Nieuws

35e Rabobank DESZ Nieuwjaarsloop

Bekijk alle foto's!
Auteur: Peter Krabbe. Foto's: 180

Dinsdag 7 januari | De 35e Rabobank DESZ Nieuwjaarsloop met Staphorster successen

Karlo Hoeve uit Staphorst heeft zaterdag de 35ste editie van de Nieuwjaarsloop van DESZ op zijn naam geschreven. Met 124 lopers viel het aantal deelnemers erg tegen.

Karlo Hoeve was overtuigend de sterkste op de 10 kilometer. Hij liep deze afstand in 40.04 minuten. Ook de nummer twee op de hoofdafstand van de Nieuwjaarsloop kwam uit Staphorst. Karlo Snipmeijer, overbrugde de 10 kilometer in 41.19. Martijn Strating uit Zwolle kwam als derde over de streep in 42.52.

Karlo Hoeve was vorig jaar ook al succesvol bij de Nieuwjaarsloop in Zwartsluis. Toen won hij de 5 kilometer. "Ik ben beter op de 5 kilometer, maar ik wilde een keer wat anders. Soms moet je afwisselen. Als je je blijft focussen op de 5 kilometer, dan word je niet sneller", aldus de 29-jarige hardloper uit Staphorst. Hoeve heeft als doel om de 10 kilometer onder de 38 minuten te lopen. Dat zat er zaterdag niet in. "Het was een zwaar parcours. Drassig. Ruim tachtig procent van het parcours is onverhard. Dat maakt het lastig.

Bij de vrouwen ging de winst op de 10 kilometer naar Hilde Paarhuis uit Hasselt (52.23). Op de 5 kilometer was Dennis Brandenburg uit Steenwijk de winnaar in een tijd van 20.03. Lars Visser uit Zwartsluis eiste de tweede plek voor zich op (21.58). Freddy de Witte uit Staphorst eindigde op plek drie (22.180. Bij de vrouwen pakte Mandy Hansma uit Sint Jansklooster de winst in 23.48. Liesbeth Kersies was hier de nummer twee, voor Hedi van der Stouwe. Bij de jeugd werden er gestreden in verschillende leeftijdscategorie├źn. De winnaars waren Brian Pastoor, Sylvan Kikkert, Bjardney van de Vegte, Liza Smallbrugge en Anouk Fakkert.

De 35ste editie van de Nieuwjaarsloop van DESZ was bijzonder voor Harm Folkerts. Voor de laatste keer fungeerde hij als voorzitter van de organisatie. Dennie Mooiweer neemt het stokje van hem over. Folkerts keek tevreden terug. "We hadden minder deelnemers, maar het is goed verlopen." Volgens Folkerts had het weer een negatieve invloed op het aantal deelnemers. "Gisteren heeft het veel geregend. Dat zorgde voor een zwaar parcours. Dan laten sommige mensen het afweten. Bij de 2,5 en de 5 kilometer hadden we te weinig deelnemers bij de jeugd. En er waren te weinig deelnemers van het eerste en tweede team. Het parcours was zwaar, je loopt zo een blessure op. De competitie gaat voor. Daar moet je eerlijk in zijn. Dan kan ik me heel goed voorstellen.

Advertentie

Bert Leistra Makelaardij Hasselt
clubsponsor Bert Leistra Makelaardij Hasselt
Twitter
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 2J klasse
  • 27 teams