​Bekeravontuur DESZ ten einde

Auteur: Remco Lachenal.

Zondag 11 november | ZWARTSLUIS – Het eerste elftal van DESZ ligt uit het toernooi om de districtsbeker. De ploeg delfde thuis het onderspit tegen Flevo Boys 2. Al voor rust leken de bezoekers een voorschot te nemen op de zege, door twee keer te scoren. Vlak voor de theepauze deden de rood-witten echter wat terug. In het tweede bedrijf trokken zij vervolgens het duel naar zich toe door twee keer doel te treffen. Dit bleek niet voldoende voor de zege. De gasten haalden in de eindfase nog twee keer de trekker over: 3-4.

De Sluzigers begonnen niet goed aan de wedstrijd. De benodigde felheid en scherpte ontbrak, wat ook de achterstand inleidde. Na acht minuten was het namelijk al raak voor de bezoekers. Een lange bal van achteruit werd verlengd tot in de loop van één van de aanvallers. Deze wist Renee Agterhuis te verschalken: 0-1.

Kort hierna lieten de rood-witten zich voor het eerst gelden. Etiënne Moorman nam het vijandelijk doel onder vuur, mag zag de sluitpost redding brengen. Tien minuten later was het aan de andere zijde van het veld wel weer raak. Een vrije trap werd achter de rood-witte defensie neergelegd en werd ineens over de doellijn gewerkt: 0-2.

De gastheren leken hierdoor eindelijk wakker geschud en gingen voorzichtig beter voetballen. In de 32e minuut resulteerde dit in een mogelijkheid voor Dimitri Kamerling. Hij schoof het leer in het zijnet. Vijf minuten later was het wel raak. Remco Lachenal stuurde Tom Kisjes weg en hij knalde het leer met rechts tegen de touwen, waarmee hij de ruststand bepaalde: 1-2.

Gesterkt door de aansluitingstreffer en de goede fase van vlak voor rust, gingen de gastheren op zoek naar de gelijkmaker. Deze volgde na tien minuten. Kamerling ontving de bal op het middenveld en stuurde Ronny Bakker weg. Hij behield het overzicht en legde af op Kisjes, die het speeltuig op zijn beurt voorbij de doelman werkte: 2-2.

In de fase hierna waren de veldverhoudingen nagenoeg gelijk. DESZ slaagde er niet in om het momentum vast te houden en verviel in de slordigheden van voor rust. Agterhuis moest hierdoor enkele malen handelend optreden. Met nog zo'n twintig minuten te spelen richtte de thuisploeg zich echter weer op.

In de 78e minuut resulteerde dit in een voorsprong. Kisjes stuurde Bakker weg aan de rechterzijde van het veld, die daarmee oog in oog kwam te staan met de doelman van de bezoekers. Laatstgenoemde wist de inzet van de rechtsbuiten te keren, maar kon niet voorkomen dat Etiënne Moorman de rebound tegen de netten schoof: 3-2.

Met nog iets meer dan tien minuten te spelen hadden de rood-witten de zege voor het grijpen. Binnen twee minuten kwam Flevo Boys 2 echter weer langszij. Een corner vanaf links werd in twee instanties binnen gewerkt: 3-3. In het restant van het duel speelden beide ploegen vol voor de winst en golfde het spel op en neer. In de 90e minuut, toen menigeen al met het hoofd bij de penaltyserie was, sloegen de gasten alsnog toe. Vanaf zo'n twintig meter werd het leer in de korte hoek geschoten: 3-4. Dit was tevens de eindstand.

Volgende week speelt DESZ 1 de thuiswedstrijd tegen De Weide 1. Aanvang: 15.00 uur, sportpark De Cingellanden.