Maandag 2 oktober | Na de 3 verloren punten van vorige week, was het tijd voor DESZ 2 om de dramatische start van het seizoen recht te zetten. Ondanks dat iedereen hier van op de hoogte was, bleek dit nog niet helemaal door te schijnen in de werkethiek. Het was een week waarin alles behalve bovengemiddeld getraind werd.

En met het uitvallen van Ronny Bakker en Hans Jan Slurink werd er gevreesd voor een arbeidstekort in de voorste linie. De omstandigheden waren wederom niet perfect voor een optimale prestatie.

Toch maakten de heren van 2 op zaterdagochtend een koele indruk. Het was tijd voor de jaarlijkse teamfoto en dat betekent dat er in de kleedkamer een jolige sfeer, en een penetrante gel-geur hangt. Iedereen deed goed zijn best om zijn haar te perfectioneren, en Ronny en Gerjan hadden hun onbegroeide hoofden tot een lichte glans laten polijsten (resultaat binnenkort te zien!!).

Na het maken van de foto's voegden ook de versterkingen van vandaag zich bij de groep. We moesten het doen met Jona Marsman en Leon van der Linde, die de hele dag gemakshalve werd omgedoopt tot "andere Leon".

Onder leiding van rasechte clubscheidsrechter Arnold Veldhuizen werd er om 14:30 uur afgetrapt op het hoofdveld. Zoals gewoonlijk begint het 2e slordig aan de wedstrijd. De diepte wordt vaak te haastig gezocht, en dit leidde in meerdere gevallen tot onnodig balverlies. Tegenstander DZOH 3 kon hierdoor regelmatig gevaarlijk worden en het leek een kwestie van tijd tot het eerste tegendoelpunt viel. Het ongenoegen van de technische staf was vanaf rechtsbank goed merkbaar. Toch waren er ook voor DESZ een aantal kansen. Jona en Jarno hadden een aantal nét niet geslaagde pogingen om de bal vanaf de middellijn in het doel te schieten, en topspits Krabbe kopte de bal na een voorzet van Jona vanaf de rand van de zestien nog bijna in de kruising. De zeer anonieme 1e helft werd afgesloten zonder openingstreffer.

In de rust werd Kevin Zoutman gebracht.

In de 2e helft kende DESZ wederom een slaperige start, en in de 48e minuut leidde dat na een inworp van DZOH tot een 3-tegen-1 situatie die niet gestopt kon worden, 0-1. De sfeer op De Cingellanden werd hier niet beter door, het tweede ging toch niet nóg een keer verliezen? Jarno zag zwart voor de ogen en besloot het heft in eigen hand te nemen. Hij gaf de bal aan achternaamgenoot Olaf, en sprintte van centraal achter naar de spitspositie. De Nieborg-Nieborg hyperlink blijkt geen mythe te zijn want Olaf wist precies wat hem te doen stond. Hij gaf de bal een flinke slinger, en na een keurige aanname wist Jarno de bal langs de keeper te schuiven om zo de stand gelijk te trekken.

In de 60e minuut kwam het arbeidstekort in de voorste linie aan het licht. Bij gebrek aan beter werd routinier-linksback Van Dijk ingebracht op de linksbuiten positie. Dit bleek meteen het startsein van het Sluziger kwartiertje te zijn, want nog geen 5 minuten later was het deze supersub die de bal na een prachtige pass van Sander met de knie over de keeper heen wist te krijgen. 2-1 was echter nog niet genoeg, zo vond ook Willard "The Wizard" Reinders. Na wederom een mooie lange bal; dit keer weer van Olaf, toverde hij de bal langs de keeper in de rechter bovenhoek. Vlug daarna was het Jona Marsman die een klap in zijn gezicht kreeg in het strafschopgebied van DZOH. Arbiter Veldhuizen twijfelde geen seconde en legde de bal op 11 meter. Aanvoerder Jarno wist deze strafschop om te zetten in zijn 2e doelpunt. Zo stond het in het de 73e minuut 4-1.

DZOH wist 2 minuten later 4-2 te scoren uit een ingestudeerde corner, maar hun hoop werd al snel afgewezen. "Andere Leon", de geleende wingback van Pim Kaagman, besloot zijn waarde nog even te bewijzen door de 5-2 te maken. Hij ontving de bal van collega Jona na een mooie overlappende loopactie en werkte de bal in de korte hoek. Kortom een productieve middag voor het geleende duo.

Na 90 minuten en een eindstand van 5-2 klonk het laatste fluitsignaal. Het was een wedstrijd waarin bleek dat niet aanval de beste verdediging is, maar verdediging de beste aanval is. Hoewel er nog heel wat lessen uit te trekken zijn, kan deze wedstrijd als een flinke vooruitgang worden gezien.

Volgende week wordt er om 14:30 uur in 't klooster gespeeld tegen VHK 2. We hebben hierbij zo veel mogelijk steun nodig, dus kom vooral kijken!

Henk Kuik: Bedankt voor de actiefoto's!