Nieuws

Basis opleiding scheidsrechters

Auteur: Jaap Muis.

Vrijdag 18 december | Elk weekend is het weer een hele uitdaging om genoeg scheidsrechters te vinden die een wedstrijdje willen fluiten. Zonder een scheidsrechter kan de wedstrijd niet doorgaan en wij zijn dan ook erg blij met de mensen die zich hiervoor willen inzetten. Ook in dit seizoen is het altijd weer een uitdaging en kunnen wij best nog wat nieuwe mensen gebruiken. Voel jij je aangesproken?

De KNVB wil samen met diverse regio clubs een verkorte cursus Basisopleiding scheidsrechter veld (BOS) geven. Deze cursus zorgt voor een gedegen praktische opleiding, zodat je met voldoende "bagage" aan de slag kunt bij de D-pupillen, A-, B- en C-junioren en senioren. Tijdens de opleiding oefen je op het veld met leiding te geven aan 22 spelers en het toepassen van de spelregels.

Organisatie
De opleiding bestaat uit vier bijeenkomsten van 3 uur, elke maand is er een bijeenkomst. Daarnaast fluit je minimaal vier stagewedstrijden bij je eigen vereniging onder begeleiding van een praktijkbegeleider scheidsrechter. De opleiding wordt 's avonds gegeven op een accommodatie van een voetbalvereniging. Tijdens de opleiding krijgen de deelnemers opdrachten die altijd te maken hebben met je eigen wedstrijden

Toelating
De minimumleeftijd is 14 jaar.

Voorwaarden voor de vereniging

Begeleiding is cruciaal voor een beginnende scheidsrechter. De praktijkbegeleider heeft daarom een centrale rol gekregen binnen de opleiding om samen met de docent de cursist optimaal te ontwikkelen. Vanwege deze centrale rol is het aanstellen van een praktijkbegeleider door de vereniging een belangrijke voorwaarde om deel te nemen aan de cursus. Van de praktijkbegeleider verwachten wij dat hij/zij bij elke cursusavond aanwezig is, 6 stagewedstrijden van de cursist bijwoont en de scheidsrechter(s) binnen de vereniging begeleid. Op basis van de terugkoppeling van de praktijkbegeleider naar de docent wordt het inhoudelijke programma van de opleiding verenigingsscheidsrechter vorm gegeven. Van een praktijkbegeleider verwachten wij dat hij minimaal een Basisopleiding scheidsrechter (BOS) of opleiding Verenigingsscheidsrechter met succes heeft afgerond.

Start
De vereniging kan met de KNVB afstemmen welke dag het beste uitkomt en er is geen minimum aantal deelnemers vereist. Dit verenigingspakket kan ook in samenwerking met andere verenigingen worden afgenomen.

Kosten
Individueel € 70,- (inclusief digitaal lesmateriaal). Deze kosten worden door DESZ betaald. Van DESZ ontvang je een scheidsrechter tenue (shirt, broekje, kousen).

Wel stelt DESZ als voorwaarde dat je minimaal drie jaar bij DESZ actief blijft als scheidsrechter.


Advertentie

Interfloor Tapijt & Vinyl
hoofdsponsor Interfloor Tapijt & Vinyl
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams