DESZ 1 benut kansen niet tegen Creil-Bant

Auteur: Eddy van der Linde. Foto's: 16

Maandag 23 september | Na een mooi resultaat vorige week in en tegen Staphorst (0-1) in de laatste bekerwedstrijd is het nu tijd voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. DESZ 1 krijgt de mannen van Creil-Bant op bezoek.

De eerste kans van de wedstrijd is voor Creil-Bant, maar Feenstra weet zijn doel schoon te houden. Kort daarna volgt een prachtige combinatie van de mannen van DESZ en eindigt de bal bij Schoonewelle. Hij schiet hem helaas op de binnenkant van de paal. Opnieuw volgen veel kansen voor DESZ, maar hij mag er niet in.

Creil-Bant loert op de counter en er wordt randje zestien een overtreding gemaakt. Een speler van Creil-Bant neemt de vrije trap en schiet hem prachtig in de kruising, waarna DESZ dus met 0-1 achter staat in de rust.

DESZ begint de tweede helft met goede moed en aast op de gelijkmaker. Een goede steekpass van Lassche op Schoonewelle maar helaas vindt hij de keeper op zijn pad. Even later opnieuw een uitstekende actie van Lassche die Schoonewelle weer zoekt, maar de bal belandt wederom aan de verkeerde kant van de paal.

Met nog ongeveer 25 minuten op de klok komt Creil-Bant met een counter en schiet de bal knap binnen en zo staat het 2-0. Creil-Bant zakt met de gehele ploeg in op eigen helft en DESZ zal hoger en sneller moeten gaan spelen. In de slotfase van de wedstrijd zijn er nog een paar kleine kansen aan beide kanten maar de bal gaat er niet meer in. De wedstrijd eindigt in 0-2 voor de gasten uit Creil-Bant.

Met dank aan Henk Kuik voor de beelden van de wedstrijd.