Nieuws

Atze ten Klooster Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Bekijk alle foto's!
Auteur: Peter Krabbe. Foto's: 3

Dinsdag 26 april | Burgemeester E.J. Bilder heeft ter gelegenheid van de Lintjesregen Koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan negen inwoners van de gemeente Zwartewaterland. De versierselen behorend bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en Ridder werden uitgereikt in een bijeenkomst om 09.15 uur en een bijeenkomst om 11.00 uur. Eén van de onderscheiden personen is Atze ten Klooster. De voorzitter van DESZ had Atze naar wethouder Rietman gelokt om de plannen en vergunningen te bespreken voor het nieuw te realiseren magazijn. Daar aangekomen werd Atze volledig overdonderd doordat hem kenbaar gemaakt werd dat hij geridderd zou worden.

Ruim 38 jaar is Atze ten Klooster onlosmakelijk verbonden met Voetbalvereniging DESZ in Zwartsluis. Met zijn optimisme is hij een graag geziene vrijwilliger. Als trainer van de jeugd, beheerder van de gebouwen, bestuurslid en overige taken die hij verricht voor DESZ draagt hij plezier in de sport uit. De pupillen die hij traint behandelt hij alsof het zijn eigen kinderen zijn.

Als bestuurslid heeft hij zich intensief ingezet om de vervanging van de kunstgrasvelden te realiseren. Zijn technische achtergrond als buitendienstmedewerker bij de gemeente Zwartewaterland kwam hierbij goed van pas.

De controle van de terreinen doet hij nauwgezet en op een plezierige wijze wordt de klusploeg wekelijks door hem aangestuurd. Daarnaast is hij medeorganisator van jeugdtoernooien, bedrijfstoernooien en de nieuwjaarsloop.

Ook kon het bestuur van de tweejaarlijkse Nationale Sleepbootdagen op zijn inzet rekenen. Tot aan zijn pensionering in 2016 verrichtte hij allerlei hand- en spandiensten tijdens het evenement. Nooit werd er tevergeefs een beroep op hem gedaan.

De ouderen in Zwartsluis draagt Atze ook een warm hart toe. Als vrijwilliger in Woonzorgcentrum De Schans verzorgt hij jaarlijks de kerstversieringen en is hij betrokken bij activiteiten zoals het organiseren van wandelactiviteiten.

Atze ten Klooster oogst bewondering, respect en lof over de wijze waarop hij in het leven staat.

Ondanks het feit dat hij 24 uur per dag mantelzorger is voor zijn vrouw betekent hij veel voor de Zwartsluizer gemeenschap.


Namens het bestuur en leden van DESZ van harte gefeliciteerd met deze onderscheiding!

Advertentie

Interfloor Tapijt & Vinyl
hoofdsponsor Interfloor Tapijt & Vinyl
Twitter
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 2J klasse
  • 27 teams