Nieuws

Bekerwedstrijd Desz JO13-2 thuis tegen Flevo Boys JO13-3

Auteur: José Kuiken.

Maandag 14 september | Vandaag mocht thuis gestreden worden op het hoofdveld voor de volgende ronde in de beker. Het zonnetje schijnt volop en supporters nemen aan alle kanten van het veld een plekje in.

De complete ploeg was aanwezig en allemaal hadden ze er zin in, dat betekende dat trainer Erik van der Stouwe een beste kluif had aan de bank met 5 wissels.

Flevo Boys mocht aftrappen waarna het spel eerst aardig heen en weer ging, maar al snel kreeg Eline de bal en werd een mooie aanval opgestart via Björn die de voorzet gaf naar Jorrit de 1-0 staat op het scorebord. Desz krijgt de smaak te pakken en Björn komt met een vrije doorbraak alleen voor de keeper en tikt de 2-0 erin. Jorrit heeft vervolgens de 3-0 op zijn slof. Er is even flink gewisseld en inmiddels staat Evan op de plek van Björn. Flevo Boys gaat in de aanval, maar de verdediging van Desz staat goed en weet echt gevaar te voorkomen. Desz neemt direct de aanval over, er volgt een schot op doel waarbij de bal terug komt van de keeper. De spelers van Flevo Boys blijven staan, maar Evan ziet zijn kans en schiet de 4-0 erin. Voor de rust is er wederom een mooie aanval van Jorrit over rechts, maar hij schiet net voorlangs. Vanaf links komt Diaz echter goed inzetten en zo verschijnt alsnog de 5-0 op het scorebord.

Rust

Ook na de rust staat Desz op scherp. Inmiddels met het zonnetje in de rug komt de aanval deze keer van links. Jan passeert mooi zijn tegenstander en loopt recht op het doel af met buitenkant rechts tikt hij hem mooi in de rechterhoek van het doel. De keeper heeft ook deze keer het nakijken en is het 6-0.

Flevo Boys lijkt wakker te worden en er wordt door hen meer druk uitgeoefend. Er volgen wat aanvallen van beide partijen maar Flevo Boys wordt geen enkele keer echt gevaarlijk. Ferry heeft een makkelijke wedstrijd, maar als het nodig is staat hij op de juiste plek.

Dan pakt Desz de draad weer op en na mooi over passen van Fabian naar Jan en weer terug, geeft Fabian de bal diep voor Jan die op links de bal mooi voorgeeft. Jorrit scoort de 7-0.

Vanuit een corner die Fabian neemt, neemt Jorrit de bal vanuit de lucht in een keer op de voet en schiet vervolgens de 8-0 erin. Nu is de jacht geopend op de 10. Fabian pakt zijn kans en schiet de bal vanaf de rand 16 schitterend in de linker kruising. Pracht goal.

Om het compleet te maken schiet Björn de 10-0 erin. Hier blijft het bij en iedereen kan voldaan het veld verlaten.

Op naar de competitie, ze hebben er zin in volgens mij!

Meer nieuws van DESZ JO13-2 >

Advertentie

Interfloor Tapijt & Vinyl
hoofdsponsor Interfloor Tapijt & Vinyl
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams