DESZ 1 begint goed in de beker

Auteur: Danny Moorman. Foto's: 20

Maandag 5 september | ​Op zaterdag 3 september stond de eerste officiële wedstrijd van DESZ 1 op het programma. DESZ ontving in de eerste bekerwedstrijd een competitiegenoot van vorig jaar SC Elim. Beide ploegen spelen aankomend seizoen in Oost alleen treffen elkaar dit seizoen niet in de competitie.

Om 14:45 uur trapte DESZ de wedstrijd af en liet in de eerste de beste aanval zien dat het gelijk het initiatief wilde nemen. De eerste aanval van DESZ resulteerde in een corner welke al na 1 minuut werd binnen gewerkt door Robert Redder. Na deze bliksemstart trok DESZ die lijn door en kreeg het in het eerste kwartier nog twee goede mogelijkheden via Westerveen en Naberman maar beide keren wist de keeper van Elim redding te brengen.

In de 22e minuut was het alsnog raak; Westerveen speelde Van der Heide vrij aan de rechterkant, deze kapte naar binnen en schoot met zijn linkervoet raak in de korte hoek; 2-0. In de fase na de 2-0 kreeg Elim iets meer controle en kreeg het wat kleine mogelijkheden maar zonder echt gevaarlijk te worden. In de 36e minuut kwam DESZ uit het niets op een 3-0 voorsprong. Karlo Naberman stuurde zijn vrije bal naar de verre hoek en liet de keeper kansloos. Vlak voor rust was het toch nog Elim die een doelpunt maakte, een corner werd hard binnen gekopt bij de 2e paal.

Na de thee was het Elim die de wedstrijd wat meer naar zich toe trok en DESZ wat meer onder druk zette, dit leidde tot wat slordigheden bij de thuisclub wat resulteerde in de 3-2 in de 55e minuut. Slordig balverlies van de thuisploeg werd in de omschakeling genadeloos afgestraft. In de fase hierna kregen beide ploegen wat mogelijkheden maar grote kansen bleven uit, tot Elim in de 78e minuut de 3-3 op het bord liet noteren. Een voorzet vanaf de rechterkant werd bij de 2e paal prima afgewerkt. Nog geen 2 minuten later was het DESZ dat de stand weer naar 4-3 tilde, Thom Westerveen werd knap vrijgespeeld aan de rechterkant, dribbelde de 16 in en schoot met een lage schuiver raak in de verre hoek. Tot overmaat van ramp was het 1 minuut na de treffer van DESZ alweer raak aan de andere kant. Akkerman liet zich iets te makkelijk voorbij spelen door de linksbuiten die de bal simpel terug kon leggen op de inlopende spits; 4-4. DESZ ging nog op zoek naar de voorsprong en deze viel vrij snel na de 4-4. Een hoge bal achter de verdediging viel tussen de keeper en de laatste man in waar Moorman van kon profiteren en zo de bal langs de uitkomende keeper kon schuiven. In de laatste paar minuten gebeurde er niks meer en trok DESZ de overwinning over de streep.

Aanstaande zaterdag speelt DESZ haar 2e bekerwedstrijd uit bij VV Zuidwolde om 17:00 uur.