Dames bekeren door na ruime overwinning!

Auteur: Anne Mieke Slurink.

Donderdag 3 september | ​Afgelopen zaterdag is het het eerste vrouwen elftal van DESZ gelukt om zich te plaatsen voor de volgende ronde van de beker. De return tegen ST Noordscheschut/Tiendeveen VR1 eindigde in een 4-1 overwinning.

Dankzij de bereidheid van VR2 speelster Denise, kon er met een selectie van 12 man afgereisd worden naar Noordscheschut. Daar werd om 14:30, onder tropische weersomstandigheden afgetrapt op het kunstgras van de plaatselijke voetbalclub.

Ondanks dat er eigenlijk al een 11-0 voorsprong op het scorebord stond, weerhield dit de dames er niet van om meteen weer vol voor de aanval te gaan. Het eerste gevaar ontstond aan de linkerkant, met La-vie als eindstation. Haar schot belandde in de handen van de keepepr. Zo bleef het eerste doelpunt nog even uit. Toch bleef DESZ veel op de helft van de tegenstander voetballen, wat zorgde voor constante dreiging. Miranda was het uiteindelijk, die haar positie op de rechterflank optimaal benutte, door naar binnen te komen en met links verwoestend uit te halen 0-1. Niet veel later, in de zesde minuut, tekende Maike al weer voor de 0-2. De assist was een bijzondere: deze kwam namelijk op naam van keepster Laura.

Na deze snelle verdubbeling van de score, begonnen de dames iets meer achterover te hangen. Dit gaf Noordscheschut de gelegenheid om zich wat meer richting vijandelijk doel te begeven. De eerste corner was voor hun zelfs meteen raak 1-2. Ondanks de aansluitingstreffer bleek Noordscheschut niet in staat om het de gasten moeilijk te maken. Doordat Noordscheschut niet echt kon, en DESZ niet echt wilde voetballen, bleef het spel dit keer een stuk minder spectaculair dan bij de 11-0 van vorige week.

Net voor rust werd het duel beslist door Anna. Nadat de verdediging van Noordscheschut eerst flink werd zoek gespeeld in eigen zestien, belandde de bal bij Denise. In plaats van voor eigen succes te gaan, speelde ze de bal af op Miranda. Met een tikje opzij bediende zij vervolgens Anna, die de bal prachtig in de kruising krulde 1-3. Hiermee werd ook de ruststand bepaald.

In de rust gaf trainer Nico nog aan dat zijn team niet teveel mee moest gaan in het spel van de tegenstander. Ondanks dat, verbeterde het spel niet. Toch wist DESZ nog een aantal kansen te creëren.

Vier minuten na het beginsignaal van de tweede helft was Anna opnieuw trefzeker. Na goed doorzetten schoof ze de bal beheerst binnen 1-4. In het restant van de wedstrijd had met name Rianne, die haar rol op het middenveld steeds beter weet op te pakken, nog een paar uitgelezen mogelijkheden op de schoen om de score nog verder uit te breiden. Helaas stond het vizier dit keer alleen net niet helemaal op scherp. De laatste 20 minuten werden met nog maar 10 man in het veld (blessures) zakelijk uitgevoetbald.

Zo bleef het, na het affluiten van de scheidsrechter, dus bij een score van 1-4. Met een totale uitslag van 15-1 betekend dit dus dat de vrouwen van DESZ zich met verve hebben weten te plaatsen voor de volgende ronde van de beker.

Nu eerst de focus op de start van de competitie, waar aankomende zaterdag in een uitwedstrijd Gramsbergen VR1 staat te wachten.