VR1 scherp uit de startblokken na winterstop

Auteur: Carolien Mooiweer. Foto's: 40

Maandag 29 januari | De eerste speeldag na de winterstop is aangebroken. In eerste instantie zou deze vorige week al hebben plaatsgevonden, maar de verschillende pogingen om een oefenwedstrijd te regelen mochten helaas niet baten. Maar goed, vandaag staat Espel op het programma, een ploeg die we in de beker ook al tegen zijn gekomen en met 7-1 naar huis hebben gestuurd. Daar is nog niks mee gezegd, want in de competitie weten ze nog keurig de 5e positie te bekleden. Het is een goede week geweest voor de boetepot, dus het is te hopen dat de dames van DESZ vandaag wél alle zintuigen op scherp hebben staan.

Het is tot op het laatste moment nog spannend waar en hoe laat de wedstrijd zich zal afspelen, maar uiteindelijk trappen we rond half 1 af op een zonnig hoofdveld. Nog voordat iedereen zich ervan bewust is dat de wedstrijd is begonnen, is daar Roselieke al. Na nog geen 4 minuten weet zij, het lijkt wel zonder moeite, vanaf de middenlijn de bal in de linkerkruising te poeieren. De dames van Espel krijgen niet eens de tijd om het te verwerken, want via een mooie indraaiende corner van Hannah kopt Jari niet veel later de 2-0 binnen. Is het dan nu wel het moment dat Espel wakker wordt? Via de aftrap komt de linksbuiten van de tegenstander 1 op 1 met onze keeper Miranda. Misschien was dit iets te angstaanjagend, want de kans dat dit schot in de goal van Belt-Schutsloot belandde was nog groter.

De voor de wedstrijd genuttigde blikjes Red Bull en snoepjes van Angelina werpen hun vruchten af, want de thuisploeg zit vol energie. Een crosspass van Carolien komt terecht bij Imogen, maar deze bal gaat vervolgens helaas over. Ook de poging van Lisanne belandt in de handen van de keeper. In de 18e minuut herhaalt dit scenario zich, maar dit keer is het de verdediger van Espel die de taak van de keeper even overneemt. Zo werkt het natuurlijk niet, dus de bal belandt op de stip. Het enthousiasme bij de speelsters van DESZ om deze penalty te nemen spat er niet bepaald van af, dus is het Hannah die zich uiteindelijk opoffert en achter de bal gaat staan, Het lukt haar niet om de thuisploeg op 3-0 voorsprong te brengen. Misschien lukt het dan via de rebound? De voorhoede van DESZ loopt elkaar onhandig voor de voeten, dus het antwoord is nee.

Koppies niet laten hangen en gewoon weer door. Er worden mooie combinaties gemaakt, maar tot scoren komt het niet. Ook Roselieke verliest haar scherpte, niet door de vermoeidheid, maar door de tegenstander die de bril van haar hoofd afschiet. Een kopje warme thee zal ons allemaal goed doen, dus we gaan met een magere 2-0 voorsprong de kleedkamer in.

De tweede helft komen we goed uit de startblokken. Een voorzet van Hannah belandt op de zestien voor de voeten van Carolien, die hem koelbloedig binnentikt. 3-0. Niet veel later krijgen we de kans om deze voorsprong nog verder uit te breiden, maar Daphne, aka 'Wonderslof', schiet de vogels uit de lucht. Hier en daar volgen er nog wat kansen, maar het lijkt allemaal meer op het inschieten van de keeper.

Carolien weet dit patroon te doorbreken, steekt tussen de verdediging door, legt hem klaar voor Hannah die de 4-0 maakt. In de 75e minuut doen we dit allemaal nog een keer over. Een voorzet, dit keer op Jari, die hem keurig afwerkt. Dan lijkt de 6-0 ook nog werkelijkheid te worden, wanneer Imogen de bal het doel intikt. Helaas doet ze dit met haar handen, dus blijft het scorebord op 5-0.

Met een voorsprong van 5 doelpunten lijkt dit het moment om 'de bus te parkeren', maar niets is minder waar. Misschien is het een suikerdipje van alle snoepjes, maar door slordigheid in de verdediging van DESZ kan Espel doorbreken. Van dit zeldzame moment maken ze goed gebruik, want de 5-1 ligt erin.

Onze Jacqueline is overigens ook terug van weggeweest en aan de kracht van het schot is het absoluut niet te merken. Aan de plaatsing jammer genoeg wel, want 2 tot 3 pogingen belandden op de paal of op de lat. Een doelpunt zit er vandaag dan misschien niet in, maar een assist is haar wel gegund. Een misplaatst schot belandt voor de voeten van Hannah, die het net weet te vinden. 6-1.

Aan het tweede tegendoelpunt zullen we niet teveel woorden vuil maken, maar toch ter informatie: in minuut 89 wordt de 6-2 binnengetikt.

Om de wedstrijd wel positief af te sluiten, brengt Jari een paar seconden voor het laatste fluitsignaal de definitieve uitslag op 7-2.

Volgende week nemen we het op in én tegen Rouveen, waar wij hopelijk de punten niet hoeven te delen.

Met dank aan Henk Kuik voor het vastleggen van de wedstrijd.