanuit een moeilijke hoek. De ontlading is groot bij de thuisploeg. Een publiekswissel in de 87e minuut volgt. Moorman wordt aan de kant gehaald en voor hem komt Bas Klaver in de ploeg. Het is nog even volhouden voor de heren van DESZ, maar dan in de 92e minuut klinkt het laatste fluitsignaal van de man in het zwart.

DESZ weet door twee doelpunten van Danny Moorman en een enorme gedrevenheid de eerste 3 punten van het seizoen binnen te slepen. Volgende week speelt de hoofdmacht een uitwedstrijd tegen ZAC uit Zwolle.

Met dank aan Jan Willem Oldenbeuving voor de foto's.

Meer nieuws van DESZ 1 >

Advertentie

Interfloor Tapijt & Vinyl
hoofdsponsor Interfloor Tapijt & Vinyl
Twitter
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 2J klasse
  • 27 teams