Nieuws

De famkes fan DESZ litte de punten yn Ljouwert, en reizgje werom nei Zwartsluis sûnder punten yn 'e

Bekijk alle foto's!
Auteur: Arko Halve Mouwe. Foto's: 7

Woensdag 7 oktober | MKV ’29 MO 19-1 – DESZ M0 19-1 Ljouwert no't ik dit stik skriuw, moatte jo net tinke dat Mouwe yn 'e frisse taal ridlik goed kin wêze, om't d'r fansels gjin wierheid yn sit. Dy oersetmasine fan google is gewoan in geweldich apparaatje dat dat foar my oerset.

De rest zal ik dan ook gewoon in mijn eigen taal schrijven. Dat lijkt mij beter. Hier en daar een komma te weinig of te veel, en een overvloed aan taalfouten, maar voor de doorsnee Sluziger vast beter op te nemen dan de Friese geschreven taal.

Eenmaal bij een bijna leeg sportpark "de Cingellanden" aangekomen, wat ook een heel rare gewaarwording is en zeker omdat dat al na 12:00 uur in de middag is. Moet zeggen dat het voor Denise dan nog aanvoelt alsof het 's morgens vroeg is; tenminste dat doet haar manier van groeten mij vermoeden. "Goedemorgen Arko", (ueh-huuhh jaaah) terwijl ik op mijn klokje kijk. Al giechelend (gesmoord lachen op een hoge toon) het is zeker al middag of niet. Ja den dat ist!

Dan meldt Annelien zich ,euhh zij hebben maar een paar spelers van hunzelf en de rest is allemaal gastspeler. Waar Siepie direct overheen klapt: "ja en!!" "Van jullie eigen krachten uitgaan Annelien". Zo is het maar net en het is weer rustig op de Cingellanden als wij het park achter ons laten.

Op de heenreis zat de stemming er in ieder geval aardig in en er werd gezongen en gelachen (bij Eddy in de auto tenminste). Even over Giethoorn rijden om daar Zoë op te pikken en direct door gas geven en zien de rest weer bij te halen die de reis richting Ljouwert via Meppel hebben voortgezet.

Terwijl we richting Leeuwarden reden en in gesprek waren over zwanen, reigers, buizerds en ijsvogels ,en DE CONDOR kreeg ik het aan de stok met een dashboard kastje, die klep vond het op een of andere manier heel interessant om mij zijn inhoud te showen, het was een broodtafel (croissants, pistoletjes krentebollen enz.). Na die klep iedere keer weer met de knie dicht te hebben gedrukt was ik er na 22 x wel klaar mee en besloot het brood op te dienen om zo de opmerking die achteruit de auto kwam te doen zwijgen (Angelina; hebben ze het nu echt over vogels?) .

Zo, nu had ik ff de tijd om de opstelling, waar ik zo lang mee heb zitten puzzelen, op de app te lanceren ervan uitgaande dat iedereen toch met dat ding in de handen zat. Maar dat bleek alleen Babette te zijn, maar eenmaal in de kleedkamer te zijn aangekomen bleek ook Babette nog veel belangstelling te hebben voor de papieren versie van de opstelling. Zelfs toen ze het veld inliep voor de warming-up moest ik dat papier weer uit haar handen grissen. De warming up die kon niet lang zijn, we hadden niet veel tijd meer dit omdat we eenmaal op locatie (althans dat dachten we) aangekomen waren, we wel de velden zagen liggen maar er nog wel een aantal spoorrails en hekken tussen de auto's en de velden lagen. Dat was na een minuut of 8 omrijden weer opgelost. Maar die tijd ging dus nu wel mooi van de warming up tijd af.

Op het sportpark werden we warm onthaald door de tegenstander. Dat gebeurt niet overal maar hier bij MKV'29 was dat goed geregeld. Ank was de super aardige gastvrouw van KMV'29 en tevens de fotograaf van dit spectaculaire duel. De wedstrijd onder leiding van een vriendelijke scheidsrechter die er net als ons veel zin in had. Zijn vraag was of we een goeie lange reis hadden gehad gaf Eddy de grensrechter deze middag antwoord: "Ja goeie reis maar je moet wel op tijd remmen anders sta je in Denemarken".

Dan de wedstrijd zelf; het was voor beide ploegen zoeken naar de vorm en bij vlagen werd er gevoetbald maar het was hoofdzakelijk rommelig. Wel was er na 12 minuten een doelpunt dat volledig uit het niets uit de lucht kwam vallen, letterlijk maar ook figuurlijk het was een vuurpijl die zonder dat er ook maar enige richting aan werd gegeven zo het doel in viel tussen de lat en de handen van Geanne door: 1-0.

Het spel rommelde gewoon een beetje zo door en een mooie aanval van de thuisploeg. Over de rechterflank van ons werd de linksbuiten weggestuurd richting de 16 meter kreeg ze de bal met een beetje geluk door de benen van een van onze verdedigers mee en streepte ze de bal links van Geanne de kruising in onhoudbaar: 2-0.

Na het nog even te hebben aangekeken toch maar besloten om te wisselen in de 31e minuut, na 3 minuten resulteerde dit in een doelpunt voor ons Carolien werd weggestuurd door Lisa en zij schoof de bal langs de keeper van MKV'29 en de stand was 2-1.

Nadat het eerste half uur de thuisploeg zeker beter was namen we het na het doelpunt in de 34e minuut over en wonnen we steeds meer duels .De duels waren fair ,maar ook als het fair is kan er wel een ongelukje gebeuren ,en in minuut 45 was het MKV'29 speelster Lotte Ruiter die dwars door Roselieke Kuiken heen probeerde te rennen maar dat kan natuurlijk niet en Lotte botste hard tegen Roselieke en kwam daarna ongelukkig terecht op haar schouder; een knap die aan de zijkant goed te horen was. Het was wel duidelijk dat er wat gebroken was ,dus door naar het ziekenhuis. Waar naar onderzoek bleek dat haar sleutelbeen gebroken was. Lotte vanaf onze kant heel veel sterkte met de operatie en het herstel.

De scheidsrechter besloot dan ook maar om te gaan rusten en we zochten onze BOX (kleedkamer) op.

Eenmaal in de kleedkamer hadden we allemaal hetzelfde gehoord de trainer van MKV riep iets wat we maar niet begrepen. Hij riep iedere keer " kom op voetballen in't café " ,pas in de tweede helft na goed opletten begreep ik wat hij riep " kom op voetballen MKV" maar ik moet zeggen dat ik dan ook wel heel goed moest luisteren.

Na rust lag het initiatief bij DESZ en waren we echt wel de betere ploeg ,maar het verhaal blijft dat als je achterstaat je doelpunten nodig hebt om te winnen. Voor een puntje in ieder geval eerst maar eens één. Maar daar lag vandaag wel het probleem .

We hebben gestreden vandaag, daar heeft het niet aangelegen misschien was een gelijkspel wel verdiend geweest maar daar houdt de voetbalwet geen rekening mee. Die zegt als je er een meer maakt dan de tegenstander je aan het eind hebt gewonnen en drie punten pakt.

Maar die doelpunten vielen maar niet aan beide kanten werd er niet meer gescoord. Moet ook wel even zeggen dat de keeper van de tegenstander niet heel groot was, maar wel fantastisch stond te keepen, de punten bleven in Ljouwert en wij? Wij konden zoals de titel al doet vermoeden in een regenachtige zaterdagmiddag puntloos terug rijden naar Zwartsluis.

Foto's ( Ank MKV'29 )

Wees sociaal en deel

Meer nieuws van DESZ MO19-1 >

Advertentie

Interfloor Tapijt & Vinyl
hoofdsponsor Interfloor Tapijt & Vinyl
Twitter
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 2J klasse
  • 27 teams