D1 begint competitie met moeizame zege

Auteur: Andrea Westhuis.

Maandag 7 september | De mannen van D1 speelden afgelopen zaterdag tegen Noordscheschut D1.

DESZ begint wedstrijd goed met twee kansen voor Janiek. Na die kansen van Janiek gaat DESZ voetballen en probeert het kansen te creëren. In de fase dat DESZ goed aan het voetballen is krijgt Bram bal in het gezicht en krijgt een bloedneus, vijf minuten later moet Stijn naar de kant gehaald worden omdat hij last van zijn knie heeft. En dat voetballen van DESZ buit zich ook uit in een goal van Janiek! Daarna begint DESZ te denken dat het een makkelijke wedstrijd wordt, maar dat werd het niet. Noordscheschut krijgt een paar kansen maar Joël houdt DESZ op de been. En dan in de 29ste minuut valt dan toch de 1-1.

Na de rust word het een slagveld met overal overtredingen. In de 40ste minuut slide Peter van achter op de man want anders kon die gewoon doorlopen en de 2-1 binnentikken, Peter wordt eruit gestuurd en Noordscheschut krijgt een vrije trap net buiten de zestien, gelukkig pakt Joël de bal goed en vervolgt het spel direct naar Bram wat leidt tot een schot die wordt geblokt van Marnix. 1 minuut na de vrije trap is Noordscheschut weg en maakt Jelmer een sliding, Jelmer raakt de bal maar de spits van Noordscheschut gaat liggen en krijgt een penalty, heel DESZ is boos op de scheidsrechter. De penalty wordt slecht ingeschoten en gaat naast.

Peter mag er weer in na de penalty. Toen begon het slagveld pas echt, de scheidsrechter floot voor de ene na de andere overtreding. Janiek krijgt in de 51ste minuut een goeie actie maar hij schuift hem net voorlangs, direct in de 52ste minuut werd Stijn hoog aangespeeld die kopt hem door naar Janiek die hem voorgeeft op Bram en die tikt binnen. 2-1. Na de goal ging DESZ alleen maar verdedigen en dat lukte! De scheids floot af en DESZ wint met 2-1.