De meiden van DESZ MO19, is dan Sushi het vaccin voor de punten?

Auteur: Arko Halfmouw. Foto's: 3

Maandag 21 september | Iedere week weer verbaas ik me over de meiden van DESZ MO19-1. Wat een geweldig stel meiden zijn dat. Na een aantal wedstrijden in de beker te hebben gespeeld en een flink aantal tegendoelpunten te hebben geïncasseerd, en geen enkele punt behaald hadden we in de laatste wedstrijd tegen Ruinerwold toch het doel weten te bereiken door een paar losse flodders van Carolientje en Lisalientje. Toch werd deze wedstrijd onnodig verloren, want met een beetje meer wil om te winnen hadden de Sluziger dames gewoon met winst het land van Bartje moeten verlaten.

Het bekeravontuur is dus een mooi programma geweest om eens te kijken waar deze groep nu werkelijk staat. Het is een groep waar een aantal eerstejaars MO19 de kar moet trekken en waar een aardig grote groep jonge meiden zich aan moet optrekken. En ik moet zeggen dat ze dat geweldig oppakken, ook al is het in de eerste paar trainingen wel even wennen aan elkaar. Een grote groep waar een groot deel toch nog met blessures rondloopt. Zo is het in de week voor aanvang van de competitie de drukste week voor de spelersmakelaar en weten we toch nog een versterking vast te leggen (Britt Boerhof) en wordt er nog onderhandeld over nog een ervaren middenvelder waar we verder nog niets over kunnen vertellen.

De wedstrijd tegen de ploeg uit Emmeloord staat dus als eerste op het programma. Eenmaal in de auto was daar het eerste obstakel van de 19e september; hoe komen we in Emmeloord? De wegblokkade bij Vollenhove was de eerste blokkade. Dit obstakel was snel overwonnen; we namen de afslag over de Kadoelerbrug waar we nog even een lifter oppikten (Francesca).

Het volgende obstakel was het binnenkomen bij Flevo Boys, de normale toegangspoort was afgesloten i.v.m. het COVID verhaal. De ingang was nu het hek richting het hoofdveld (daar waar de partij op de mat gelegd moest worden) waar de leiding en alle chauffeurs vervolgens moesten inchecken door een lijst in te vullen.

Eenmaal in de kleedkamer waar de meiden de schoenveters vastsnoeren, de scheenbeschermers monteren, de sokken optrekken en dan de grootste verrassing; er wordt door twee dames een broodtrommel uit de tas getoverd. Als het deksel wordt geopend zie ik daar een alsof ik de Himalaya Sushibar in Amsterdam binnenstap een complete plank sushi rolletjes tevoorschijn komen.

Heb veel langs zien komen in de kleedkamers bij DESZ: gevulde eieren, een schaal met 150 bitterballen, frikandellen, maar dat feest was altijd na de wedstrijd en niet voor de wedstrijd. Terwijl Rosa het laatste beetje saus uit het plastic zakje perst wist Babette het zeker; dit was zeker goed voor een puntje vandaag.

Eenmaal op het veld tijdens de warming up was er niet iets wat er op wees dat er ook maar een van de meiden een beetje de goede vorm te pakken had. Dat spiegelde zich ook af in de eerste 10 minuten, het was een verschrikkelijk rommelig spelbeeld.

Waar de thuisploeg sterker was en zeker drie opgelegde kansen kreeg, waarbij onze aanvoerder Geanne deze kansen van de tegenstander wist te blokken. Zelfs toen ze de bal klem had en deze toch onder haar hand weg werd getrapt was het geluk aan haar kant en kwam de bal via de paal terug in het veld en was kans 4 ook de omslag van het spelbeeld. De Sluziger meiden waren net als ik teleurgesteld in de beslissing van de scheidsrechter, dat hij voor deze aanslag op onze sluitpost Geanne niet zijn blaasinstrument had bediend en gewoon liet door spelen. Na een kwartier is het Nynke die het veld moet verlaten omdat ze migraine voelt opkomen en niet verder kan. Angelina neemt haar taak over. Zoë heeft haar taak op het middenveld onder controle en speelt daar beter dan op de links buiten en krijgt het aan de stok met haar directe tegenstander, daarom besluiten we haar naar de rechterkant te halen en Lisa op links te zetten.

Een paar minuten later in de 30e minuut is het raak voor de thuisploeg, een bal die niet goed wordt weggewerkt komt terecht in de voeten van de spits van Flevo Boys die vervolgens niet nadenkt en schiet, de bal belandt in het net achter Geanne. 1-0

De thuisploeg lijkt steeds meer vermoeid te raken en DESZ trekt de wedstrijd naar zich toe. We gaan rusten met een 1-0 achterstand.

Na rust is het de eerste 10 minuten weer rommelig, dan pakken we de draad weer op en worden we steeds sterker. Een steekpass van Britt vanaf links naar rechts op Babette en dan begint het sushi vaccin zijn vruchten af te werpen. Het is in de 15e minuut Babette die bijna vanaf de rechter achterlijn met rechts binnenkant voet de bal over de keeper krult waar Lisa al klaar stond om af te ronden, maar Lisa bleef stokstijf staan omdat het niet meer nodig was. Er zat zo'n curve aan de bal dat hij in één keer in het zijnet bij de tweede paal indaalde, en zo stond daar de 1-1 op het scorebord.

De Sluzigers bleven doordrukken maar kregen doordat ze aanvallend speelden wel met tegencounters te maken. Maar natuurlijk stonden daar onze kuikens nog: Annelien en Roselieke die beide weer een goede pot speelden centraal achterin en waarschijnlijk omdat er familie langs de kant stond alles uit de kast haalden om hier maar een goed resultaat neer te zetten. In de 70e minuut is het een disputabele beslissing van de scheidsrechter die de bal op de stip legt. Heel erg makkelijk gegeven, deze wordt goed ingeschoten, onhoudbaar voor de keeper en 2-1 .

De ploeg uit Zwartsluis geeft nog meer gas en Rienke, die maar één helft zou spelen, leeft weer helemaal op en vanaf de bank die vol zit word er luid aangemoedigd. Angelina die het ene na het andere duel wint, kapt, draait en de bal goed afgeeft op Rosa die onvermoeibaar iedere keer op en neer langs de linker flank vliegt. Britt geeft aan dat ze wisselen wil en Sanne komt er weer in op haar plaats.

Dan komt de mooiste aanval het is een Camp Nou momentje; de bal gaat over een aantal schijven one touch voetbal Carolien die de bal verovert speelt hem op Rienke die hem met een tikkie doorspeelt op Lisa, dan Sanne en door naar Babette die Francesca met een steekpass op de keeper afstuurt. Met een soepele beweging zet ze de keeper van Flevo Boys op het verkeerde been en schiet de bal tussen de palen.

De welverdiende goal: 2-2 met nog 10 minuten op de klok.

De laatste 10 minuten zijn wij de sterkste ploeg maar krijgt de thuisploeg nog een vrije trap op randje 16 meter; dit was het laatste wapenfeit. En zo werden de punten verdeeld.

Flevo Boys MO19-1 - DESZ MO19-1 (2 - 2)

Ik ben nu al benieuwd wat er volgende week uit de broodtrommel komt.