C3 beleeft een spannende eerste zaterdag

Auteur: Wilma Stoter.

Dinsdag 1 september | Het team wat het seizoen begon zonder leider en trainer en zelfs de eerste wedstrijd gespeeld zonder ook maar 1 training gehad te hebben, staat op deze zaterdag vol goede moed en goede zin met leidster en inmiddels gevonden trainer (niet aanwezig) om 7:35 klaar om te vertrekken naar Steenwijk! Het eerste overleg is al daar en voordat we vertrekken om 7:45 uur staan alle neuzen dezelfde kant op. Leidster Wilma, grensrechter Jan Timmerman, rijdende ouders en spelers van C3G en 2 jongens van C2G. We zijn het erover eens: we gaan er samen een geweldige wedstrijd van maken en na de opstelling hier en daar wat te hebben aangepast omdat op dit moment de spelers er meer verstand van hebben dan de nieuwbakken leidster vertrekken we richting Steenwijk.

Daar aangekomen is het snel omkleden , ballen en waterzak mee naar het veld , warming-up doen en keeper inschieten. Dat de spelers goed weten wat te moeten doen is fijn voor de leiding en onder toeziend oog van ondergetekende leidinggevende start om 8:45 de wedstrijd tegen Olde Veste. Met op de bank Martin Terwel en de 2 geleende spelers van C2 ( bedankt daarvoor) Frank Wiers en Willard Reinders gaan we goed van start. Imogen en Maria gaan vol in de aanval en hebben er zin in maar ook Olde veste gaat goed van start en zet onze keeper Jasper gelijk aan het werk maar deze weet met een uitstekende redding de bal uit z'n doel te houden. Alhoewel hij een beetje voorzichtig moet doen ivm zijn pink die met het schagentoernooi uit de kom was gegaan was daar niet veel van te merken. Olde veste had een meer dan gemiddelde goede voetballer in hun midden , de jongeman met nr 11, en deze maakte het onze spelers meer dan eens heel erg moeilijk. Maar Desz zat goed in hun spel.

Een voorzet van Willard op Imogen eindigde helaas in niets maar toen de keeper van Olde Veste een klein foutje maakte, Frank hem een klein duwtje gaf en de bal zo aan de voet kreeg scoorde deze de 0-1.
Minuten daarna liet Martin zien heel goed te zijn in latje tik en had Lobke een kansje maar helaas....de keeper deed wat hij doen moest en zo bleef de stand even op 0-1 staan.
Even dachten we dat Willard de 0-2 scoorde maar deze bleek naast te zijn gegaan maar om dit recht te zetten scoorde hij even later toch , weliswaar via de nr 10 van Olde Veste maar dat mocht de pret niet drukken.
0-2.

Dat het kan vriezen en kan dooien bleek wel nadat Olde Veste een penalty kado kreeg en zo de 1-2 scoorde en vlak daarna stond er 2-2 op het scorebord.
DESZ wilde toch wel graag met een voorsprong de rust in en Frank scoorde vlak voor rust de 2-3.
" Helaas " bleken beide teams erg evenwichtig te zijn want vlak voor het fluitsignaal scoorde Olde Veste nog effe de 3-3.

Nadat we in de kleedkamer onze strategie opnieuw gingen bepalen onder het genot van een bekertje thee ( ja ja, de limonade is verleden tijd) ging de 2de helft goed van start voor Olde Veste.
Jasper moest flink aan de bak en een vrije trap van Martin ging over het doel ipv erin en na wat in mijn ogen wel erg rommelig verliep viel de 4-3 !
Jasper speelde een aantal keren erg gevaarlijk door ver uit z'n doel te komen en mee te spelen maar deze akties liepen eigenlijk best wel heel goed af en hij wist precies wat hij deed vertelde hij!
Na 2 gemiste corners van Martin en een kans voor Imogen scoorde Martin alsnog de 4-4.

Na het doelpunt van Frank die de 4-5 scoorde dachten we dat we met winst het veld konden verlaten maar helaas wist wederom de nr 11 van Olde Veste de verdediging eruit te lopen en deze scoorde vlak voor het eindsignaal toch nog de gelijkmaker ! Maar tsjonge tsjonge wat hebben we een mooie sportieve en gelijkwaardige wedstrijd mogen aanschouwen!
Ik heb in ieder geval genoten van mijn eerste dag als leidster van dit team!
Het plezier waarmee dit team speelde daar hadden we de helft al mee gewonnen! En stuk voor stuk hebben ze laten zien wat ze kunnen, waar ze het beste tot hun recht komen en samen met vlagger Jan timmerman hebben ze mij door die eerste toch wel beetje spannende eerste zaterdag als leidinggevende heen geholpen.
En dan thuis mogen komen met een gelijkspel ..... Gewoonweg super!!!