Nieuws

De eerste punten van het seizoen!

Auteur: Tjeerd Krol.

Donderdag 12 oktober | Het was de tweede competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen en alweer de vijfde wedstrijd na de zomervakantie en de spelers van DESZ JO11-1 hadden al het nodige voor hun kiezen gehad. Ondanks dat ze beter voetbalden, technisch beter waren en ook qua spelinzicht veelal beter waren dan hun tegenstander liepen ze toch steeds tegen een nederlaag aan.

En nu was in de week voorafgaand aan de wedstrijd op zaterdag ook nog gebleken dat de ziekenboeg behoorlijk vol was. Joey had zijn arm gebroken, Anouk had een spierscheuring en Imre had de griep. De wedstrijd werd dus uitgesteld naar de donderdag in de week erop, en gelukkig was Imre beter en was Cas bereid gevonden om met ons mee te doen met de wedstrijd tegen Dalfsen.

Nu bleek het in Dalfsen aardig winderig te zijn en werd er niet gespeeld op een mooi kunstgrasveld met verlichting, wat altijd handig is als het wat sneller schemerig wordt, maar bleek het een achteraf veldje met aan een kant erg veel afgewaaide takken. De voortekenen waren dus niet geweldig.

Gelukkig had de technische leiding met Tom Kisjes en Marcel van Olst een goed strijdplan in elkaar gezet. Al na 14 seconden had het 1-0 voor DESZ moeten zijn na een flitsende aanval van Milan en Imre, maar helaas, zoals wel vaker dit seizoen wou de bal niet zo makkelijk tussen de palen. Maar gelukkig hadden ze er zin in vandaag en door goed door te zetten was het Milan die de ban brak: 0-1.

De wedstrijd ging vervolgens wat op en neer met kansen voor beide partijen. Door goed te verdedigen van met name Bart en Thijs werden alle aanvallen afgeslagen, maar er werd wel vrij fysiek gespeeld. Zo erg dat Tom aan de zijlijn uitriep dat de wedstrijd meer op rugby ging lijken.

Sem en Imre hadden goede acties en zorgden voor gevaar. Cas deed goed mee en was voor de duvel niet bang, maar helaas een lullige uitbraak van Dalfsen en zoals al vaker dit seizoen: de tegenstander heeft prachtige acties en schitterende schoten. En ook nu was het dus weer 1-1.

Gelukkig was het daarna even rust en konden Tom en Marcel de manschappen weer op het goede spoor zetten.

Met nieuwe energie gingen ze er vol voor, maar ook Dalfsen gaf zich niet gewonnen. Bart maakte het de aanvallers moeilijk en Thijs kon redding brengen en zorgde met een snelle uittrap ervoor dat Hugo voor gevaar kon zorgen.

In de volgende aanval, via Quinten en Milan, kwam de bal bij Cas. Uit zijn voorzet was het Hugo die DESZ weer op voorsprong wist te zetten: 1-2. Dit ging de goede kant op: Imre had weer mooie passeerbewegingen, Sem liep ouderwets te buffelen en Milan ruimde alles op wat er in zijn buurt kwam. De spelers van DESZ hadden er zin in, ondanks dat het steeds donkerder werd! Quinten bleef ook lekker doorjagen en Cas liep twee koppen grotere spelers omver! Thijs zorgde met een magnifieke zweefduik ervoor dat deze keer de tegenstander niet met een schitterend schot gelijk kon komen.

De werklust en het doorzetten van de spelers betaalde zich uit in een terecht derde doelpunt gemaakt door Cas: 1-3. De eerste punten binnen voor dit jaar en ook duidelijk dat ze goed en lekker kunnen voetballen. Veel succes in de rest van het seizoen.

Advertentie

Interfloor Tapijt & Vinyl
hoofdsponsor Interfloor Tapijt & Vinyl
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams