7x7 (35+) is ​Herbstmeister!

Auteur: Johan Slurink.

Dinsdag 3 november | Vrijdag 30 oktober mochten we eindelijk weer de wei in, de vorige ronde was afgelast dus we hadden wel weer zin in een potje voetbal.

Deze avond stond de topper tegen Rouveen op het programma. We zaten met een klein keepersprobleem, aangezien Jack nog steeds niet hersteld is van die ene bal die hij gepakt heeft op de eerste avond. Pieter offerde zich op en zo begonnen we aan de wedstrijd tegen Rouveen.

Geduldig rondspelen en ze niet laten schieten was onze strijdwijze. Na 5 minuten kwam Klokkert er aan de linkerkant door. Gooide er een heerlijke shuffle uit en scoorde. Weer 5 minuten later was het Johan die op rechts de achterlijn haalde en terug egde op Oscar die vervolgens wel raad wist met dit buitenkansje. Wij bleven de bal lekker rondspelen en Rouveen kwam er totaal niet aan te pas. 10 minuten voor tijd werd het nog 3-0, wederom een shuffle van de Klokkert maar nu gevolgd door een voorzet op Oscar. Rouveen probeerde het nog wel maar verder dan een schot op de paal kwamen ze niet. Een heerlijke overwinning waardoor wij nu definitief afstand hebben genomen op de ranglijst.

De 2e wedstrijd was tegen FC Meppel 3, de zwakste broeder uit de competitie. De ene aanval was nog mooier dan de andere, alleen stonden er vaak meerdere mensen in de goal dus werden ze niet altijd beloond met een doelpunt. Toch viel er genoeg te genieten met 9 goals voor DESZ en 0 voor Meppel. Oscar was 4x het eindstation, de overige doelpunten werden gemaakt door Johan(2x), Gerjan, Marc-Jan en René.

Voorlopig was dit de laatste ronde, na de winter wordt de competitie vervolgd.