D1 haalt dubbele cijfers in Zuidwolde

Auteur: Marian Overmars. Foto's: 2

Maandag 23 maart | Zaterdag stond de uitwedstrijd tegen SJO JVZ uit Zuidwolde op het programma. De eerste wedstrijd werd met 10-0 gewonnen dus dit moest ‘uit’ ook wel lukken.

Met een instelling van allemaal Ronaldo's gingen onze jongens het veld in. Voetballend leek het de eerste helft dan ook nergens op maar toch een voorsprong van 0-3 door doelpunten van Mika (2x) en Riekelt. Dat de nul nog was gehouden kwam ook door goed keeperswerk van Joël.

In de tweede helft ging het door iets meer beleving en wat meer voetbal beter en na een paar minuten stond het dan ook maar zo 0-7. Mika, Janiek, Riekelt en Marnix wisten het net te vinden. Een uitbraak van JVZ betekende de 1-7 met meteen erna de 1-8 door Janiek.

Het kansenfestival begon waarbij de mooiste en makkelijkste kansen werden gemist. Na weer een uitbraak scoorde JVZ de 2-8. De kansen blijven zich opstapelen maar een afstandsschot van Maarten zorgt uiteindelijk voor de 2-9 en in de laatste minuut zorgt Raoel dat de 10 wordt gehaald.