09'12 Verslag eerste competititewedstrijd C1

Auteur: Matthijs de Wit.

Woensdag 14 oktober | De eerste competitiewedstrijd van DESZ C1 werd op 12 september gespeeld tegen Gorredijk.

De jongens van DESZ begonnen goed aan de wedstrijd maar ondanks de goede start kreeg het wel een prachtige tegen goal tegen van Gorredijk. Gelukkig niet veel later kon DESZ terug komen in de wedstrijd, een steekpass van Raoel op Matthijs zorgde ervoor dat hij 1 op 1 met de keeper kwam en scoorde uiteindelijk in 2de instantie. De stand was weer rechtgezet naar 1-1. Er werd door beide partijen bij vlagen goed gevoetbald in het restant van de nog steeds spelende 1ste helft. Mede dankzij Aron(doelman) kreeg DESZ geen tegendoelpunten tegen dankzij een paar prachtreddingen. In de laatste minuten van de 1ste helft kreeg DESZ nog een vrije trap rond het zestien meter gebied, Matthijs legde bal goed en draaide de bal in de verre hoek.

Ruststand 1-2.

In de kleedkamer kregen de jongens iets te drinken en konden even op adem komen. DESZ begon wederom sterk aan de 2de helft en dat had als resultaat dat Gorredijk amper kansen had en zo ging het eigelijk de hele 2de helft, Gorredijk kwam niet echt meer aan voetballen toe door de goed staande verdediging van de C1. Het was nog even spannend op het laatst want Gorredijk wilde het niet laten bij een verlies, maar gelukkig voor DESZ floot de scheids af voor de 2de helft en konden de 3 punten mee naar Zwartsluis worden genomen. Eindstand 1-2.