3 punten voor DESZ JO11-3G

Auteur: Paulien Weebers.

Maandag 3 oktober | ​Zaterdagochtend 1 oktober, de groep van DESZ JO11-3 is op trainer/leider Tom Kisjes na om 9u al compleet om te vertrekken richting Zuidwolde. Op de valreep arriveert ook Tom nog om mee af te reizen. Deze ochtend had kaartjes kopen voor de wedstrijd Feyenoord-Ajax even prioriteit, of dat logisch is laten we maar even in het midden…..

Eenmaal gearriveerd in Zuidwolde stonden beide teams om 10.30u, goed opgewarmd, klaar voor de (wed)strijd, want dat werd het! Onder leiding van de ietwat koddig ogende scheids Jannes, die overigens een prima wedstrijd floot, werd er vanaf de eerste tot de laatste minuut door beide ploegen volop gestreden. Dat E3 het hier vandaag niet cadeau zou krijgen werd al snel duidelijk. Voor de spelers van E3 wel goed en leerzaam om eindelijk eens tegen een gelijkwaardige tegenstander te voetballen, voor de leiding en toeschouwers was het behoorlijk zenuwslopend. Na zo'n 10 minuten spelen staat de formatie van Kisjes, van Eijken en Vos dan ook tegen een 2-0 achterstand aan te kijken en moeten ze volop aan de bak. En zoals we dat van ze gewend zijn laten ze zien dat ze heel hard kunnen werken, met en voor elkaar. Dat werken wordt vervolgens beloond met een treffer door een assist van Huub op Sem die scoort, deze zelfde Sem weet vlak na zijn eerste doelpunt nogmaals te scoren. Op slag van rust herhalen Huub en Milan nog een keer het kunstje van de assist, Huub opent op Milan en die tik vervolgens fraai binnen.

Dat Sem heel erg lekker in de wedstrijd zit blijkt uit het feit dat hij ook het vierde doelpunt aan de kant van DESZ op zijn naam mag schrijven. Op dat moment lijkt de wedstrijd gespeeld ware het niet dat SJO JVZ nog terug weet te komen tot 3-4. Langs de lijn keert op dat moment de spanning ook weer terug. Aan het aantal kansen aan DESZ' zijde ligt het niet deze wedstrijd. Wat zouden ze stuk voor stuk prachtig geweest zijn Bart, Imre, Lisa en Hugo, helaas gaan ze net over of tegen de paal. De spanning blijft aan maar de spelers van E3 houden de koppen erbij en gelukkig weet Quinten samen met Thijs de deur op slot te houden.

Er blijven altijd punten voor verbetering…. deze overwinning is verdiend door keihard werken en dus ook enorm verdiend!