Nieuws

De kop is er af voor de 35+ mannen!

Auteur: Johan Slurink.

Maandag 14 september | Vrijdagavond 11 september 2015 was het dan zover, het eerste optreden van heren 7x7 vrijdag. Een team die bestaat uit Marc-Jan Muis, Niels de Jonge, Martijn Strating, Jack Oosterkamp, Pieter Kikkert, Adriaan van Andel, Elco Winter, Johan Slurink en de afwezigen Oscar van Dijk, René Bakker en Gerjan Kronenberg. In plaats van de afwezigen waren Ed Hoen en Ronald Voerman van de partij. Een elftal met een vracht aan ervaring in DESZ 1 (meer dan 2500 wedstrijden), waar sommigen na jaren weer de kicksen van zolder hebben gehaald, anderen een aantal kilo's erbij hebben, maar nog altijd liefde voor het spelletje hebben.

De eerste wedstrijd was tegen de Blesse, een ervaren 7x7 team. Ze lieten ons rustig aanvallen en waren levensgevaarlijk in de omschakeling. Wij kwamen 3x op voorsprong maar even zo vaak werd dat weer weggegeven. Met als dieptepunt hun beslissende counter in de laatste minuut die zelfs onze keeper te machtig was. Voor ons was deze wedstrijd vooral ook een les hoe je moet spelen op een half veld, met maar 6 man en geen vertrouwd 4-3-3 systeem. Martijn had de eer van het eerste doelpunt. Johan en Adriaan waren de andere schutters.

De tweede wedstrijd was direct na de eerste, nu was Wacker onze tegenstander. Wij wisten nu beter om te gaan met het systeem en sloten deze wedstrijd dan ook winnend af. Slechts 4-0 werd het, de statistieken toonden 25 schoten op doel aan, waarvan 21 naast. Hoogtepunt was de 3-0 van Niels. Bal onderscheppen en met zijn chocoladebeen snoeihard binnenkant paal er in. Hier kan hij weer weken op teren. Pieter, Ronald en Martijn maakten het kwartet vol.

Al met al hebben wij veel plezier gehad en kijken wij uit naar de rest van de competitie. 25 september in Rouveen en 2 oktober op ons eigen sportpark.

Advertentie

Active Creations Zwartsluis
websitesponsor Active Creations Zwartsluis
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams