Balk JO13-1 houdt de punten in Friesland

Auteur: Boris de Jonge.

Vrijdag 26 november | Op zaterdag 22-11 stond de topper in de 1e klasse 05 tussen Balk en Desz JO13 1 op het programma. We vertrokken onder een grijze hemel om 1030 vanuit Zwartsluis naar Balk, en stonden om 1215 klaar voor de aftrap in Balk.

Na de aftrap kwamen we meteen onder druk te staan van Balk en speelden we erg onrustig. Het duurde dan ook niet lang voordat we de 1e tegengoal incasseerden. In de 5e minuut schoot een speler van Balk de bal vanaf de rand van de zestien in de kruising. We wisten op dat moment dat het een zware pot zou worden.

In de loop van de 1e helft kwamen we wat meer in ons spel en maakte Julian, na een soepele combinatie, in de 10e minuut de gelijkmaker. Helaas kwamen we, na balverlies van onze kant, in de 20e minuut 2-1 achter. In de laatste 10 minuten van de 1e helft probeerden we rustiger te voetballen en creëerden we toch nog een aantal kansen op de 2-2, helaas kregen we hem er niet in.

Tijdens de rust hebben we besproken dat we rustiger de bal rond moesten laten gaan en zuiniger op de bal moesten zijn. Ondanks dat we probeerden ons eigen spel te spelen en de bal wilden laten rondgaan kwamen we in de 35e minuut op een 3-1 achterstand.

We kwamen helaas de rest van de wedstrijd niet echt meer onder de druk van Balk uit en werd het in de 50e minuut 4-1 en in de 55e minuut 5-1. Zelf hebben we in de 2e helft weinig kansen, op een paar schoten na, kunnen creëren.

We waren natuurlijk teleurgesteld omdat het om de koppositie ging en hadden het idee dat we de wedstrijd niet moet 5-1 hadden hoeven verliezen.