Bekeravontuur voor DESZ 1 houdt op in Emmen

Auteur: Karlo Naberman.

Zondag 14 november | ​Zondag 14 november | Na 8 punten uit de laatste 4 competitiewedstrijden, heeft DESZ een 3-0 nederlaag geleden in de 2e ronde van de beker tegen competitiegenoot DZOH uit Emmen.

In de beginfase had DESZ het moeilijk, DZOH had het betere van het spel op het moeilijk bespeelbare veld in Emmen. DESZ kwam er een aantal keren uit met wat speldenprikken. Maar tot grote kansen kwam het niet.

In de 24e minuut was daar een grote kans voor de ploeg uit Emmen. Maar de goed keepende Slager kwam als winnaar uit de strijd na een 1 op 1 situatie. De wedstrijd kabbelde voort zonder grote kansen voor beide ploegen. In de 43e minuut kwamen de Emmenaren op een 1-0 voorsprong. Na een scrimmage waarbij de bal niet goed werd weggewerkt kon Thom Hiemstra oppikken en de bal hard onder Slager schuiven.

Na de rust drie wijzigingen bij DESZ. Konterman, Elken en E. Moorman bleven met kleine pijntjes achter in de kleedkamer. Van der Heide, Klaver en Geertman maakten hun opwachting. De wedstrijd had in de tweede helft hetzelfde spelbeeld als voor de rust. DESZ kwam deze wedstrijd welgeteld tot één goede aanval. Uit een corner van DZOH countert DESZ goed. Moorman stuurt Kuurman diep, die een prachtige voorzet in huis heeft op Krabbe, waarna hij na een sprint van 60 meter z'n kopbal op de lat ziet belanden.

In de laatste 20 minuten was DESZ niet meer bij machte wat te creëren. DZOH tilde de stand naar een 3-0 voorsprong, waarbij de 3-0 van grote schoonheid was. Talen had vlak daarvoor z'n veel te zware 2e gele kaart gekregen, waardoor DESZ de wedstrijd eindigde met 10 man. De ploeg van Kaagman en Doosje werkte zich een slag in de rondte op het veld in Emmen, maar DZOH was deze middag een maatje te groot voor de ploeg uit Zwartsluis.

DESZ ligt uit de beker en mag volgende week op herhaling in Haren tegen trotse koploper Gorecht. Dit moeten we helaas doen zonder onze trouwe aanhang.