Beleving en spanning maken derby en verslag tot formaliteit

Auteur: Ted van Kleef.

Woensdag 10 november | Een verslag van DESZ 3 - SC Genemuiden 6. Een formaliteit; voor de twintig mensen die uiteindelijk de ‘vind ik leuk’ knop indrukken zal ik even uitleggen wat dit betekent. Het is een handeling die uitgevoerd moet worden, omdat dit zo hoort. Zo voelde het om zaterdag de derby te spelen en zo voelt het nu ook om dit verslag voor jullie te maken. Onze vaste verslaggever was schnitzels aan het testen in Duitsland, of stiekem weer op date op zaterdag, we zullen er nooit achter komen. De reserve verslaggever was moe, of lui zoals onze spits hoort te zijn. Maar uiteindelijk was er toch nog ėėn zo gek om er een verslag van te maken.

Beleving en spanning; iedereen beleeft het op zijn eigen manier, zo had onze linksbuiten met de grootste mond van allemaal er tijdens het ontbijt al de kriebels van, Joyce bedankt voor de informatie. Dan de wedstrijd zelf, was die spannend? Welgeteld 30 minuten, waarvan 15 minuten vooraf waren.

Op papier stond dat we op veld 3 dienden te spelen, maar dit kunnen wij niet aan, veld 4 is ons hoofdveld dus wij starten gewoon 10 minuten later als de andere wedstrijd is afgelopen en iedereen, inclusief scheidsrechter, heeft daar maar mee te dealen.

Tijdens de warming-up had onze scout (lees overloper, verrader, rat wat jullie maar willen) al gezien waar het gevaar bij Genemuiden vandaan moest komen. Tijdens de eerste helft was er al snel duidelijk dat er van gevaar geen sprake was. Al snel was daar de 1-0 uit een corner van Joy (die linksbuiten dus) waar Roelof alleen maar tegen aan hoefde te lopen. De 2-0 kwam er al snel achteraan, bij een vrije trap van Roelof was er een speler van Genemuiden die de bal fantastisch blokte met z'n handen, wat dus een penalty opleverde en koelbloedig werd afgerond door Wilco.

Bij de volgende twee doelpunten was de verslaggever ballen aan het zoeken achter het doel, maar volgens de verkregen informatie waren het twee makkelijke doelpunten van Max (die luie spits). Met een 4-0 stand liepen we rustig naar de kleedkamer, waar de scheidsrechter onze meest mondige speler (die overloper,rat) al waarschuwde dat hij z'n mondje dicht moest houden, want bij Genemuiden had al iemand een gele kaart gekregen en ja wat bij het ene team gebeurt, kan ook bij het andere team gebeuren.

De tweede helft werd dus echt een formaliteit, Genemuiden kreeg een penalty voor een vermeende handsbal (wat bij het ene team gebeurt…) alleen had onze speler goed geluisterd en hield hij verstandig zijn mond dicht en volgde er geen moment of shame / fame, het is maar net welke kant jullie kiezen.

Het resterende half uur gebeurde er niet bijzonder veel, paar pesterijen zoals dat toch bij een derby hoort en Marek werd nog twee keer op de brommer weggestuurd en zorgde voor de verdiende 6-1 overwinning.

Aanstaande zaterdag spelen we de bekerwedstrijd tegen HZVV om 14:30 uur op ons vertrouwde veld 4 en jullie zijn allemaal van harte welkom. Met dezelfde beleving als in de derby zal deze wedstrijd ook niet spannend hoeven te zijn.