Blauwbekken tegen de blauwvingers

Auteur: Erwin Tuin.

Zondag 17 december | Het is bar koud deze zaterdagochtend wanneer DESZ JO11-1 moet aantreden tegen Be Quick 28 JO11-1. Wij als supporters staan te blauwbekken langs de lijn en fantaseren over straalkachels en vloerverwarming. Gelukkig hebben onze jongens en Anouk daar geen last van. Ze zijn goed warmgelopen en beginnen optimistisch aan de wedstrijd.

Wat heet optimistisch, ze bestormen als het ware het doel van Be Quick en in no time is het 2-0. Milan en Quinten maken de treffers. Het gaat heel voortvarend en als snel weet ook Sem van de gelegenheid gebruik te maken om 3-0 te maken. Misschien worden we wat overmoedig maar onze verdediging laat een gaatje vallen en de nummer 10 van Be Quick weet een puntje te scoren. Jammer maar helaas, maar met 2 punten verschil moeten we het nog zat kunnen redden.

Al snel scoort ook Milan weer en het verschil groeit weer met 1 punt. Maar dan komt er opeens een omslag in de wedstrijd, hoe het precies komt is moeilijk te zeggen. Tot 2x toe lukt het Be Quick een voorzet hun nummer 10 te laten bereiken en weet hij dat om te zetten in een doelpunt. Zijn doelpunten worden uitbundig gevierd en we weten inmiddels ook zijn naam; Jos. Dat je de naam leert kennen van je tegenstander binnen 25minuten kan nooit een goed teken zijn.

We gaan de rust in met 4-3, die voorsprong moeten we weten vast te houden. Al geven de laatste minuten van de eerste helft weinig vertrouwen. De rust heeft ons weinig goeds gedaan en die vervelende nr 10 weet ons doel weer te vinden. Sem krijgt nog een kans en Hugo schiet laag voorlangs maar we halen er geen punten uit. Be Quick speelt op de counter weer naar voren en ook dat resulteert weer in een doelpunt van nr. 10. Nu staan ze warempel voor terwijl wij zo voorspoedig begonnen waren. De stemming bij onze tegenstander is opperbest, bij ons toch wel iets minder.

Maar we voetballen door al was het maar om het verlies zo beperkt mogelijk te houden. Bart en Anouk lukt het om de spits in bedwang te houden wellicht zoals in de rust besproken is. Inmiddels staan we aan de kant van Be Quick voor het doel, we krijgen een corner waaruit Sem een puntje weet te halen. Gelukkig, we staan weer gelijk, 5-5. Dit lijkt het tij te keren. Milan wordt ingebracht als spits en krijgt al snel de kans voor een goed schot op doel, helaas weet de keeper de bal uit het net te houden. Be Quick speelt de bal uit maar Anouk weet de bal weer naar voren te spelen. Imre doet een goede voorzet en Joey weet te scoren.

Een zucht van verlichting, we staan weer voor en dat moeten we vasthouden. De wedstrijd loopt ten einde, via een ingooi, een voorzet van Joey weet Hugo de wedstrijd af te maken; 7-5. Het fluitsignaal klinkt, einde wedstrijd, de punten in de pocket.