Nieuws

“Are joe lid?”

Auteur: Ray Porter.

Dinsdag 18 oktober | Daar waar bij de meeste teams de focus zaterdag ochtend pas op de wedstrijd gaat. Gebeurt dit bij het vlaggenschip van DESZ al op de donderdag. Een training met 15 dol enthousiaste jongens als gevolg.

Waarbij we tot ons grote genoegen Dominik weer op het veld mochten verwelkomen. Een van de grootste talenten die Polen de laatste jaren heeft voortgebracht! Dit enthousiasme was na de training duidelijk nog voelbaar bij sommige spelers. Waar Max zich niet meer kon beheersen en vroeg: Dominik are joe lid? Dit steenkolen Engels leverde een hoop gelach op en al ben ik geen helderziende, vermoed ik wel dat dit Max nog jaren gaat achtervolgen.

Zaterdag moesten al de lids van het vlaggenschip voor de wedstrijd op de foto. Sommige spelers gedragen zich dan ook anders dan gebruikelijk. Neem Frank, het is net alsof die een zware last met zich mee draagt. Lijkt mij persoonlijk niet nodig. Zo'n knappe meneer en een foto lijkt mij een gouden combinatie. Henk Kuik was de fotograaf van dienst en eerlijk is eerlijk. Een mooiere teamfoto hadden we niet kunnen hebben. Henk mocht je dit lezen, namens ons allen bedankt voor de prachtige plaatjes.

Nadat de foto's geschoten zijn is het tijd voor de warming-up. De spelers die gespannen waren voor de foto's ogen weer ontspannen, maar Frank niet. Die lijkt nog steeds een last met zich mee te dragen. Zou dit zijn eigen zichzelf opgelegde moyenne van minimaal 2 doelpunten per wedstrijd zijn? Waar hij tot vandaag nog netjes boven zit. Wellicht komen we er ooit achter. Om 12:15 is het dan eigenlijk zover. De VAR is er klaar voor en de scheidsrechter krijgt van de officials het teken dat de wedstrijd kan beginnen. DESZ3 – Alcides2 is begonnen. Al snel wordt duidelijk dat er 2 teams op het veld staan die in verschillende formaties opereren. Waar DESZ 3 volledig via de Hollandse school 4-3-3 speelt gebruikt Alcides een 4-4-2 formatie. Dit levert her en der op het veld verwarring op. Dit zijn we namelijk niet gewend en we zouden het waarderen als tegenstanders dit niet meer willen doen. Al deze verwarring zorgt er overigens niet voor dat DESZ kansen tegen krijgt. Sterker nog, de gevaarlijkste momenten vinden zich plaats in het strafschop gebied van Alcides. Dit resulteert in een schietkans voor DESZ, waarbij de bal tegengehouden word door de hand van een verdediger. De scheids blaast op zijn fluitje, strafschop.

De VAR heeft hier ook nog even 3 seconden naar gekeken maar het was zo duidelijk dat alle seinen al vrij snel op groen gingen. Whasie en penalty's een match made in heaven. De keeper is volledig kansloos 1-0. Niet veel later weer een aanval van DESZ. Nico kapt zijn mannetje uit dribbelt de 16 in en word onderuit gehaald. Wederom een strafschop, de VAR zag ook hier geen reden om in te grijpen. Whasie komt vol vertrouwen de bal opeisen. 2-0 Wederom geen enkele kans voor de keeper. Dan is er vlak voor tijd nog een bijzonder moment. Max word in duel met zijn tegenstand naar de grond gewerkt waarbij beide spelers op elkaar komen te liggen.

Wat volgt is een korte worsteling of een knuffelpartij. De scheids bepaalt in ieder geval dat beide knuffelberen 10 minuten moeten afkoelen. Waardoor zowel DESZ als Alcides de 1e helft eindigen met 10 man. Dan is het tijd voor een welverdiend kopje thee. In de rust word ook duidelijk hoe mensen die dezelfde wedstijd spelen er een totaal verschillende interpretatie van hebben. Daar waar sommige verdedigers het hebben over 'totale controle' zijn er middenvelders die met natte ogen vertellen over 2 tegen 1 situaties waarin ze de hele tijd in terecht komen. Nadat de thee op is en iedereen zijn zegje heeft gedaan gaan we weer het veld op. De 2e helft verloopt precies zoals we hopen. DESZ heeft Alcides duidelijk in de hoek waar het de tegenstander hebben wil. Onze enige zorg is nog voorkomen dat Jordy geen koude "gehaktball(n)' krijgt. Alcides heeft niks meer te vertellen.

Enige uitblinker bij de tegenstander is de keeper die nog behoorlijk wat ballen heeft tegengehouden. Totdat in een behoorlijk volle 16 de bal voor de voeten van Kelvin komt te liggen. Die ziet allemaal spelers van de tegenstander druk op de bal zetten en de korte hoek afdekken. Hierop besluit Kelvin de bal maar in de verre bovenhoek te schieten 3-0. Hiermee is de wedstrijd is gespeeld maar nog niet ten einde. Max weet zich een kwartier voor tijd nog los te rukken van zijn persoonlijke knuffelbeer. Krijg dat bal en speelt deze breed op de inkomende Roelof. Die schiet en de bal verdwijnt achter de doelman in het goal 4-0. Dit was tevens Roelof zijn laatste balcontact. Er is een tackel op hem gemaakt en heeft last van zijn rug. Sommige ouwe tantes aan de kant denken echter dat vermoeidheid bij deze wissel een grotere rol speelt. Dan volgt er in de slotfase ook nog een levensgrote kans voor Lukasz. Die de bal in de 16 mag ontvangen in kansrijke positie. Echter wil Lukasz eerst nog eventjes 5 tegenstanders uitspelen. Hierbij komt hij bijzonder ver maar in een doelpunt resulteert dit moment helaas niet. Hierna word er al vrij snel op het fluitje van de scheids geblazen voor het einde van de wedstrijd.

Dan is het eindelijk tijd voor de 3e helft. De helft waarin wij pas echt beginnen met uitblinken. Nadat de eerste tarwesmoothies open getrokken zijn word ook duidelijk met welke last Frank al die tijd heeft rondgelopen. Waarschijnlijk heeft hij op vrijdag de plaatselijke kaasboer overvallen en komt nu de buit met zijn maten delen. Zeker 500 blokjes kaas en nog andere lekkernijen komen tevoorschijn. Hiervan hebben wij, de mensen in de kantine en nog vele anderen heerlijk genoten. Dit is dus ook wat DESZ 3 het mooiste team van de vereniging maakt. Wij zijn een warm bad voor iedereen. Bij ons maakt het niet uit waar je vandaan komt. Waar je in gelooft. Zelfs als je geen bier drinkt maar wel mixjes uit roze/paars uitziende blikjes accepteren we je gewoon zoals je bent. Komende zaterdag spelen we uit ergens in Scandinavië tegen Scharnegoutem'70. Bij die wedstrijd zal Dominik zijn rentree in ons team maken!

Meer nieuws van DESZ 3 >

Advertentie

Bert Leistra Makelaardij Hasselt
clubsponsor Bert Leistra Makelaardij Hasselt
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams