Nieuws

De laatste keer

Bekijk alle foto's!
Auteur: Frank Kuurman. Foto's: 42

Maandag 29 mei | De laatste wedstrijd van het seizoen staat op papier, de laatste busreis. Nog één keer de geheime zender van Martijn van der Heide op de speaker in de bus en het ouwehoeren onderling. Het vertrek van een aantal spelers. Hopen voor die jongens dat we het nog goed kunnen afsluiten. Echter kun je aan de spelers merken dat het een mentaal seizoen is geweest en de motivatie, de energie, vele malen minder is. Oftewel: ‘Het is goed zo'.

Na toch een goede warming-up gingen we gezamenlijk naar binnen en sprak Jarrisch nog zijn laatste woorden uit naar de groep. DESZ kwam de eerste 10 minuten heel goed uit de startblokken! Maar weet weer niet te scoren, wat eigenlijk het understatement is van dit lange seizoen. En dan komt de voetbalwet weer boven, "Als je zelf de kansen niet benut, dan valt het tegendoelpunt". En ja, in de 22e minuut weet AGOVV te scoren door een verwoestend schot van Luca Bouwmeester. DESZ weet gelukkig nog wel grip te houden op de wedstrijd, tot aan de rust.

Na rust leek het wel dat DESZ met een ander gezicht uit de kleedkamer kwam. Slordig, teveel persoonlijke fouten op eigen helft, wat natuurlijk door de routiniers van AGOVV gelijk werd afgestraft.

In de 56e minuut, met een prima aanval van hun rechterkant, werd de bal ingekopt door de spits van AGOVV. Door dit doelpunt was DESZ het even kwijt. Keihard afgestraft door AGOVV die drie minuten later opnieuw scoorde: 3-0. Een goed uitspelende aanval met Van Es die hierin een grote rol speelde.

Met het einde van de reguliere speeltijd in zicht, weet de ingevallen spits ' Van Amersfoort' in de 87e minuut nog de 4-0 te maken. Maar dan toch, een wegwerkende bal van Jarno Nieborg naar voren toe, met een overtreding gemaakt op Arjan Krabbe rondom de 16 meter. Frank Kuurman, die tevens ook zijn laatste wedstrijd speelt mag het proberen. Een prima vrije trap schiet hij binnen. Het zorgde voor de eretreffer van DESZ.

Wij bedanken Jan Willem Oldenbeuving voor het maken van de beelden van deze laatste competitiewedstrijd.

Meer nieuws van DESZ 1 >

Advertentie

Bert Leistra Makelaardij Hasselt
clubsponsor Bert Leistra Makelaardij Hasselt
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams