3 bekert gewoon door

Auteur: Max en Wilco. Foto's: 29

Woensdag 20 september | Dit keer twee verslagen ineen omdat de wedstrijden zo kort op elkaar volgden. Het vlaggenschip overleeft een loodzware zaterdagmiddag. Het was Tollebeek dat afgelopen zaterdag op het programma stond, een jonge fitte selectie die de punten wilde ophalen in de Sluus. Dat dit ook geen makkie zou worden voor de uitploeg was ze al wel duidelijk, ze stonden op tijd op het veld voor een fanatieke warming up. Dat gaat bij 3 wel anders, het was immers warm zat en je wil niet weten hoeveel mensen er geblesseerd raken tijdens een warming up. Nee dat risico gaan wij echt niet lopen.

Wie dat risico ook niet loopt was scheidsrechter ten Klooster, zodra die het veld op komt klinkt meteen het startsein. "Voor ik de middencirkel uit ben heb ik het ook warm" aldus de leidsman.

Beide ploegen beginnen gelijk op, voorzichtig wat druk zettend maar echt doordrukken kan geen van de ploegen. Het is vooral een saaie wedstijd waarin veel fouten gemaakt worden. Het is een kwestie van wie maakt het eerst de grootste fout, en kunnen deze fouten afgestraft worden. Als we zo door voetbalden als in de eerste helft, zou het nu dinsdagavond nog steeds 0-0 staan. Hoogtepunt van de eerste helft is dan ook de laatste uittrap van de doelman van de gasten. Als hij z'n centrale verdediger wil inspelen staat de arbiter met de fluit in de mond, die heeft niet in de gaten dat de bal veel te kort is. Dus hij fluit af wanneer Lukasz ja pierdole voor de doelman verschijnt en de bal nog even voor het publiek binnen schiet.

De tweede helft moet het en gaat het anders, beide ploegen met een flinke dosis nieuwe tegenzin het veld in. Één van de middenvelders van de uitploeg heeft er het meeste zin in. Als deze een gaatje schiet ramt hij een zwabberbal van ver achter de Balle. "Wat een kut bal die ging echt alle kanten op" aldus Jordy die z'n fout probeert recht te praten. Misschien is het toch geen fout als vrijwel alle tegenstanders nog steeds beduusd zijn van deze bal, stoppen op je hoogtepunt klinkt het vanuit de dug-out. Misschien maakte deze goal ons wakker, misschien ook wel niet. Een ingooi achter in, een lange bal voor de eigengoal langs, gevolgd door een mispeer die door de balle vakkundig in de kruising wordt gekopt. In plaats van dat ie hem uit de goal werkt "ik wilde even voor doen hoe het moet, het is niet om aan te zien daar voorin". Wederom heeft ie gelijk maar we staan dus mooi tegen een 2-0 achterstand aan te kijken. Tijdens de drinkpauze peppen we elkaar nog op en komen we via doelpunten van Frank en Max de Poes tot een 2-2 gelijkspel. Nog een aantal kansen gehad om er zelfs met de winst vandoor te gaan, maar douchen met een gelijke stand was toch het eerlijkst deze middag. De laatste twintig minuten gestreden voor wat we waard waren, met deze minuten in het achterhoofd kunnen we vol goede moed aantreden tegen Olympia 4. Ik hoef jullie inmiddels niet meer uit te leggen dat dit de klassiekers zijn van de kelderklasse !

⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️

Dinsdagavond 19 september sportpark Cingellanden 19:30 uur:

Het is een natte winderige avond en de ploeg uit Hasselt is eindelijk weer nuchter genoeg na het hooi feestje om te gaan voetballen.

De scheidsrechter blaast stipt half acht op zijn fluit om de wedstrijd in gang te zetten. DESZ begint wat moeizaam aan de wedstrijd, maar geeft ook weinig kansen weg aan de bezoekers. Er wordt over en weer wat op het middenveld gevoetbald zonder dat beide ploegen tot echte kansen komen. Opeens is er een uitbraak van het vlaggenschip en komt de bal na een geblokt schot van (geen idee) voor de voeten van Robert Lewangorski en die twijfelt niet en tikt de bal de goal in. 1-0 voor de thuisploeg.
Desz zakt weer wat in en laat Olympia het spel bepalen, tot aan ongeveer 30 meter voor de goal. Vlak voor de rust wordt er een overtreding gemaakt zo'n 20 meter voor de goal. De centrale verdediger van Olympia gaat achter de bal staan en schiet de bal op de onderkant van de lat. Via de rug van de Balle wordt het uiteindelijk een hoekschop.
Lukasz komt nadat DESZ met de schrik is vrijgekomen nog 1 op 1 met de keeper, maar nadat hij te veel tijd kreeg schoof hij de bal voor de goal langs. We gaan de rust dus in met een 1-0 voorsprong.

Na de rust heeft DESZ de westrijd wat beter onder controle en voetbalt het wat rustiger. De 2-0 komt van Frank (lees Antonio). Na een schot van Joy met zijn glazen knieën verwerkt de keeper de bal niet goed genoeg en is onze spits alert en schiet de bal tegen de touwen. 2-0. Antonio komt na een diepte pass van Feizi 1 op 1 met de keeper en omspeelt deze, alleen rolt de bal net wat te ver naar de buitenkant toe waardoor de hoek lastig wordt en via de buitenkant van de paal wordt het een doeltrap. De wedstrijd is nog niet beslist.

DESZ komt dan in een wat afwachtende fase waardoor olympia wat meer aan aanvallen toe komt. Na een voorzet komt de bal in de 16 voor de voeten van een speler van olympia die de 2-1 in schiet. Niet veel later gebeurt hetzelfde nogmaals. De bal wordt weer ingebracht en zo staat het 2-2.

De aanvoerder van onze tegenstander verliest dan even het hoofd en in een duel met onze aanvoerder Gerjan Klankbord Konterman had het alle schijn van een natrappende beweging en dus werd hem de gele prent voorgehouden. Hij moet dus 10 minuten gaan afkoelen met ongenoegen van de bank van het uitspelende team. Desz doet het wat rustiger aan en laat de bal rondgaan.
Björn drijft met de bal aan de voet het middenveld en van achteren werd er een sliding ingezet waarbij de bal niet gespeeld werd. Daar is de 2e gele kaart voor de uitploeg. 11 tegen 9 is het inmiddels. De bank geeft onze goed fluitende scheidsrechter een synisch applaus na het trekken van de 2e terechte gele kaart. Gerjan neemt deze vrije trap snel waardoor Lukasz vrij wordt gespeeld en hij haalt genadeloos uit. Onderkant lat erin en het wordt gevierd zonder shirt. Ook voor hem de gele prent. De bank van olympia vindt het wel welletjes geweest en smeekt de scheidsrechter om af te fluiten en daar geeft hij dan ook gehoor aan.

3-2 de eindstand en ons aller DESZ3 in de koker. Tot zaterdag waar het vlaggenschip thuis speelt tegen vv Steenwijk 3. 14:30 aftrap.

Met dank aan Henk Kuik voor de foto's van afgelopen zaterdag.