De meiden van D4G weten weer te winnen!

Auteur: Freek Makkink.

Maandag 23 maart | Afgelopen zaterdag moest het meisjes team D4G tegen de mannen van Tollebeek. De wedstrijd begon net als het weer; niet best. De meiden van DESZ hadden meer balbezit en waren iets beter dan de tegenstander.

Na 8 minuten kwam het eerst kansje, maar niet meer dan dat. Na een fout in de voorhoede van DESZ kwam Tollebeek er goed uit en wist de spits van de Polderboys te scoren. 0-1! Niet veel later mochten de groen-witten een vrije bal nemen op de helft van DESZ. Een dekkingsfout zorgde er voor, dat de linksbuiten van Tollebeek helemaal vrij voor de keepster kwam. Hij kon eenvoudig de 0-2 aantekenen.

Er moest nodig iets gebeuren. Imogen dacht er ook zo over en liep van eigen helft met bal langs haar directe tegenstander en besloot toen dichtbij de 'zestien' te schieten; Het resultaat mocht er zijn een prachtige aansluitingstreffer. Niet veel later kon de tweede goal van DESZ geteld worden. Na een goede aanval over links kon Luciënne van dichtbij in schieten. Lobke, die nog maar net in het veld stond scoorde na goed doorgaan de 3-2. DESZ stond verdiend op voorsprong. Het spel van de thuis ploeg werd beter en beter. Was het ook maar zo met het weer…..

In de rust werd er door Lambert en Gerard waarschijnlijk goed op de meiden ingepraat, want Tollebeek had in de tweede helft geen schijn van kans. Alle ballen werden goed verdedigd door de meiden achterin. Ook het middenveld draaide goed. Er werden veel kansen gecreëerd, maar de afwerking was niet echt geweldig. Na een goede actie van Mariël kon Lobke haar tweede goal scoren. Het weer werd er niet beter op, het hield op met zachtjes regenen. Het was dan ook niet erg, dat scheidsrechter Robbin precies na 30 minuten spelen voor het laatst floot.

Goed gedaan meiden: Een verdiende overwinning, 4-2 tegen Tollebeek!