​Derde bekerzege op rij voor JO19-1

Auteur: Bernd de Graaf. Foto's: 24

Dinsdag 24 september | Na de nipte bekerzege vorige week tegen FC Meppel/Alcides JO19-2, stond afgelopen zaterdag het treffen met SC Rouveen JO19-1 op het programma.

Een op papier altijd pittige tegenstander. Zoals in de wedstrijdbespreking al werd aangestipt, ontbreekt het bij SC Rouveen nooit aan hard werken in combinatie met fysieke kracht. Dat wij daar vandaag minstens hetzelfde tegenover moesten zetten was voor iedereen wel duidelijk.

Vanaf de aftrap ging DESZ vol in de aanval om het SC Rouveen zo moeilijk mogelijk te maken en ze zo ver mogelijk op hun eigen helft te houden. DESZ had moeite om de afstanden klein te houden en hierdoor ontstonden er voor Rouveen voldoende ruimtes om de aanval op te zoeken. Tot echt grote kansen leidde dit niet, omdat o.a. de DESZ defensie wederom de organisatie goed gesloten hield.

DESZ besloot om iets meer in te zakken en zo de ruimtes voor de tegenstander klein te maken en van daaruit de bal snel te veroveren. Hierdoor hanteerde Rouveen veelal de lange ballen waardoor DESZ uiteindelijk weer in balbezit kwam en trok op deze manier meer en meer het initiatief naar zich toe.

Voetballend kwam DESZ er steeds beter uit, met Milan Vos als uitblinker op het middenveld kwam DESZ er een aantal keer gevaarlijk uit. Dit resulteerde in de 21e minuut in een 1-0 voorsprong. Na een goede combinatie op het middenveld wist Wouter met een knappe diepte bal Bjardney weg te sturen. Hij wist zijn directe tegenstander voor te blijven en passeerde de keeper met een bekeken bal in de verre hoek.

In de fase hierna tot aan de rust wist DESZ de controle te behouden. Het enige gevaar kwam voor beide ploegen uit standaardsituaties en zo werd met een 1-0 voorsprong de kleedkamer opgezocht.

Een ongewijzigd DESZ begon matig aan de tweede helft. Het kwam moeilijker van eigen helft af en zag Rouveen steeds gevaarlijker worden. Zij wisten een aantal opgelegde kansen niet te verzilveren, de paal werd geraakt en het was aan keeper Martijn te danken dat een tegentreffer nog uit bleef door een aantal keer scherp op te treden in een 1 tegen 1 situatie.

DESZ had het lastig en zo viel in de 65e minuut dan toch de gelijkmaker, Sem sprintte nog goed mee met de spits van de Rouveners, eenmaal in de 16 bracht hij de spits met een uitgestoken been ten val en kon de scheidsrechter niks anders beslissen dan hem op de stip te leggen.

De toegekende strafschop bracht de 1-1 op het scorebord en hierop volgde direct een drinkpauze. Een mooi moment om de koppen bij elkaar te steken en vol te blijven gaan voor de winst.

DESZ pakte het na deze korte pauze uitstekend op. Een prima opbouw van achteruit kwam rond de middenlijn bij Janick terecht. Hij wist Joey aan de rechterkant te vinden die op zijn beurt met een prachtige dieptepass Bjardney 1 op 1 met de keeper wist te zetten. Hij faalde niet en zorgde voor de 2-1, zijn 2e van de middag en een mooi antwoord op een lastige fase.

DESZ kreeg weer de controle. Mede door verse krachten Coen, Annelie, Jorrit en de van JO17-1 aangesloten Imre en Julian kreeg DESZ een sterk overwicht.

In de 85e minuut wist de opgekomen Julian zich goed vrij te spelen en besloot van afstand te schieten, de keeper van Rouveen kon de bal onvoldoende verwerken waarop Imre zeer attent de bal in het doel wist te werken, 3-1.

Diezelfde Imre werd in de 90e minuut nog knap weggestoken door Julian en maakte zo ook zijn 2e doelpunt van de middag, 4-1 en tevens de eindstand.

Wederom een knappe overwinning van DESZ en deze kwam volledig tot stand door als team keihard voor en met elkaar te werken.