de wedstrijd van de gemiste kansen

Auteur: Jasper Schuurman.

Woensdag 2 november | Op zaterdag 22 oktober moesten de mannen van DESZ JO17-1 aantreden tegen SC Emmeloord JO17-2. SC Emmeloord stond weliswaar laatste met nul punten, toch was het een belangrijke wedstrijd voor DESZ. Met deze wedstrijd konden ze namelijk haar doelsaldo aanzienlijk verhogen, door veel goals te scoren. Uiteindelijk bleek dit de wedstrijd te zijn van de gemiste kansen!

De score werd al snel geopend door een goal van Jochem, in de negende minuut. Na het doelpunt produceerde DESZ veel kansen, echter werden deze helaas niet benut. Pas in de 22e minuut zette Matthijs ons op een marge van twee. Er was niet veel tijd verstreken maar DESZ scoorde alweer de 0-3, een afstandsschot gemaakt door Arjan. Kort voor rust maakte Matthijs de 0-4, wat ervoor zorgde dat DESZ al bijna zeker was van de overwinning.

2e helft
Na de toespraak van de trainer Fred begon DESZ weer vol motivatie aan de tweede helft, om nog meer goals te scoren. De wedstrijd was net begonnen en DESZ kreeg alweer een penalty, die werd genomen door Arjan. De penalty werd gemist, waarop er ook tweemaal in de rebound ook op de keeper werd geschoten. Gelukkig maakte hij het goed in de 55e minuut door DESZ op een 0-5 voorsprong te zetten. Vijf minuten later was het weer raak voor DESZ, in dit geval was de doelpuntmaker Jasper.

Na vele kansen scoorde DESZ eindelijk de zevende goal, gemaakt door Jochem. Hiermee was de wedstrijd nog niet afgelopen. In de allerlaatste minuut maakte Arjan de achtste goal, waarmede DESZ op een 0-8 voorsprong kwam. DESZ heeft de drie punten meegenomen uit Emmeloord, maar had eigenlijk toch veel meer goals moeten scoren, als je keek naar de kansen die ze kregen. Volgende week spelen de toppers van JO17-1 thuis tegen Nagele die in de bovenste regionen staat.

Wedstrijdverloop:

8' 0-1 Jochem Broek (Assist: Arjan Krabbe)
22' 0-2 Matthijs de Wit (Assist: Hans Jan Slurink)
27' 0-3 Arjan Krabbe (Assist: Hans Jan Slurink)
41' 0-4 Matthijs de Wit (Assist: Jasper Schuurman)
54' 0-5 Arjan Krabbe (Assist: Mathijs de Wit)
62' 0-6 Jasper Schuurman (Assist: Jochem Broek)
63' 0-7 Arjan Krabbe (Assist: Jasper Schuurman)
79' 0-8 Arjan Krabbe (Assist: Tom O'Dowd)