Nieuws

Cafeïneshot voor Herbstmeister VR 1

Auteur: Arko Halfmouw.

Vrijdag 22 december | ​Het is dinsdagavond, normaal gesproken een heerlijke koude donkere regenachtige natte avond om eens even helemaal niets te doen of om na zo'n 1e seizoenshelft eens lekker op de bank te hangen en een beetje bekervoetbal volgen op het schakelprogramma.

Maar niets van dat al, we hebben nog niet alles gespeeld deze ronde en moesten met de dames naar het pittoreske dorpje Koekange om het op te nemen tegen de vrouwen van Vitesse '63.

We verzamelen ons rond de klok van 18:00 uur bij het sportpark aan de Cingellanden met zijn allen gezellig schuilen onder het afdakje bij het ballenhok. De stemming lijkt erin te zitten en de zin is er want "gaan we nog, we kunnen nu wel gaan ", "waar wachten we nog op "het wachten is op Eddy die net een telefoontje doet en me vertelt dat hij iets later komt en de bespreking dan wel in Koekange zal doen. En dus wachten we nog even er wordt nog het een en ander besproken het aantal spelers wat van de vrouwen 1 van Vitesse 63 meedoet met het 2 e vrouwenelftal is vastgesteld op 6. Nou prima we moeten gewoon uitgaan van eigen kunnen is de conclusie. Het laatste wat besproken wordt zijn de laatste blessures en de actuele stand van zaken, tijdens dit moment komt Eddy binnen vallen en besluiten we alsnog de teambespreking boven te doen bij desz boven. Ook de gast spelers Desiree die al naar boven was gesprint en Jacqueline die als laatste met een uitgebreide broodmaaltijd onder de armen mij ook passeert om de trap op te gaan naar de ruimte waar de bespreking plaats zal vinden.

Is de voetbal Roedel Compleet, ik zie u al denken roedel, ja een Roedel want hongerig als wolven dat zijn ze. Honger om een resultaat en een prestatie neer te zetten.

Na een korte bespreking waarin de nadruk wordt gelegd op de opbouw van achteruit, het meeverdedigen van aanvallers en het mee gaan van verdedigers in de aanval en het continu schakelen van de middenvelders die er afgelopen zaterdag tijdens de derby tegen Olympia '28 wel waren maar niet stonden, of wel stonden maar niet waren "What ever" iets in die geest.

De opbouw van achteruit was duidelijk en dat zou later deze avond moeten blijken.

Eddy is klaar met zijn verhaaltje en vraagt of er nog op of aanmerkingen zijn, maar geeft de meiden geen kans om te antwoorden en geeft aan dat we richting het pittoresk dorpje moeten rijden.

Eenmaal bij de auto's aangekomen veranderen sommige dames weer in kleine meisjes en gaan in discussie met elkaar over wie waar mag zitten, deze strijd wordt in Koekange bijgelegd met een traktatie van Eddy hij gaat met een dienblad vol koffie richting de kleedkamer. En terwijl hij die kant op loopt mompelt hij nog even "je kunt ze beter een rondje koffie geven dan een rondje Liefmans "

Stijf van de cafeïne komen de dames na een berichtje van Arko in de groeps App "dat het licht al aan is "5 minuten te laat op het veld. De warming up wordt gestart en tijdens het rekken komt nog even het sieraden regelement ter discussie, nu dames het is: regel 4 "De uitrusting van de speler "

De aanvoerder van het team zet de boel even op scherp en geeft met een corrigerende toon aan dat de focus vanaf nu op de wedstrijd moet liggen. De boodschap komt over en we starten met het positie spel. De eerste tegenslag is daar en Anne Mieke die nog een vraagteken was met een hamstringblessure stapt uit.

Het is 19:45 uur en de wedstrijd kan beginnen.

Vitesse komt sterk uit de startblokken de eerste 5 minuten zijn dan ook voor de thuisploeg

Desz probeert grip te krijgen op de wedstrijd en al snel controleren de Sluzigers de wedstrijd diverse aanvallen over links en rechts. Een middenveld wat hoogdruk zet. Een aanval wordt opgezet aan de linker kant, Demi die in de breedte Rosa aanspeelt die zoekt Hannah op die er als een SR-71 Blackbird vandoor schiet en een bal strak voorlangs gooit en de eerste echte kans is voor Imogen die de bal wel raakt maar niet de goeie richting kan meegeven de bal slaat in het vangnet hoog boven de deklat.

We zijn inmiddels 20 minuten onder weg meerdere kansen voor Desz en een paar speldenprikkies van de thuisploeg, er wordt nog geen doel getroffen de meiden uit de achterhoede hebben alles onder controle Demi geeft op verzoek van Carolien en kleine cursus slidings.

In de 25e min een steekbal van Daphne op Hannah die lijkt erlangs maar stuit op de keeper, een corner volgt die wordt ingedraaid en belandt in het net 0-1.

Vitesse probeert wat terug te doen een van de middenvelders die probeert de vrijstaande linksbuiten aan te spelen maar het is Carolien die de bal met de handen van richting veranderd en dus een groter gevaar op onreglementaire manier voorkomt.

Niet veel later is het weer Hannah die wordt weggestuurd, en weer zoekt ze de ver uitgekomen keeper op en gaat er nu wel voorbij geeft de bal af waar de spits Jari hem verwacht en Jari tikt de 0-2 binnen in de 35e min.

Imogen en Hannah wisselen van kant en weer wordt Hannah gezocht nu is het Marith die de bal meegeeft aan de Blackbird SR-71 en een aanval als bij de 0-2 maar dan vanaf rechts en geen spits maar Carolien die de kans krijgt om 0-3 binnen te tikken, maar tikken komt niet voor in het voetbalboek van Carolien ze haalt snoeihard uit en die bal zijn ze nu nog aan het zoeken, ik heb geruchten gehoord dat hij bij Pitch en Putt in Ruinerwold in hole 3 is beland.

Dan is er een uitbraak van Vitesse de spits nummer 7 gaat er vandoor en komt alleen richting de 16 meter en besluit daar te schieten maar Miranda die plukt de bal moeiteloos uit de lucht en het gevaar is geweken.

Een aanval die van Desz die hierop volgt wordt gepakt door de keeper van Vitesse en weer moeten we omschakelen een lange bal wordt onderschept door Demi die bezig is met het geven van een spoedcursus sliden op verzoek van Carolien

Ze mag de Cursus op de bank verder volgen

Rust in de rust kun je nadat de trainers klaar zijn even rustig je bakkie thee opdrinken even dat moment pakken. Of zoals Rosa geestig doen en een of ander vorm van Spiritueel ontwaken in uitvoering brengen uiteindelijk zijn daar 7 tekenen voor Rosa teken 6 of 7 is bij jou van toepassing Rosa. Maar het echte ontwaken daar wist Demi wel de oplossing voor en Rosa was na het ontvangen van de inhoud van de bidon ook weer volledig bij de les.

De tweede helft: Roselieke komt erin voor Carolien en gaat spelen op de rechtsback positie waar Angelina doorschuift naar de linkshalf

Het is weer een kwartier waarin we proberen de controle te pakken en Vitesse alles uit de kast haalt om weer terug in de wedstrijd te komen maar daar niet in slaagt.

Tijd om wat verse krachten in te zetten en Desiree komt erin en Rosa gaat eruit, het jeugdige talent verstopt zich niet en laat zich direct zien in een mooie aanval die naast het doel verdwijnt bij de thuisploeg. Dan is het weer Vitesse die de aanval opzet maar ook deze aanval wordt afgeslagen door de laatste linie van Desz. Een bal in de diepte op Imogen die de bal vervolgens op een aanstromende gillende Daphne terug legt, die haalt haar linker poot uit en de bal raast als een bliksemschicht over het met een waterfilm bedekte kunstgrasveld heen, waardoor het leek alsof de bal steeds meer snelheid ontwikkelde en onhoudbaar was voor de keeper. Een prachtig schot van af 35 meter tussen diverse aanschouwende spelers inclusief keeper door zorgt voor de beslissing het is 0-3.

Maar waar we afgelopen zaterdag waren gestopt met voetballen besloten we nu nog even een tandje bij te zetten Demi die niet helemaal fit was mocht plaats nemen op de bank en Jacqueline ging moest het de laatste 23 minuten samen met Lisanne, Roselieke en Desiree en supershowkeeper zorgen voor een clean sheet het middenveld met Angelina Daphne en Marith moesten samen met aanvallers Hannah, Jari, en Imogen nog proberen om de score wat uit te bouwen.

Maar eerst is daar een corner van de thuisploeg een niet te missen kans wordt toch gemist er volgt nog een corner het is het gevaarlijkste wapen deze avond van de thuisploeg alleen is het resultaat niet goed voor hun.

Dan is het Marith die de bal onderschept en Hannah bedient waar de kerosine even op lijkt te zijn heeft ze de reservetank gevonden en geeft nog even gas, echter ze stuit ze weer op de keeper.

Vitesse komt er niet meer uit het is nu bal winst door Angelina op de linker kant ze speelt Imogen in die kapt draait en kapt en gooit hem voor op Hannah die mist maar net.

De aanval van Vitesse wordt weer onderschept en Daphne neemt positie over van Jacqueline die even meegaat naar voren voor een corner genomen door Hannah beland voor de voeten van Jacqueline ze schiet en de bal gaat via een tegenstander maar net naast.

De volgende corner gaat over de verdediging heen op het hoofd van de laatste verdediger en de richting van de bal is voor de verdediger allesbehalve goed en beland in het eigen doel 0-4.

Roselieke werkt nog even een tegenstander die niet mee wil werken over de zijlijn heen.

Dan zet de thuisploeg aan en creëert nog een corner hier blijkt weer dat hier het meeste gevaar uit voort komt de bal beland bij de eerste paal en wordt bijna met de hak in het doel gewerkt maar weer staat daar een van de verdedigers. Met nog 2 minuten op de klok nog een aanval van Vitesse over de hun linker kant het schot is hard de bal ketst af op het aluminium en daarmee is de clean sheet een mooie prestatie. Maar nog mooier is het dat we nu zonder punt verlies als helft: het nieuwe jaar in gaan. Mijn complimenten aan de hele ploeg en iedereen die er ook maar een bijdrage aan geleverd heeft op wat voor manier dan ook.

Namens de het hele team van de Desz dames fijne dagen en een sportief en gezond 2024.

Meer nieuws van DESZ VR1 >

Advertentie

Bert Leistra Makelaardij Hasselt
clubsponsor Bert Leistra Makelaardij Hasselt
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams