ABC DESZ 2 komt goed naar voren, Olde Veste 3 en DESZ 2 in evenwicht.

Auteur: Nico Appelo.

Donderdag 17 maart | Zonnig en fris weer als basis voor een mooie en echte 6 punten wedstrijd. Afstand van de onderste regionen nemen of de schade beperken is de opdracht. We zijn de kleedkamer uitgegaan, met in het achterhoofd de start van de 3e periode.

Het was DESZ 2 dat gelijk scherp en degelijk uit de startblokken kwam. Oscar de paal wist te vinden en verder nog redelijke kansen werden gecreëerd. Volledig de wedstrijd bepalend en dit keer zonder (Commentaar) op elkaar (Acceptatie) en veel inzet (Beleving) ging DESZ 2 op jacht naar de winst! Het liep en het was wachten op het eerste doelpunt.

Het eerste doelpunt scoorde Christaan door een goede steekbal van Oscar. Na dit doelpunt kon DESZ 2 doordrukken, maar hadden niet echt de rust om het af te maken. De kansen werden niet geheel goed uitgespeeld.Olde Veste 3 bleef op de been.

Olde Veste 3 dacht het uit een ander vaatje te moeten tappen en gooide wat flinke overtredingen in de strijd. DESZ 2 zou hier in mee kunnen gaan, maar bleef rustig. Helaas trad de scheidrechter hier niet tegen op en zo gingen we de rust in.

Tweede helft

Olde Veste 3 zette direct aan, er moest wat gebeuren. DESZ 2 kwam waarschijnlijk iets te relaxed de kleedkamer uit, omdat het de eerste helft vol zelfvertrouwen speelde en al met 0-1 op voorsprong stond. Al met al kwam Olde Veste de tweede helft scherper het veld op. De druk op de verdediging van DESZ 2 werd hoger en wist zich daar niet geheel raad mee.

Inleveren op het middenveld leidde tot een overtreding iets voor de 16 meter lijn.
Louk had de muur neergezet, maar het schot ging droog en hard langs de muur in de rechter onderhoek van het doel 1-1. Vanaf dat moment dacht Olde Veste 3 aan meer.

Een hectische slotfase als gevolg. De scheidsrechter die bewust geen penalty's voor DESZ 2 geeft. Overtredingen van beide kanten die niet of verkeerd worden bestraft. De slotfase was voor beide ploegen een spel dat op karakter en inzet werd ingevuld. Er ontstond een echte wedstrijd met werkvoetbal als gevolg en duels met pit.

De scheidsrechter had gezien sommige beslissingen ook het idee dat beide ploegen het zelf moeten afmaken. Beide ploegen konden zelf het beslissende doelpunt niet maken. Daarmee floot de scheidsrechter af en stond er een 1-1 op het scorebord.

De 1-1 eindstand gaf een gemengd, maar toch ook voldaan gevoel. Als dit de basis voor de nog resterende wedstrijden is, worden er zeker nog veel punten gepakt! Ploegen in de onderste regionen verliezen en hierdoor neemt DESZ 2 weer iets meer afstand.

Volgende wedstrijd is DESZ 2 – Drenthina 2 komt allen!