De wedstrijd van het jaar voor JO15-1

Auteur: Paulien Weebers. Foto's: 4

Vrijdag 10 juni | ​Vanavond stond DE WEDSTRIJD van het seizoen op het programma. Niet waar het gaat om de punten of de stand in de competitie maar wel voor wat betreft het al dan niet "aanscherpen" van de familieband. De complete selectie van de 15-1 was aanwezig, team "familie" was een gemengd gezelschap van vaders, moeder, broers en zus en de trainers Arjan en Jordy.

Waar in menig huis de spanning op liep voor de examenuitslag (Bart Marsman gefeliciteerd), liep bij zowel team familie als de 15-1 de spanning gedurende dag steeds hoger op voor de wedstrijd van het jaar. Voor welke opstelling, tenue en tactiek werd er gekozen…..

Om 18.30 uur stond iedereen klaar. Zo sportief als beide ploegen zijn, kon de wedstrijd gespeeld worden zonder scheids. Alleen de tijdwaarneming werd vanaf de zijlijn in de gaten gehouden.

JO 15-1 had er deze avond voor gekozen om geheel tegen de vertrouwde opstelling in te spelen. Door middel van een soort rad was een ieders positie bepaald waardoor keeper Thijs in de spits terecht kwam en Cas zelfs enkele minuten op goal maakte.

Team Familie koos voor een behoudendere opstelling. Vaste plekken voor de spelers die nog steeds actief zijn en oude posities voor de spelers die vroeger menig balletje getrapt hebben.

Van beide kanten zag het spel er geolied uit, wat natuurlijk vooral te danken was aan het fanatisme. Ondanks sterk keeperswerk van Quinten in de eerste helft, was het Arjan die de openingstreffer op zijn naam mocht zetten. Hiermee werd iedereen op scherp gezet en was het wel duidelijk dat er serieus gevochten moest gaan worden voor de overwinning. De 15-1 was duidelijk van plan om Team Familie niet te sparen, het zijn dan ook Bram, Joey en Jack die voor een 3-1tussenstand zorgden bij rust.

Arjan probeerde vlak voor rust nog de aansluitingstreffer te maken maar deze vond het zijnet.

Na rust kwamen beide teams weer even fanatiek het veld op. Waar Team Familie hun kansen onbenut liet, was het 15-1 die iedere kans greep om te scoren.

De professionele uitstraling van De Catastrofe van Vollenhove maakte geen indruk op ze en zonder pardon zetten Milan en Imre de 5-1 op het bord. De wedstijd leek gespeeld maar dan komt Team Familie als een duvel uit een doosje. Een eerst poging van Max van Dijk werd nog met en geweldige redding van Cas teniet gedaan.

Maar daarna laat Arjan zijn skills even zien en na een prachtige voorzet van Lucretia is het Max van Dijk die toch weet te scoren bij Cas 5-3.

Met nog een kwartier op de klok is de spanning, ook langs de zijlijn, om te snijden. De 15-1 is niet van plan om "team familie" nog verder terug te laten komen en in no time staat de 6-3 op het bord.

Echter is het de anders altijd zo betrouwbare grensrechter die zich ontpopt tot een ware goalgetter door met een hattrick de spanning terug te brengen tot 6-6.

De laatste minuten tikken weg en een gelijkspel zou wel het meeste recht doen aan het spel en de inzet van iedereen. Met een slotoffensief van Bart en Jack is het echter uiteindelijk de 15-1 die met de overwinning aan de haal gaat.

De zeer vermakelijke wedstrijd wordt nog afgesloten met een penaltyreeks die uiteindelijk gewonnen wordt door Team Familie. Overall dan dus toch een gelijkspelletje, al is het maar om daarmee iedereen te belonen en de sfeer er binnen de families gedurende de zomerstop wel in te houden.

Bedankt: Peter, Tjeerd, Jordi, Ronald M., Erwin, Arjan, Marcel, Ronald K., Lucretia, Max van D., Michal, Lucas, Lisanne en Max K. voor vanavond!!

Zowel team als ouders kunnen terugkijken op geweldig leuk en sportief seizoen. Arjan, Jordy en Tjeerd enorm bedankt daarvoor!!