Nieuws

Derby Day voor DESZ 2!

Auteur: Matz Hekman.

Dinsdag 12 april | Na de flater tegen LTC 2 hebben de heren van DESZ 2 zich afgelopen zaterdag herpakt door te winnen bij Hollandscheveld 2. Het is zaak om deze lijn door te trekken in de thuiswedstrijd van vanavond, dit omdat de mannen onder leiding van Van Der Haar nog volop spelen voor de titel in de 2e periode. De tegenstander op deze prachtige lenteavond is, niemand minder dan het kleine broertje uit Hasselt, Olympia'28 2.

Om 20:00 floot scheidsrechter Nieborg voor de start van de wedstrijd. Beide teams begonnen fel aan de wedstrijd en lieten merken dat er niet zomaar gewonnen zou worden van elkaar. De vele duels die werden uitgevochten gingen vaak ten goede van het spel maar toch kreeg DESZ de eerste kansen.

In de 3e minuut is het Erwin die met een geweldige steekpass door de lucht Mika 1 op 1 zet tegenover de keeper, met een hard schot probeert Mika de keeper te verslaan maar de sluitpost van Olympia'28 weet zijn ploeg op de been te houden. Na 7 minuten is het raak, wederom is het zo'n zelfde prachtige pass die Mika vrij weet te zetten tegenover de keeper, dit maal is het Wesley die zijn voeten laat spreken. Met een kruislings schot faalt Mika geen 2e keer en zet de 1-0 op het scorebord.

DESZ weet het spel meer naar zich toe te trekken en krijgt meer grip op de tegenstander maar net wanneer de mannen van DESZ het gevoel krijgen dat ze de controle over het spel afdwingen is het Olympia'28 die met een gevaarlijke counter richting het doel van DESZ snelt.

Voor de verdediging van DESZ is er nog maar 1 mogelijkheid de counter te stoppen en dit resulteert in een vrije trap voor Olympia'28 rond de 16. De nummer 10 van Olympia'28 gaat achter de bal staan en krult hem over de muur in de goal. 1-1 is tevens de stand waarmee de heren aan de thee gaan.

Na rust gaat DESZ goed van start, na een geweldige solo van gelegenheidsrechtsbuiten Bas probeert hij het met een knal vanaf rand 16, zijn inzet met links zeilt maar net over het doel. Wederom zijn de mannen van Olympia'28 scherp in de counter. Via een aanval door het centrum weten zij een mannetje vrij voor het doel van Jordy te krijgen, gelukkig voor DESZ valt de bal aan de goeie kant van de paal.

Een paar minuten later is het wel raak voor Olympia'28. Weer is het een overtreding die voorafgaat aan het gevaar. Een vrije trap aan de linkerkant wordt strak ingedraaid en eenvoudig binnengelopen, DESZ moet nu echt uit een ander vaatje tappen wil het deze wedstrijd nog weten te keren en zo mee te blijven doen om de periodetitel en het kampioenschap.

Na een aanval van DESZ werkt 1 van de mannen van Olympia'28 de bal over de achterlijn. De corner wordt strak voorgegeven door Mika en het is Ronny Bakker die de bal binnen weet te koppen. Na zijn goal tegen Wolvega is het dus wederom Bakker die belangrijk is met de kop.

Deze goal leek als brandstof voor de machine van DESZ. Nadat Olympia'28 de bal over de zijlijn werkt voor hun eigen dug-out is het de trainer die denkt het spel te vertragen door de bal achter de boarding te werken. Doordat de bank van DESZ zo oplettend bij het spel betrokken is en gelijk een nieuwe bal bij Bas wist te krijgen kon hij hierdoor Ronny wegsturen met een verre ingooi. Ronny kijkt een keer op en ziet Mika in komen lopen, legt de bal strak voor en Mika schiet overtuigend binnen.

Na de 3-2 is het zogeheten hek van de dam. Na een subtiel passje van Sander is het wederom Mika die een grote kans krijgt, zijn schot gaat net voorlangs het doel van Olympia'28 en zodoende moet zijn hattrick nog even op zich laten wachten. "Wat Sander met links kan, kan ik ook" moet Kevin gedacht hebben, met fijn gevoel in zijn linkerpoot zet hij Mika vrij voor de keeper, dit keer is het raak voor de kleine buitenspeler. Een kruislings schot met links blijkt weer te machtig voor de keeper van Olympia'28.

Vlak voor het einde valt een bal voor de voeten van Sander. Met een lange bal steekt hij Mika weg, of het de bedoeling was laten we voor nu even in het midden, Mika speelt nog even met de verdedigers van Olympia'28 door zet met een schijnbeweging op het verkeerde been te zetten, u raadt het misschien al, maar weer is het een schot vanaf links in de verre hoek waarmee Mika de keeper weet te verslaan. Met zijn 4 goals en 1 assist doet hij zo een hele goede sollicitatie naar een plekje in de selectie van Van Der Haar en Co.

Olympia'28 probeert nog tevergeefs een resultaat te halen maar weet ook dat de wedstrijd nu gespeeld is. Door wat lichte overtredingen van Sander en Robin proberen ze nog gevaarlijk te worden uit de dode spelsituaties, maar de heren van DESZ 2 geven niks meer weg.

Enige tegenvallers voor DESZ zijn het uitvallen van sterkhouders Mark en Jarno, laten we hopen dat de mannen snel weer fit zijn om op 2e paasdag aan te treden tegen de studenten van G.S.V.V. The Knickerbockers 4.

Bij winst van DESZ en concurrent LTC is het doelsaldo bepalend voor wie er met de periodetitel vandoor gaat. Momenteel is het doelsaldo van DESZ (+12) beter dan dat van LTC (+10) maar dit is geen reden om tegen de Groningers rustig aan te doen. De mannen uit Assen spelen maandag om 14:30 de uitwedstrijd tegen Staphorst 3.

Om 12:15 trapt DESZ 2 af. De heren kunnen alle support gebruiken tijdens deze beslissende wedstrijd om de 2e periodetitel. De verwachting is dat het een warme zonnige dag wordt, dus u kunt na de paasbrunch gezellig een mooi potje voetbal komen kijken op Sportpark Cingellanden, Tot dan!

Meer nieuws van DESZ 2 >

Advertentie

Interfloor Tapijt & Vinyl
hoofdsponsor Interfloor Tapijt & Vinyl
Twitter
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 2J klasse
  • 27 teams