3 punten mee vanuit Tollebeek naar Zwartsluis

Auteur: Bram Kerssies.

Donderdag 9 december | Het was een vroege zaterdag voor de spelers van DESZ. De wedstrijd was vervroegd dus stonden ze om 7:30 uur al op de parkeerplaats om te vertrekken. Op naar Tollebeek de nummer laatst van de competitie, maar dat zegt niet zo veel.

Om 09:00 uur 's ochtends klonk de scheidsrechtersfluit, de wedstrijd tegen Tollebeek is officieel begonnen. DESZ dacht net iets te makkelijk, "de nummer laatst dat zal natuurlijk een makkelijk potje voetbal worden". Maar ze kwamen bedrogen uit. Imre maakte gelukkig nog de 1-0 voor dat de rust aanbrak.

In de rust kwam er een peptalk van Arjan om de moed weer uit de schoenen te krijgen en weer in het koppie. Al snel na de aftrap van de 2e helft begon DESZ al een stuk sterker. Ze vonden elkaar al steeds makkelijker. Niet veel later maakte Cas een goeie actie waardoor Milan de 2-0 kon scoren. De beleving in het spel begint te komen.

Al snel komt DESZ weer in een aanval en kan Joey met een kopbal scoren. 3-0 alweer voor DESZ. Joey begint op dreef te komen en het duurt niet lang of de 4-0 komt al. Doordat Joey de keeper uitspeelt. Tollebeek lijkt het vertrouwen in het spel langzaam te verliezen.

Dat blijkt al wanneer DESZ het strafschopgebied in komt. Een speler van Tollebeek let niet goed op en krijgt de bal tegen zijn hand. Dat wordt natuurlijk bestraft met een penalty.

Aanvoerder Sem staat al achter de bal om de penalty te nemen. De scheidsrechter fluit en Sem schiet hem keihard in de linker hoek 5-0. Na de aftrap van Tollebeek komt de bal al snel weer in de voeten van DESZ.

Hier word direct gebruik van gemaakt. Door het snelle combinatiespel komt de bal in het strafschopgebied. Helaas schiet Cas de bal op de keeper en word het een corner. Sem schiet de bal voor, waardoor Jack de bal bal op het hoofd krijgt en scoort.

Niet lang daarna word er afgefloten. De 3 punten zijn binnen en nemen we mee naar Zwartsluis. Op naar de volgende wedstrijd thuis tegen Creil.