30 minuten powerplay DESZ 3 doet ogen op de Cingellanden tollen

Auteur: Dokter.

Maandag 16 oktober | Het was weer een mooie zaterdagmiddag voor DESZ 3 op sportpark de Cingellanden. Op het programma stond de confrontatie tegen de nummer 2 op de ranglijst Espel 3.

DESZ, zelf eerste op de ranglijst was dus tot op het bot gemotiveerd om deze krachtmeting tot een goed einde te brengen en dat was te merken ook. Nieuwkomer in de basis elf was Jelrik de Gast, beter bekend als de Dokter. Dokter heeft bij de leiding van DESZ 3 al meerdere malen aangegeven dat hij is gekomen om prijzen te winnen. Aan motivatie geen gebrek dus.

Vanaf het eerste fluitsignaal werd het publiek getrakteerd op minstens een half uur lang powerplay waarbij de bezoekers goed duidelijk werd gemaakt dat er niks te halen viel in Zwartsluis. Al binnen 30 seconden wist de Dokter een terugspeelbal op de keeper te onderscheppen. Alsof er een pylon in de goal stond werd deze gepasseerd en werd de 1-0 binnen geschoven. Een goed begin van een belangrijke wedstrijd.

In de 6e minuut was het weer raak. Een mooi opgezette aanval van Jari Doosje strandde op de keeper maar Jari kreeg een herkansing en mocht alsnog binnen schieten. Er ontstond enige commotie toen de grensrechter met de vlag in de lucht stond. Maar nadat deze man nog een keer duidelijk uitgelegd werd wat de buitenspelregel inhield trok hij het signaal in wees scheidsrechter Veldhuizen alsnog naar de middenstip, 2-0. Een goed besluit van de man in het geel die overigens op geen fout te betrappen was deze middag.

In de 16e minuut was het weer raak. Een lange bal van achteruit werd formidabel verwerkt door linker middenvelder Jaap 'de Kidde' van der Velde en perfect op maat richting het hoofd van de Dokter gevolleerd. Voor de Dokter was het een koud kunstje om deze bal binnen te knikken en dus werd het dan ook 3-0.

DESZ zat op rozen en dat schepte vertrouwen. Max Feenstra was zich bewust dat ook hij zijn visite kaartje af moest leveren. Laat Max maar even moet hij gedacht hebben en daar ging het leer wederom tegen de touwen. Zijn harde werken werd beloond met een eigenhandig gecreƫerde kans en in de dug-out kon er weer op de knop gedrukt worden, 24e minuut 4-0.

Een ware galavoorstelling werd het. Combinaties liepen soepel en keer op keer werden de ruimtes gevonden. De mannen uit de polder wilden de koppen graag in het zand steken, maar dat kan helaas niet op kunstgras dus ze wisten niet waar ze het zoeken moesten.

Henry van Wendel wist dat wel. Als in een trainingsoefening over 48 schijven combineerde de grote kleine man zich behendig naar voren om uiteindelijk vanaf 25 meter verwoestend uit te halen. De keeper heeft de bal niet gezien, maar het net gelukkig wel. 36e minuut 5-0, wedstrijd in het slot en gas terug.

De spelers op het veld zagen in de laatste minuten voor rust het publiek weer een beetje overeind krabbelen. Weggeblazen door al het voetbalgeweld binnen de lijnen kwamen ze langzaam tot het besef dat ze deze masterclass voetbal toch echt hadden gezien. Niet in het Camp Nou of het Santiago Bernabeau, maar gewoon thuus in de Sluus. Manmanman wat een klasse reageerden velen van hen.

Enfin, het was tijd voor een bakkie thee.

In het tweede bedrijf waren er nog 45 minuten die professioneel uitgespeeld moesten worden. Gauw scoren en de wedstrijd doodmaken was het devies. Zo gezegd zo gedaan. Patryk wist behendig een paar tegenstanders te omzeilen en liet zien over een goed balgevoel te beschikken. De bal werd beheerst en met precisie in de hoek geschoven. Keeper kansloos, 52ste minuut 6-0.

Dat deze 3 punten in Zwartsluis bleven was toen wel duidelijk en de wedstrijd werd dood gemaakt. Als rotsen in de branding stonden Robin 'Whasie' Schoonewelle en Nick 'Bakkie' van der Haar op 30 meter van de goal de heerschappij van deze middag te bestempelen. Laatst genoemde besloot tussendoor nog een keer op te stomen met een zojuist veroverde bal en haalde van 30 meter verwoestend uit. Een streep zoals wij die van Sunday Oliseh kennen vloog als een meteoriet richting doel, maar deze keer had de keeper van Espel wel een antwoord en bleef de stand onveranderd.

In de 76te minuut wist Robin 'Ronaldo' Klaver de 7-0 eindstand op het bord te zetten. Met een formidabele rush zette hij de verdediging nog een keer te kijk en rondde beheerst af in de korte hoek.

Een mooie voetbalmiddag beloofde het te worden op sportpark de Cingellanden, dat werd het ook.

Het spel was dusdanig snel en imponerend dat de boekhouders het tempo niet aan konden. Er werd verrast gereageerd door de spelers toen op voetbal.nl een uitslag van 6-0 verscheen. Dat was een doelpunt te weinig en de statistieken. Maar ook de spelers van DESZ 3 hadden het besef dat dit totaalvoetbal van deze middag met geen pen bij te benen viel. Later in de week zal dit wel rechtgezet worden.

Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. Nagele 2 komt dan op bezoek. 14.30 uur op de Cingellanden. Be there!