Nieuws

​Avondeditie FIFA-toernooi: de loting!

Auteur: Remco Lachenal.

Maandag 2 februari | ZWARTSLUIS – Aansluitend aan de loting voor de middageditie van het FIFA-toernooi, vond die voor de avondeditie plaats. Voorzitter Blatter nam tussendoor nog even het woord en benadrukte nog maar eens het belang van FairPlay en het uitbannen van matchfixing. Een wens die door de aanwezigen, met name afkomstig uit kleine voetballanden, met applaus werd ontvangen.

De loting
Vervolgens werd overgegaan op hetgeen iedereen voor was gekomen: de loting! Net als bij de loting voor de middageditie vond de formele overdracht van de FIFA-bokaal plaats. Zegevierend manager bij de laatste editie, Jarno van Eijken, besteeg het podium en overhandigde het vele kilo's wegende pronkstuk aan de heer Blatter. Van Eijken zocht hierna zijn plekkie weer op, om van daar de loting te aanschouwen.

Ditmaal werden mevrouw M. Atch-Fixing en de heer F.R. Aude door voorzitter Blatter op het podium verwelkomd. In het daaropvolgende uur verzorgden zij de loting, welke overigens kort werd onderbroken doordat de heer Aude zijn vingers brandde aan een aantal te hete lotingsballetjes. Hieronder het resultaat!

Poule A
Chelsea Matz Hekman
Valencia CF Danny Moorman
Inter Nick van der Haar
Juventus Sander van Eijken
Poule B
Real Sociedad Dimitri Kamerling
Liverpool Gerwin van Dalfzen
AS Roma Bastiaan Kin
Vfl Wolfsburg Joey Vinke
Poule C
Borussia Dortmund Robbert Elken
Zenit Farbod Feizi
FC Bayern Max Feenstra
Real Madrid Mark van Eerde
Poule D
Sevilla FC Hans de Boer
Everton Wesley Volken
AC Milan Harold van de Velde
Lazio Ernick Leusink
Poule E
Manchester United Jordy Elfring
Manchester City Jochem Broek
Fiorentina Jesper Dekker
Galatasaray SK Gilbert Pastink
Poule F
FC Porto Simon van de Berg
Bayern Leverkusen Kelvin Halfmouw
Paris Saint-Germain Erwin Geertman
AS Monaco Corné Winter
Poule G
Napoli Mark aan het Rot
FC Barcelona Jarno van Eijken
FC Schalke '04 Thomas Dekker
Atlético Madrid Thijs Pereboom
Poule H
Fenerbahce SK Gijs de Haan
SL Benfica Arjan Krabbe
Arsenal Luke O'Dowd
Tottenham Hotspur Stef Raben
Voorspellingen
Op kantoor hadden wij de smaak te pakken na het voorspellen van de middageditie, dus hebben wij ons gelijk ook gewaagd aan de voorspellingen voor de avondeditie. Op advies van de koffiejuffrouw werd de glazen bol uit de kast getrokken en werden de gordijnen gesloten. Dit alles in de hoop dat wij in hogere sferen zouden geraken en zodoende de juiste voorspellingen uit de hoge hoed zouden gaan toveren.

Poule A: Verdediging is de beste aanval?
Misschien wel de minst aantrekkelijke poule tijdens het toernooi. Immers, welk van deze teams hanteert een aanvallende, dominante speelwijze? Juist! Geen één! Inter-coach Nick van der Haar onderschrijft dit: "Klopt als een bus! Lekker achterover hangen en toeslaan op het juiste moment!." Danny Moorman (Valencia CF) laakt deze instelling: "Bah, wat laf. Wij laten ons echt niet in slaap sukkelen. Daar zorgt de massaal ingekochte Red Bull wel voor!"

Voorspellingen:
1) Inter 2) Chelsea 3) Valencia CF 4) Juventus

Poule B: Tutti frutti!
Van alles wat in deze poule! Komt dat het spel ten goede of zorgt dit er juist voor dat de teams uiterst afwachtend gaan opereren? Dimitri Kamerling, oefenmeester van Real Sociedad, weet daarop wel het antwoord: "Dit worden pure hardloopwedstrijden. Ter voorbereiding onderwerp ik de mannen al weken aan een militaire training". Joey Vinke (Vfl Wolfsburg) vindt dit overdreven: "Voetbal gaat nog altijd om wat je met de bal doet."

Voorspellingen:
1) Liverpool 2) Vfl Wolfsburg 3) AS Roma 4) Real Sociedad

Poule C: Belang van het individu?
Toch echt wel een poule om van te smullen. Met FC Bayern en Real Madrid bevat deze namelijk twee absolute topclubs, welke bestaan uit louter wereldtoppers. Zenit en Borussia Dortmund zijn duidelijk de underdogs. Robbert Elken (Borussia Dortmund) beaamt dit: "Dat kan ik niet ontkennen. Wij gaan proberen om vooral geen gezichtsverlies te lijden." Real-coach Mark van Eerde heeft de FIFA gevraagd of zijn team de poulefase mag overslaan: "Ik wacht nog op reactie. Ik heb er echter wel vertrouwen in!"

Voorspellingen:
1) Real Madrid 2) FC Bayern 3) Borussia Dortmund 4) Zenit

Poule D: Mediterraanse meerderheid
In deze poule zal het Everton van Wesley Volken zich toch echt in de minderheid voelen. Zij treffen namelijk één Spaanse en twee Italiaanse teams en zullen dus om moeten gaan met de smerige trucjes waar zij om bekend staan. Volken: "Natuurlijk ben ik daar van op de hoogte. Maar vergis je niet, wij Engelsen kunnen er ook wat van!" klinkt het mysterieus. Harold van de Velde (AC Milan) lacht dit weg "Haha, ik ken Wesley al jaren en zijn mond is groter dan zijn daden..."

Voorspellingen:
1) AC Milan 2) Everton 3) Sevilla FC 4) Lazio

Poule E: Manchester vs. de rest
Hoe moeten we de poule anders typeren? De "Manchester derby" staat simpelweg centraal en de andere teams lijken slechts een figurantenrol te gaan spelen. Jordy Elfring ziet dit niet anders: "Wij hebben voor meer miljoenen op het veld staan dan Fiorentina en Galatasaray samen!" Een geërgerde Jesper Dekker stelt echter: "Wat een onzin! Alles is mogelijk, ongeacht hoeveel geld een club heeft gespendeerd."

Voorspellingen:
1) Manchester United 2) Manchester City 3) Fiorentina 4) Galatasaray SK

Poule F: De F staat voor Frans!
Want juist in deze poule zit de afvaardiging van Franse afkomst. Met AS Monaco en Paris Saint-Germain is Frankrijk goed vertegenwoordigd. Bekeren zij door? Corné Winter denkt van wel: "Oui! Wij beschikken over pure Franse finesse en leggen iedere tegenstander over de genou (knie, red.)." Kelvin Halfmouw (Bayern Leverkusen) heeft het niet zo op de Fransen: "Nee, absoluut niet. Hoop dat we ons snel plaatsen ten koste van één van beide teams."

Voorspellingen:
1) Paris Saint-Germain 2) Bayern Leverkusen 3) AS Monaco 4) FC Porto

Poule G: Poule of dreams
Man, man, man.. WAT EEN POULE! Vier teams die, onder de bezielende leiding van hun managers, enkel aanvallend voetbal nastreven. Thijs Pereboom geeft zijn geheim prijs: "Een cursus mindfulness in combinatie met een beklimming van de Mount Everest. De inspiratie die ik heb opgedaan wil ik overbrengen op mijn jongens." Mark aan het Rot (Napoli) gooit het over een andere boeg: "Team-building is alles. Zo kijken we wekelijks met het gehele team naar Boer zoekt vrouw. Mijn imitatie van Boer Geert doet het erg goed bij het team."

Voorspellingen:
1) FC Barcelona 2) Atlético Madrid 3) FC Schalke '04 4) Napoli

Poule H: Engelse degelijkheid meets Zuid-Europees temperament
Wij vragen ons af waar de meeste conflicten gaan plaatsvinden; binnen of buiten het veld? Wat gaat een clash tussen het Turkse Fenerbahce SK en het Portugese SL Benfica ons opleveren? Wij denken een ware voetbaloorlog. Luke O'Dowd (Arsenal) ziet dat wel zitten: "Laat ze elkaar maar afmatten.. Wij pakken de punten maar al te graag!" Fenerbahce SK-coach Gijs de Haan ziet dit niet gebeuren: "Ons vuur dooft pas als wij de titel in handen hebben!" klinkt het strijdbaar.

Voorspellingen:
1) Tottenham Hotspur 2) Arsenal 3) Fenerbahce SK 4) SL Benfica

Achtste finales
Dan hebben we al een hele rits aan fantastische wedstrijden gehad en hebben we de beste reeks nog voor de boeg. Met teams als FC Barcelona, Real Madrid en FC Bayern kunnen we voetbal van de bovenste plank tegemoet zien. Erwin Geertman (PSG) beaamt dit: "Ik zie Zlatan dagelijk briljante dingen doen op trainen. Als hij dat ook in de wedstrijden doet, gaan we magische avonden tegemoet."

Voorspelling kwartfinalisten:
Inter, Chelsea, Real Madrid, FC Bayern, Manchester United, Manchester City, FC Barcelona, Tottenham Hotspur.

Kwartfinales
Hoe verder de teams komen, hoe beter ze doorgaans zullen zijn. Dat betekent echter ook dat we op een punt komen dat topteams uitgeschakeld kan worden. Zijn er kansen voor de underdogs? Stef Raben denkt van wel: "Jazeker! Die rol past bij ons. Daarnaast heb ik nu thuis ook een hond en het leven is sindsdien een stuk aangenamer."

Voorspelling halve finalisten:
Real Madrid, FC Bayern, FC Barcelona, Manchester City.

Halve finales
De glazen bol is de kapitaalkrachtige clubs goed gezind! Met Real, FC Bayern, Barcelona en City noemen wij immers een aantal van de allerrijkste clubs ter wereld. Brengt deze rijkdom hen tot in de finale? Volgens Max Feenstra (FC Bayern) wordt de rol van geld overschat: "'T giet nog altied om plezier hebb'm in 't spellegien. Doar bin ik van overtuugd."

Voorspelling finalisten:
Real Madrid en Manchester City.

Troostfinale
Misschien is dit niet de juiste benaming voor een wedstrijd waarin FC Barcelona en FC Bayern elkaar treffen. Wat een affiche zou dit immers zijn?! Geen fan die hier niet naar uit zou zien. Jarno van Eijken (FC Barcelona) is het eens met deze stelling, maar voegt toe: "Dit moet de finale worden. De voetbalwereld verdient het om in zo'n wedstrijd te zien hoe wij de titel grijpen."

Finale
De troostfinale is al een fantastische opwarmer voor het laatste hoogtepunt van het toernooi: de finale. En laten we nou eerlijk wezen... Voor een wedstrijd tussen Real Madrid en Manchester City blijft men ook thuis. Jochem Broek (Manchester City): "Nou zeg dat wel. Het is dat ik op de bank moet zitten, maar anders had ik thuis voor de buis gezeten." Wie de titel pakt? De Ballon d'Or-winnaar kon nog weleens van zich doen spreken...

Voorspelling eindstand:
1) Real Madrid
2) Manchester City
3) FC Barcelona
4) FC Bayern

Echter...
...is een wedstrijd op papier nog nooit gewonnen. We zullen dus nog maar moeten zien of wij zelfs maar een klein beetje in de buurt zitten met onze voorspellingen. Wil je weten hoe het toernooi verloopt en wie naar huis gaat met de felbegeerde FIFA-bokaal? Kom dan naar Sportpark De Cingellanden en wees getuige! Aanvang: 19.30 uur.

Persbureau Ouwehoer'n doe 'k graag.

Advertentie

Active Creations Zwartsluis
websitesponsor Active Creations Zwartsluis
Twitter
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 2J klasse
  • 27 teams