Dames: competitie én nacompetitie

Auteur: Meike Bakker. Foto's: 30

Donderdag 21 mei | Deze maand is er nog geen wedstrijdverslag verschenen van de vrouwen. Daarom nu een extra lang verslag waarin de laatste drie gespeelde wedstrijden beschreven worden. Zaterdag 1 mei hebben wij thuis tegen Oene gespeeld. De week erna hebben zijn wij gestart met de nacompetitie, de eerste wedstrijd moesten wij uit tegen SC ’t Gooi in Hilversum spelen. De week erop kwamen de vrouwen van ’t Gooi deze kant op.

Laatste competitiewedstrijd prooi voor DESZ

We beginnen bij DESZ VR1 tegen OENE VR1, de laatste competitie wedstrijd van het seizoen 2014 – 2015. Het is niet alleen de laatste competitie wedstrijd van het seizoen. Voor twee speelsters, Bianca Meijer en Jeanet Verbij, en voor trainer Johan Bos is het de laatst wedstrijd van dit seizoen bij DESZ vrouwen 1. Reden genoeg voor de dames om knallend af te sluiten!

De vorige wedstrijd, toevallig de eerste wedstrijd van het seizoen, werd van Oene VR1 verloren met 6 -1. Laten we het er maar op houden dat we met ons hoofd nog bij de vakantieperiode waren. Vandaag mochten we laten zien dat we een grote groei meegemaakt hebben en dat we opgewassen zijn tegen Oene. Oene staat twee in de competitie en vlak daar achter, op de derde plek komen de vrouwen van DESZ.

Het beloofde een mooie dag te worden, de zon scheen en we hadden het gevoel dat we vandaag konden winnen! De warming-up ging goed en iedereen was gebrand om te winnen. Om half 3 floot scheidsrechter Arnold Veldhuizen voor het begin van de wedstrijd. De dames begonnen sterk en scherp. Helaas viel er in de eerste helft geen doelpunt. Er werd gefloten voor de rust. Er werd een wissel toegepast en daarna liepen we weer richting veld 3. Nu weet ik niet meer wanneer, hoe en wie maar in de tweede helft werd maar liefst drie keer gescoord door de vrouwen van DESZ!

Na het verliezen van de eerste competitie wedstrijd van Oene, wonnen we nu met 3 – 0! Een overwinning voor de vrouwen van DESZ. Die hiermee laten zien dat ze het afgelopen seizoen als team een grote groei doorgemaakt hebben. Om het te vieren hebben we gezellig als team een drankje genomen en hebben we afscheid genomen van Johan, Willeke, Arold, Siepie, Bianca en Jeanet.

Op naar de na competitie tegen SC 't Gooi!

Doordat wij als derde in de competitie geëindigd zijn, hebben wij een plek veroverd in de na competitie. Wij mogen strijden voor promotie naar de tweede klasse. Niemand van vrouwen één had verwacht dat we in ons eerste seizoen in de derde klasse, gelijk zouden strijden voor promotie naar de tweede klasse.

Op zaterdag 9 mei mochten wij met de bus naar Hilversum om tegen derdeklasser 't Gooi te spelen. Er werd een bus geregeld en met het volste vertrouwen en ongeveer 30 – 35 man (vrouw), gingen we die kant op. Het was een zware wedstrijd waarin 't Gooi beter en effectiever was, dan de vrouwen van DESZ. Het resulteerde uiteindelijk in een 5 – 0 nederlaag. Hierbij wil ik op merken dat onze keeper Bianca Meijer een super wedstrijd neerzette waarbij ze in de eerste minuten al een penalty tegenhield! Helaas konden de dames geen vuist maken tegen 't Gooi en verloren wij met 5 – 0.

We willen de supporters die mee zijn geweest bedanken voor de steun! Daarnaast willen we ook de meiden van MB1, die meespeelde bedanken. Fijn dat jullie met ons mee deden!

De tweede wedstrijd DESZ VR1 – 'T Gooi VR1

Op zaterdag 16 mei 2015 speelden wij de thuis wedstrijd tegen het 't Gooi. Om naar de volgende ronde te komen moesten wij een 5 – 0 achterstand goed maken. Dit hield in dat we met 6 – 0 van de dames van 't Gooi moesten winnen.

Om half drie begon de wedstrijd. De dames van DESZ begonnen sterk aan de wedstrijd en kregen het gevoel dat het nog niet verloren was. De eerste helft eindigde in een 1 – 0 achterstand. Het gevoel dat we door zouden gaan was wel weg, maar daardoor was de strijd niet minder. Het doel was nog altijd winnen. Helaas konden we de achterstand van 5 – 0 niet omzetten. Na 90 minuten voetballen was het eind resultaat 1 – 3. Een verbetering van vorige week en een wedstrijd waar we trots op kunnen zijn.

We willen afsluiten met het bedanken van onze begeleiding. Zij hebben de afgelopen twee seizoenen veel energie in ons gestoken en dat heeft geresulteerd in het meespelen in de na competitie voor promotie naar de tweede klasse. Niemand had dat verwacht. We hebben jullie ook al bedankt maar we willen die nogmaals doen. Want zonder jullie waren wij niet zover gekomen!:

• Willeke bedankt voor je begeleiding en je steun tijdens het afgelopen seizoen!
  • Siepie bedankt voor je begeleiding en steun tijdens de afgelopen twee seizoenen!
  • Arold bedankt voor je steun en begeleiding tijdens de afgelopen twee seizoenen!
  • Johan bedankt voor de twee fantastische seizoenen, de promotie naar de derde klasse, de derde plek behalen in de derde klasse, de na competitie voor promotie naar de tweede klasse, en nog veel meer. Je hebt ons veel geleerd, je ons als team beter gemaakt. We hebben ons doelstellingen meer dan gehaald en daar zijn we allemaal trots op. Succes bij Den Ham! En tot snel! ;)

Johan, Arold, Willeke en Siepie heel erg bedankt voor het afgelopen seizoen, jullie hebben ons als team beter gemaakt maar ook bedankt voor het seizoen daarvoor! Bedankt voor alles!

'Esmee, Kaylee, Patricia, Renee, Pietta, Maike, Miranda, Anne Mieke, Jacqueline, Rianne, Laura, Eline, Iris, Sharona, Sara, Anouk, Melissa, Hanneke, Sanne, Jeanet, Bianca en Meike'