(BRIL)jante overwinning DESZ VR1

Auteur: Arko Halfmouw. Foto's: 54

Zaterdag 13 mei | Op woensdagavond 10 mei 2023 stond de wedstrijd tussen DESZ Vrouwen 1 en Noordscheschut Vrouwen 1 op het programma. De thuiswedstrijd van DESZ begon om 19:30 uur op het sportpark Cingellanden. Voorafgaand aan de wedstrijd was er een korte wedstrijdbespreking waarbij de opstelling bekend werd gemaakt. Het team bestond uit 18 spelers.

Om 18:25 uur waren de DESZ Vrouwen al aanwezig op het sportpark. Roselieke was verantwoordelijk voor het wassen van de tenues en Rick Beens fungeerde als grensrechter. De scheidsrechter van dienst was Ronald Marsman. Na het controleren van de opstellingen en de formaliteiten kon de wedstrijd beginnen.

Al na één minuut in de wedstrijd was er een prachtige aanval van DESZ. Hannah gaf een mooie voorzet vanaf links, die door Jari bij de eerste paal hoog werd ingekopt. Het stond 1-0 voor DESZ. Na deze vroege goal bleef DESZ de bovenliggende partij. In de twaalfde minuut werd Maike gewisseld voor Annemieke, omdat Maike last had van een knieblessure. DESZ bleef druk zetten en had meerdere kansen, maar wist deze niet te verzilveren. In de vijftiende minuut was er een klutsbal voor het doel van Noordscheschut, maar DESZ verzuimde om de bal binnen te schieten. In de achttiende minuut kreeg Imogen een mooie kans na een cross vanuit het midden, maar haar schot werd net getoucheerd door een verdediger en ging naast. Het leidde wel tot een corner, die goed werd gekopt door Imogen, maar weer geblokt werd door een verdediger.

Daarna kreeg Noordscheschut iets meer grip op de wedstrijd en zetten ze vol gasdruk in de 28e minuut. MJ wist echter een kans van Noordscheschut te voorkomen door de bal uit de lucht te plukken. Het was een spannende wedstrijd waarbij beide teams kans maakten op een doelpunt.

In de 33e minuut was het DESZ dat opnieuw toesloeg. Imogen won de bal op de helft van Noordscheschut en ging ervandoor op de rechterflank. Met een mooie schijnbeweging draaide ze de bal achter de verdediging naar Hannah, die de bal goed positioneerde en hard afvuurde. Het was 2-0 voor DESZ. Het team bleef druk zetten en kreeg meerdere kansen via corners, maar wist deze niet te benutten.

Vlak voor de rust kopte Roselieke nog eens een bril door de midden voor de vierde maal. Het was echter geen drama zoals het brilletje van Joop van Daele, waarbij een tegenstander de bril afpakte en door midden brak. Roselieke deed dit alles in samenwerking met de bal. Dan is het rust tijd voor een bakkie thee.

Tijd voor een bakkie thee en wat ongediertebestrijding. In de rust leek alles goed besproken. Hannah en Marith gingen eruit en Carolien en Annelien kwamen erin. We gingen de kleedkamer weer uit voor de 2e helft. Op het laatste moment, net voordat iedereen de deur uit was, werd er toch nog even wat omgezet en mocht Annelien op de mid-mid positie plaatsnemen. "Wat doe je me aan?" was het antwoord op deze omzetting.

Imogen, de revelatie 2.0, had de eerste helft al een 10 te pakken, maar de nadruk werd gelegd op het feit dat het de verdienste was van het samenwerken van het team: #één Team één Taak.

Na de rust lijkt DESZ de controle over de wedstrijd niet kwijt te willen raken. De dames van Noordscheschut blijven echter vechten en proberen terug te komen in de wedstrijd. Het spel gaat heen en weer en er ontstaan kansen aan beide kanten. In de 48e minuut is het DESZ dat weer weet te scoren. Annemieke gaat er vandoor op de linker flank en trekt de bal voor op Jari die hem met de buitenkant van haar rechter voet over de keeper heen tikt: 3-0. Het is weer een briljante aanval van DESZ, die het publiek op de banken doet staan.

Maar Noordscheschut geeft niet op. In de 51e minuut wordt er een foutje achterin gemaakt bij DESZ, waardoor MJ wordt gepasseerd en er 3-1 op het scorebord komt te staan. Het is een tegenvaller voor de dames uit Zwartsluis, maar ze blijven erin geloven.

In de 60e minuut krijgt Roselieke last van kramp en word gewisseld. Demi komt erin en gaat op de mid-mid positie spelen, terwijl Annelien naar achteren gaat en centraal gaat spelen bij Miranda. DESZ blijft zoeken naar mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden, terwijl Noordscheschut probeert terug te komen in de wedstrijd.

Dan is daar het tweede brildrama van de wedstrijd. Angelina loopt al een aantal minuten te spelen met de bril in haar handen. Hij is zo krom als een hoepel en ze kan niets meer zien. Gelukkig is daar Marcel Vos, die naast zijn kwaliteiten als keeper ook beschikt over het vakmanschap van een opticien. Met een paar briljante moves weet hij de bril van Angelina weer redelijk in het fatsoenlijke te buigen.

In de 70e minuut krijgt Demi een kans op de 4-1. De bal komt voor vanaf links op de achterlijn van Imogen, maar gaat hard en net over. DESZ blijft aandringen en wil de voorsprong vergroten. In de 72e minuut komt Marith er weer in voor Angelina, die leeg gestreden het veld verlaat.

DESZ blijft de bovenliggende partij en krijgt steeds meer kansen. In de 75e minuut verovert Julia de bal op eigen helft en gaat er vandoor. Net over de middenlijn geeft ze de bal af op Annemieke, die de bal voor haar linker tikt en hem langs de keeper over de grond in het doel draait: 4-1. Het is opnieuw een mooie steekbal en een knappe afronding van Annemieke.

De tegenstander lijkt de handdoek al geworpen te hebben. Het is gewoon uitspelen, tijd volmaken en misschien nog wat uitproberen .Miranda die een vrije trap snoeihard op de lat ziet spatten. DESZ heeft de wedstrijd onder controle en de verdediging staat als een huis. Noordscheschut weet geen gevaar meer te stichten en de wedstrijd eindigt in 4-1 voor DESZ.

Al met al was het een mooie en verdiende overwinning voor DESZ vrouwen 1. Het team heeft goed samengespeeld en heeft laten zien wat ze waard zijn. Met deze overwinning blijft DESZ in de race voor het kampioenschap en zal het team er alles aan doen om ook de volgende wedstrijd te winnen.

De volgende tegenstander is Rouveen uit Desz zal er alles aan doen om ook hier een goed resultaat te halen.

Foto's: Henk Kuik