Nieuws

bekeravontuur DESZ VR1 tot hier en niet verder

Bekijk alle foto's!
Auteur: Arko Halfmouw. Foto's: 29

Dinsdag 11 april | “Hij Vlagt wedde”

De appmachine ook wel genoemd "smartphone" was de afgelopen dagen weer aardig actief, ging het niet over de veldslag van afgelopen zaterdag tegen Staphorst waar de oud-trainer Emilie voor de 2e maal verslagen werd dit seizoen, dan ging het wel over de voorbereidingen van de busreis naar Vlagtwedde. Vlagtwedde zegt u misschien niet direct iets dat had ik ook, maar Oude-Pekela kent iedereen wel van de Dutch-Boys, nou daar is het ergens als je het sportpark ziet en vergeet te remmen dan sta je met de voorwielen al in Duitsland. We hadden er zin in op tijd remmen dan maar. De Playlist klaar, de bus vol met supporters en koffie/thee voor de heenreis, en overheerlijke hapjes van Rini en Geertje stonden al op de plank klaar voor de terugreis en ook het drinken was weer goed verzorgd, de Camera mee voor de analyse van de wedstrijd.

Kortom alle ingrediënten waren daar voor een mooie voetbaldag, de analyse van de tegenstander was ook al uitvoerig besproken op de appmachine en deze analyse was later ook terug te zien, de tegenstander kon echt wel een balletje trappen. Een goeie middenvelder die zeer sterk is met de kop. Ze zetten direct druk, zijn kopsterk en corners zijn gevaarlijk veel snelheid voorin, we hebben het allemaal terug kunnen zien later deze middag.

Na de bespreking gaan we dus richting de bus waar de meeste mensen al zitten. De selectie zit achterin; de grensrechter Rick heeft het mooiste plekkie. Hij zit achter de buschauffeur als navigator. Hij houdt graag overzicht net als tijdens het vlaggen. De heen eis verloopt goed en het sfeertje is goed er hangt een gezonde spanning bij de selectie en staf.

De supporters zijn ook goed voorbereid de rooksignalen of zeg maar gerust een rood gordijn voor aanvang van de wedstrijd een prachtige line-up opkomst van twee ploegen die een mooie strijd willen neerzetten. De scheidsrechter blijkt minder goed voorbereid de vraag of er verlenging zou zijn bij een gelijke stand of direct penalty's wordt na twijfel beantwoord met direct penalty's, terwijl de wedstrijd info toch echt een verlenging aangaf. Het was me wel duidelijk het zou geen verlenging worden deze middag. Of toch wel? Uiteindelijk hebben ze 106 minuten op het veld gestaan. Dan blijft de vraag zijn het de rood witten uit Zwartsluis of de rood witten uit Vlagtwedde die doorgaan in het bekeravontuur.

Het startsein is gegeven door de scheidsrechter en Jari trapt af, maar alsof het nu al de laatste kans is klappen de dames uit Groningen erop en met resultaat ze nemen direct het balbezit over en via het midden naar de rechterkant waar hun linksbuiten de ruimte heeft maar de bal in de 16e sec via de handen van Miranda in het zijnet schiet direct is daar het gevaar te zien en zijn we gewaarschuwd.

Het is de eerste minuten wat zoeken en rommelig veel lange en hoge ballen na een minuut of 10 beginnen de dames wat beter te voetballen de thuisploeg probeert met steekballen de defensie te doorbreken maar dan is het Renee dan Lisanne die onderschept. De eerste 15-20 min is het ondanks het rommelige spel de thuisploeg die de bovenliggende partij is. Maar de Sluzigers vechten zich langzaam in de wedstrijd. In de 25e min is het een corner vanaf de rechterkant genomen door Carolien op de 5mtr lijn voor het doel wordt de bal door de aanvoerder weggekopt richting de punt van de 16, daar waar Julia net was gepositioneerd en die denkt niet en haalt verwoestend uit met een haar gelijmde rechter. De bal durft niet meer te weigeren en verdwijnt richting doel met een mooie snelheid draait de bal de kruising in en staat de ploeg die in het rood wit speelt vandaag voor met 0-1. hij was mooier dan die van Green afgelopen week omdat hij diagonaal ging fantastisch gewoon.

De ploeg uit Zwartsluis heeft op dit moment de teugels in handen en er volgt direct weer een kans een bal uitverdedigd door Julia komt bij Imogen die probeert Jari te bereiken maar er zit een hoofd tussen van de tegenstander en zo stuit de bal bijna over de keeper heen maar ze kan hem net pakken. Direct daarna is het de thuisploeg die weer aanzet en over de linkerflank een aanval opzet het is Lisanne die de bal terug speelt op Miranda die de bal naar voren trapt maar weer is daar de aanvoerder die de bal met de kop terugbrengt naar de spits die in de draai de bal naast schiet. Dan is het weer DESZ die mag, Imogen en Jari die gaan samen richting de 16 waar de bal al is maar de rechtsback haalt de bal weg met een sliding. Dan is het weer de beurt aan de thuisploeg de linksbuiten komt nu vanuit de midden en zoekt daar 4 spelers van DESZ op en passeert er 2 en gaat het tussen de andere 2 op randje 16 proberen, Miranda vraag me niet hoe pakt de bal achter haar weg. Dan is het Demi die Imogen wegstuurt maar die raakt de bal niet goed en schiet naast. Het gaat lekker op en neer. We gaan richting het rustsignaal als er nu 2 spelers op Miranda af komen met de bal, Miranda komt uit en speelt en daarmee ook de tegenstander met een sliding net buiten de 16 de bal belandt voor de voeten van de ander die kan vrij uithalen en dat doet ze dan ook maar de bal gaat naast het doel dit had de gelijkmaker moeten zijn voor de thuisploeg. Direct hierna weer een kans de spits gaat de 16 in en schiet weer gaat de bal net naast. De bal wordt weggewerkt maar komt direct weer over de rechterkant van ons een goeie voorzet en een rechtsbuiten die net even wat sneller reageert dan Roselieke maar de bal wel bij Miranda in de handen schiet.

Net voor rust nog een vrije trap aan de rechterkant van de 16 de bal wordt hoog voor gegeven en gekopt Miranda werkt de bal tegen de lat en krijgt niet de controle over de bal en in een clash met de tegenstander en paal verdwijnt ook deze bal naast het doel.

Dan gaan we rusten met een 0-1 voorsprong naar een bakkie thee nieuwe smaakje trouwens "karton"

Na rust trapt de thuisploeg af en is het DESZ die er vol op gaan en ook met resultaat de bal wordt onderschept door Lisanne, die speelt de bal door naar Maaike vervolgens een breedtepass naar Marith dit ziet er goed uit maar haar steekpass op Imogen wordt helaas onderschept door de linksback van de thuisploeg. We houden nog even de druk erop maar uiteindelijk is het Brenda de aanvoerder die weer de bal wegkopt en zo komt de thuisploeg weer in balbezit en zet de aanval op door de midden, de bal wordt verplaatst naar de rechterkant waar de bal over de zijlijn heen gaat.

Een ingooi volgt de bal gaat richting de aanvoerder maar daar is ook Demi die de aanvoerder een klein zetje in de rug geeft. Hier volgt dus een vrije trap op een gevaarlijke plek, de bal wordt hoog voorgegeven bij de tweede paal, daar stormt Brenda weer richting de bal, maar daar is ook Maaike die nu Brenda een Gruningse knauw geeft en de voorkomt dat ze kan koppen ze stort op de grond, waar ik al denk aan een penalty tegen is het de linksbuiten die bij Lisanne uit de rug sprint richting de tweede paal waar ze de bal via de handen van Miranda en de paal binnenschiet.

Het staat 1-1 een tussenstand die wel terecht is.

We trappen af en forceren een vrije trap op 25 meter van het doel Lisanne probeert het ineens de bal verdwijnt naast de goal. Een doeltrap volgt de bal wordt door Renee met het hoofd geraakt maar de snelheid van de bal wint het van de tegenwerkende kracht en blijft dezelfde richting houden op de middenlijn is het de links buiten die in de draai alsof ze danst met de bal tussen Julia en Lisanne wegdraait, in de middencirkel is het de spits die de sprint al inzet en samen gaan ze richting Miranda. Inmiddels is ook Roselieke haar sprint ingezet ze moet alleen helemaal van de andere kant komen kruist voor de spits langs waar ze al een dauw krijgt met twee handen niet gezien door de arbiter, maar ze is erlangs en komt op de 16 mtr uit, de buitenspeler tikt de bal iets naar links waar Miranda haar sliding al had ingezet net naast de penalty stip waar ze Roselieke raakt. De buitenspeler springt als een Gazelle langs en wordt niet geraakt door niets en niemand maar laat zich vallen alsof ze een schot hagel heeft gehad. De scheidsrechter wil het niet zien en geeft onterecht een strafschop. De bal wordt links van Miranda binnengeschoten en het staat 2-1 voor de thuisploeg. De eerste wissel is daar Carolien verlaat leeg gestreden het veld en Anne-Mieke neemt haar positie over. Dan is het Maaike die het even met haar directe tegenstander aan de stok krijgt even heen en weer duwen waar beide spelers er even af hadden gemoeten om af te koelen laat staat de arbiter dit toe . Wij weten hoe kwaaier Maaike is hoe sterker ze wordt ze probeert de bal dan ook 10 tellen later vanaf ongeveer 35 mtr op doel af te vuren. Helaas het vizier staat nog niet scherp. Annelien komt er in voor Roselieke die ook leeg gestreden het veld verlaat.

DESZ zet nog maar een keer aan een onbenullig lomp inkomende voorstopper drukt Jari met 2 handen richting de grasmat ook dit blijft op de vrije trap na onbestraft onbegrijpelijk. Het spandoek wat de thuisploeg had opgehangen klopt wel aardig. De vrije trap van Demi wordt gepakt door de keeper. De scheidsrechter die een hele goede eerste helft floot lijkt het nu totaal kwijt te zijn en fluit één kant op. De thuisploeg heeft nog steeds overwicht, Brenda vuurt nog maar eens een schot af maar de bal wordt weer gepakt door Miranda. Een lange bal op Imogen die de bal even kwijt is en daarna in haar gezicht wordt geslagen door haar tegenstander blijft terwijl de arbiter er bovenop staat de intentie heeft om te fluiten maar zich toch bedenkt en ook dit weer onbestraft laat . Desz zet weer aan en Anne-Mieke wordt weggestuurd langs de linkerflank ze gaat de 16 mtr in en wordt aangetikt, waar de bal op de stip had gemoeten blijft ook dit weer onbestraft. We zitten inmiddels in de eindfase van de wedstrijd en DESZ is op dit moment de bovenliggende partij Demi stuurt Anne-Mieke nog maar eens op pad, de bal wordt voorgetrokken en Imogen schiet recht op de keeper die de bal niet onder controle heeft, de bal gaat over de keeper heen en is de lijn gepasseerd 100 procent doelpunt, de keeper draait om en wil de bal terughalen het veld in, en krijgt een druk van Imogen waarna de bal en keeper de lijn passeren voor de tweede keer.

Het staat terecht 2-2 zegt Eddy ik zeg tegen hem hij "VLAGT WEDDE" maar de scheidsrechter lijkt nu de goede beslissing te nemen en trekt zich niets aan van de keeper die hem volgt tot de middencirkel en legt de bal op de middenstip. Maar dan inderdaad ook hier wordt de beslissing omgedraaid en wordt hij meegezogen en voelt hij de wedstrijd niet meer aan. Het is mij wel duidelijk hier in Vlagtwedde ga je hem niet winnen wat voor strijd je ook gaat leveren.

Toch geven de dames uit Zwartsluis zich niet gewonnen, Demi probeert het nog maar eens en de keeper kan hem maar net tegenhouden, dan is het weer de thuisploeg die de spits wegstuurt maar ook zij weet het doel niet te raken. In de min 82 is het Patricia die na lange afwezigheid haar rentree maakt. We gaan 1 op 1 spelen Patricia schuift door en we moeten wel risico nemen met nog 5 minuten op de klok .

Een ingooi van ons net over de middenlijn wordt onderschept en langs de linkerflank is het de thuisploeg die de aanval inzet, de linksbuiten trekt voor Renee langs en gaat richting de 16, waar de spits Roselieke op het verkeerde been zet ze kruist achter haar langs en Roselieke moet nu een keuze maken op de 16 staat de spits nu helemaal vrij en zij kiest een hoek uit en schiet langs Miranda de bal in de netten het is over en uit 3-1. Ondanks de 3-1 achterstand blijven de dames knokken maar nemen de frustraties wel toe dat resulteert in een gele kaart voor Patricia vanwege een schouderklopje en haar optreden zit er op voor vandaag. DESZ blijft het proberen dat verdient een compliment maar de tegenstander is geslepen en haalt alle truckjes uit de kast met tijdrekken door een geblesseerde speler van het veld te laten halen door een speler die zelf al mank lopen en de leiding lekker blijft zitten op de bank dat neemt zo maar weer 4 minuten.

De scheidsrechter kijkt nog maar eens op zijn klokje en fluit af. Er is gestreden tot de laatste minuut, twee ploegen die redelijk gelijkwaardig waren en de thuisploeg die uiteindelijk net iets meer aanspraak heeft op de overwinning. Alleen de manier waarop kun je lang over napraten, maar dat gaan we niet doen uiteindelijk zijn we allemaal mensen en maken we allemaal fouten, we wensen de ploeg uit Vlagwedde succes in de beker en competitie dat is waar wij ons nu volledig op kunnen instellen. Ook willen we als team de scheidsrechter, de grensrechters, de supporters en de organisatie van de busreis en verzorging van de hapjes en drankjes bedanken, en het DESZ bestuur bedanken voor deze mooie dag, die vervolgens na een mooie gezellige terugreis nog even werd voortgezet in het dorp. Wij zijn trots op deze ploeg en de prestatie van de dames dat we tot hier gekomen zijn.

Meer nieuws van DESZ VR1 >

Advertentie

Interfloor Tapijt & Vinyl
hoofdsponsor Interfloor Tapijt & Vinyl
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams