De comeback van DESZ 2

Auteur: Luke O'Dowd.

Donderdag 9 december | Na het desastreuze nieuws van afgelopen week, het niet doorgaan van de competities, was DESZ 2 genoodzaakt om een nieuwe tegenstander te zoeken voor zaterdag. Deze werd dan ook gevonden in De Weide 3, een ambitieuze derdeklasser die in eigen competitie de ranglijst aanvoert. Op een leeg sportpark Cingellanden klonk om half 1 het fluitsignaal voor de aftrap.

Al snel werd duidelijk dat De Weide niet voor een potje recreatievoetbal naar Zwartsluis was gekomen. DESZ kreeg een felle ploeg voorgeschoteld, die ook in balbezit verrassend verzorgd voetbalde. Het zijn de bezoekers die in de beginfase de overhand hebben, hetgeen resulteert in een vroege strafschop.

Een handsbal op rand 16 is voldoende reden voor de scheidsrechter om de bal op de stip te leggen. Deze mogelijkheid wordt goed benut door De Weide waardoor DESZ al vroeg tegen een achterstand aankijkt. Het ietwat gehavende DESZ zoekt naarmate de eerste helft vordert naar kansen.

Vlak voor rust ontvangt Dennis de bal rond de middenlijn en die heeft oog voor de diepgaande Matz. Met een mooie pass over de verdediging heen wordt hij bereikt en passeert hij de keeper voor de gelijkmaker.

In de rust vinden er drie wijzigingen plaats aan de kant van DESZ. De rentree van zowel Sander als Robin duurt slechts een helft, vervangers zijn Maarten en Roelof. Ook verlaat Max het veld, voor hem komt Lars in de plaats.

De tweede helft was er eentje waarin DESZ de overhand in de wedstrijd nam. Duidelijk was dat De Weide toch wat vermoeid begon te raken en moeite had met het spel van DESZ. Desondanks weten de bezoekers enkele kansjes te creƫren en moet Maikel er een paar keer met een redding aan te pas komen.

Rond de 80e minuut weet DESZ door goed veldspel over verschillende linies Raoel te bereiken. De spits weet de bal koeltjes achter de keeper te werken, waarmee hij voor de 2-1 tekent. Vlak voor het eindsignaal wordt via de linkerkant Matz gevonden. Hij tikt zijn tweede binnen en kroont daarmee zichzelf tot topscorer van de dag. De 3-1 blijkt tevens de eindstand te zijn.

Aanstaande zaterdag wordt de competitie nog niet hervat en zal DESZ opnieuw een oefenduel spelen. Deze keer komt het eerste elftal van SVN op bezoek. Afgelopen zomer werd er al eens eerder geoefend tegen elkaar, hier kwam DESZ als winnaar uit de bus. De mannen van DESZ 2 hopen dan ook op een even positief resultaat, al moet het dit keer wel zonder support.