Nieuws

De cupfighters van DESZ D2!

Auteur: Laurens Schuurman.

Dinsdag 1 maart | ​Op zaterdag 27 februari moest DESZ D2 voor de beker aantreden tegen Scharnegoutem'70 D1. DESZ moest om kwart voor negen aanwezig zijn voor de wedstrijdbespreking. Om half elf werd er afgetrapt op het hoofdveld van het sportpark de Cingellanden en de wedstrijd stond onder de leiding van scheidsrechter Gerjan van de Belt.

Scharnegoutem'70 D1 begon goed aan de wedstrijd en scoorde al snel de eerste goal 0-1. Maar de Friezen wilde meer en ze gingen er vol op. Dave aan het Rot wil de bal naar de keeper spelen maar hij raakte deze niet lekker en de spits van Scharnegoutem kon er tussen komen en hij scoorde de 0-2!

Wesley en Nick brachten daarna Jona Marsman en Ali Abdulgadir in het veld, en dat pakt goed uit. Jona Marsman liep zich vrij en op aangeven van Marnix de Vries scoorde hij de aansluitingstreffer en gingen wij rusten met 1-2.

De tweede zette DESZ gelijk veel druk op de gasten en ging het vol voor de gelijkmaker. Het was Leon van der Linden die met een prachtig doelpunt in de linker bovenhoek de stand op 2-2 bracht.

Maar DESZ wil meer…… Jona Marsman gaat een één-twee aan met Thiemen van Dijk en Jona schiet, maar de keeper heeft hem of toch niet….. Jona is er als de kippen bij en scoorde in de rebound alsnog de 3-2.

Het slotakkoord is voor Ali Abdulgadir die er na een lange solo, hij passeerde maar liefst zes tegenstanders, zorgde voor de bevrijdende 4-2 op het scorebord.

DESZ D2 is door in de beker naar de halve finale en zit wederom in de koker.


Advertentie

Active Creations Zwartsluis
websitesponsor Active Creations Zwartsluis
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams