Nieuws

De vloek van Veld 1 nekt DESZ 3

Auteur: Joy Addink.

Zondag 15 oktober | Het is donderdagmiddag, 12 oktober 2023, als ik een telefoontje krijg van Gerjan Spit. Velden afgekeurd? Geen plek voor het 3e? In tegendeel; met de reorganisaties in de vereniging is de nieuwe voorzitter iets opgevallen. Het vlaggenschip en diens vrouwelijke variant trainen ondanks de behaalde resultaten niet op veld 1... “Dat kan niet de bedoeling zijn” luidt het. Zodoende wordt de vraag gesteld of we samen met de dames op veld 1 willen gaan trainen... Dan kan het eerste even rustig nadenken over wat ze te doen staat op veld 3 ergens achterop…

Zo gezegd, zo gedaan... Het vlaggenschip traint op de achterkant van veld 1, achter de dames van Eddy Hoen... Deze is al druk bezig als we het veld betreden. Vanuit het ballenhok hoor ik de stem van de trainer van DESZ 1; "Gerjan hoe krijg ik die lampen op veld 3 aan?". Ik gniffel hier wat om.

De training, met 15 man van 3 en 1 van de reservelijst is uitstekend. Er wordt gecombineerd en lekker gewerkt.

Alles bij elkaar zou je zeggen een goed recept voor de zaterdag; niks bleek minder waar... de vloek van veld 1 heeft ons genekt!

Zaterdag

We komen in flarden aan bij Rouveen en na wat inspirerende woorden van Max gaan we het veld op. Interim keeper Johan Bruintjes, die uiteindelijk een prima pot keept, wordt ingeschoten en de rest doet een warmingup op het veld waar de wedstrijd ook gespeeld zal worden. Het gras staat hier ongeveer 18 cm hoog en na dit gezien te hebben besluiten we dat alle ballen strak ingespeeld dienen te worden... in de eerste 10 minuten van de wedstrijd blijkt dat zo gezegd niet altijd zo gedaan is... Alsof de bokbieren nog in het bloed zitten spelen we een behoorlijk laffe eerste helft en laten we ons afbluffen door Rouveen. Na 10 minuten is de stand 2-0 en dat is nog niet het einde van de blamage die deze helft wel genoemd mag worden. Na nog een vrije trap die in de kruising belandt en wederom een ingeleverde bal staan we met 4-0 achter.

Het derde gaat na een half uur wisselen en dit werpt zijn vruchten af. Invaller Frank weet de bal in de touwen te werken. Tijd om aan de thee te gaan.

Conclusie tijdens de rust is dat we dit niet mogen laten gebeuren en er wordt besloten volle bak te gaan om dit nog om te keren. Helaas redden we dit niet, mede door een vlagger en scheidsrechter die op zijn zachtst gezegd dubieuze beslissingen nemen. Neemt niet weg dat we ons dit zelf aan mogen rekenen! Doelpuntenmaker in de 2e helft is wederom Frank.

Eindstand is 4-2 en we kunnen aan het troostbier. Komende donderdag is er gewoon weer trainen... Nou ja, "gewoon"... Niet meer op veld 1. Dat laten we vanaf nu wel uit ons hoofd.

Zaterdag spelen we uit tegen FlevoBoys 6, hopelijk met een beter resultaat zoals het een echt vlaggenschip betaamt. Alle support is welkom!
Meer nieuws van DESZ 3 >

Advertentie

Bert Leistra Makelaardij Hasselt
clubsponsor Bert Leistra Makelaardij Hasselt
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams