3 Lelijke puntjes voor DESZ 2

Auteur: Leon van Dijk. Foto's: 46

Dinsdag 10 oktober | Met een brede glimlach en de borst naar voren kwamen de jongens 1 voor 1 de Cingellanden op gewandeld. Na het succes van vorige week straalde het zelfvertrouwen er van af. Op het terras voor de kantine werden enkele verhalen over de vrijdagavond in de groep gebracht, onder het genot van een koffietje, AA-tje, of blikje Red Bull. Het was vandaag tijd voor een echte streek Derby. En hoewel tegenstander VHK 2 momenteel hekkensluiter is met net zo veel punten als het aantal drankjes dat Raoel vrijdag naar eigen zeggen heeft gehad, was er geen reden tot onderschatting. DESZ 2 wist vorig seizoen ondanks dat het maar liefst 5 pogingen kreeg, niet te winnen van de kloosterboeren. De heren van 2 waren dus gebrand om deze editie van de derby te winnen.

Na een lange tocht over Oppen Swolle kwamen we een flink uur van te voren aan op het sportpark achter de Monnikenmolen. Het hoofdveld ligt er nog steeds verschrikkelijk slecht bij, en we waren dan ook erg blij toen we er achter kwamen dat de wedstrijd zich af ging spelen op het kunstgrasveld. Omdat het nog lang geen 14:30 was, mochten we eerst 10 minuten gaan kijken bij de kraker SVBS'77/VHK VR2 – Steenwijkerwold VR2. Deze wedstrijd eindigde in 3-2 winst voor gondelvaart/bloemencorso VR2, maar was bovenal een voetbaltechnische wanvertoning.

Na een slordige warming-up werd het startsein gegeven. DESZ wekte de indruk dat het net iets te veel inspiratie had getrokken uit de laatste 10 minuten van de wedstrijd die ervoor op het veld gespeeld werd. Er werd wel veel energie in de wedstrijd gestopt, maar voetbaltechnisch leek het helemaal nergens op. Het druk zetten ging slordig, en VHK kon hierdoor in de beginfase meermaals gevaarlijk worden. Toch was dat geen reden om de wedstrijd in handen te geven van vlugheid en kracht. Na een destijds zeldzame goede aanval werd Luke na een kwartier speeltijd op een steenworp afstand van de zestien naar de grond gewerkt. Vaste nemer Jarno besloot de vrije trap uit te besteden aan Raoel, die de bal in de korte hoek via de binnenkant van de paal langs de doelman wist te werken.

Hierna kwam een fase waarin de druk op VHK werd opgevoerd. Dit leidde nog steeds niet tot goed voetbal, maar wel tot een aantal gevaarlijke standaardsituaties. Hierin bleken de jongens vandaag uit te blinken. In de 25e minuut was het namelijk Raoel die zijn 2e doelpunt uit een corner binnen kopte. Nog geen 5 minuten later was het Jarno die de stand verder trok naar 0-3, wederom uit een corner. Na de 0-3 zakte het spel van DESZ in elkaar. De energie van het begin van de 1e helft was niet meer te herkennen, en aangezien het voetballend al nergens op leek bracht dit veel gevaar met zich mee. VHK kreeg te veel ruimte om te voetballen, en kon continue aanvallen. In de 44e minuut leidde dit tot het eerste tegendoelpunt.

Na een korte donderpreek in de kleedkamer was het iedereen duidelijk dat het beter moest. We gingen van start met een aantal tactische wijzigingen en 2 verse wissels. Kevin Zoutman en Niels Vonk (Die een keer geen festival had) mochten het elftal versterken. De 2e helft werd weer fel en energiek gestart. In de 55e minuut leverde dit via een mooi afstandsschot Sander de 1-4 op. Na het 4e doelpunt beginnen de mannen weer in te kakken. Er blijven vaak VHK'ers ongedekt en dit zorgde wederom voor veel gevaar. Na een mooi doelpunt uit een vrije trap, en een slecht uitverdedigde aanval wist VHK in de 76e minuut de aansluitingstreffer te vinden. Met een stand van 3-4 en nog een kwartier te gaan begon een heuse martelstrijd om de voorsprong te behouden. Tal van keren was de gelijkmaker dichtbij, maar dankzij de vechtlust om de wedstrijd te winnen, kon onder toeziend oog van een handjevol trouwe Sluziger supporters de winst over de streep getrokken worden. Zoals meester Lachenal tijdens de bespreking zo mooi wist te verwoorden; Hard werken wint van talent, als talent niet hard werkt.

Volgende week hopen we de winstreeks voort te zetten tegen de studenten van GSVV The Knickerbockers. We rekenen weer op jullie steun!

P.S. Met dank aan Nieborg junior junior junior voor het maken van de foto's.