Nieuws

​De bal is rond en na regen komt zonneschijn!

Bekijk alle foto's!
Auteur: Gerrit van Leusen. Foto's: 5

Zondag 27 september | 10.30 uur was de aftrap van DESZ B2 – St.Uffelte/Havelte B1. Omdat de gasten nagenoeg dezelfde shirts aan hadden, kwam het thuisteam in blauw tenue uit. Er was vooraf niet in te schatten hoe sterk de tegenstander zou kunnen zijn. De uitslagen tussen de diverse teams in de competitie spreken sowieso boekdelen, geen peil op te trekken.

Sem was grotendeels hersteld van de vorige week nare opgelopen blessure en kon de vertrouwde positie onder de lat innemen. Ook een paar spelers die last hadden van lichte blessures waren fit en konden spelen.

Al snel werd duidelijk dat bij DESZ alle zeilen bijgezet moesten worden. De technisch goede ploeg van Uffelte/Havelte speelde gedreven en liet het middenveld van DESZ weer vele meters afleggen mede omdat DESZ verzuimde het speelveld klein te houden door tijdig aan te sluiten. Ook de schoten van de tegenstander waren niet zonder gevaar en Sem moest een paar keer krachtig optreden om de nul te houden. En dat deed hij. Een paar miraculeuze reddingen brachten de handen op elkaar voor een welverdiend applaus. En nog steeds de nul!!

De achterhoede stond stevig en raakt al redelijk op elkaar ingespeeld. De communicatie blijft een aandachtspunt. Misverstanden met fatale gevolgen kunnen hierdoor voorkomen worden. Ook de rustmomenten nemen waar het kan, wordt te vaak paniekerig uitgevoerd en leidt tot onnodig balverlies. De voorhoede levert de meeste zorg op. Er worden te weinig kansen gecreëerd, laat staan afgemaakt. Wil je winnen, dan zal er toch iets moeten gebeuren.

Het was een pittige pot voetbal met over en weer overtredingen. Een vrije trap genomen door Jeroen ineens op doel belande tussen de palen en zette DESZ op een 1-0 voorsprong. Dit was tevens de ruststand.

Om de drie punten in Zwartsluis te houden besloot de coach de strategie aan te passen en meer verdedigend en op de counter te gaan spelen (4-4-2). Daardoor ontstond er ook een betere aansluiting tussen achterhoede en middenveld. Het werd een uitputtingsslag, de longen uit het lijf lopen en tot het bot gaan om de voorsprong te behouden. De vechters van DESZ hielden knap stand en konden zelf gevaarlijk counteren met de snelle Xavier, die na een assist Hans Jan in scoringspositie bracht en het ook doeltreffend afmaakte, 2-0! Dit gaf de ploeg een boost en de wil om te winnen.

St.Uffelte/Havelte was niet van plan de koppies te laten hangen en ging weer volop in de aanval. Het laatste kwartier was meer overleven dan voetballen voor DESZ. De krachten binnen de gelederen van DESZ namen af en overtredingen konden niet uitblijven. De 2-1 kwam uit een vrije trap direct op het doel van Sem. De bal werd van richting verandert en ondanks dat Sem in de juiste hoek lag, was deze bal onhoudbaar. Met vijf minuten op de klok werden de aanvallen van de gasten collectief afgeslagen en kon DESZ zelfs een paar kansen creëren voor het doel van St.Uffelte/Havelte.

Na het eindsignaal volgde een ontlading. De eerste overwinning en daarmee drie fraaie punten waren binnen. Een groot compliment aan de hele ploeg, die werkelijk alles heeft gegeven dit te realiseren. We konden ons verheugen op een bescheiden aantal toeschouwers/supporters, die eveneens hebben genoten van een mooie pot voetbal, vol strijd, doorzettingsvermogen en ontlading. Zo zie je maar weer : de bal is rond en na regen komt Zonneschijn. Mooi hé!

Foto's: Gerrit van Leusen

Advertentie

Active Creations Zwartsluis
websitesponsor Active Creations Zwartsluis
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams