Verslag ​DESZ VR1 – Vitesse'63 VR2

Auteur: Renee van Wieren.

Zaterdag 4 mei | Donderdag 25 april moeten de dames van DESZ helaas de pubquiz in de feesttent overslaan want er staat een inhaalwedstrijd op het programma. Thuis op het hoofdveld wordt er om 20:00 afgetrapt tegen de dames uit Koekange. DESZ VR1 heeft wederom maar 1 doel: de 3 punten thuis houden.

Na de aftrap is het gelijk duidelijk dat DESZ er vol voor gaat deze avond. Gelijk na de aftrap van Vitesse wordt de bal veroverd door DESZ en een prachtige pass van Jacqueline op Hannah zorgt voor de 1-0. Vraag me niet hoe ze de bal in het doel krijgt maar vanaf de achterlijn haalt ze uit en de bal krult perfect in het doel.

Hierna gaat DESZ door met het bepalen van het spel. Af en toe komt Vitesse met een aanval maar dit wordt al snel af gedaan door de verdediging of keeper van DESZ. Na een minuut of 10 is het Daphne die een goede voorzet geeft op Imogen maar helaas staat de keeper op de goede plek en onderschept de bal. Hierna is het de beurt aan Marith, een schot op goal eindigt op de kruising…

Na 14 minuten is het wederom Hannah met een voorzet, ditmaal op Jari. Zij schuift de bal bij de eerste paal het doel in, 2-0. Hierna blijven er kleine kansen volgen maar helaas geen doelpunt.

10 minuten later is het de beurt aan Anne Mieke, na een tijd met pijntjes en blessures is ze weer terug en scoort de 3-0. Hierna heeft ze nog de kans om een assist op haar naam te zetten maar Daphne haar doelpoging belandt op de lat en hierna over het hek de bosjes in.

Vlak voor rust is Vitesse erg scherp en ziet dat de verdediging van DESZ wat hoog staat. Hier maken ze slim gebruik van door op snelheid langs de verdediging te gaan en scoren in de korte hoek. 3-1.

Na de rust is het rommelig bij DESZ, Vitesse wordt gevaarlijker maar geen echte kansen.

Een tijdje later wordt er overduidleijk hands gemaakt in de 16 door Vitesse maar de scheidsrechter wil het niet zien en laat doorspelen. Zelfs bij Vitesse waren ze verbaasd dat er geen penalty kwam maar we gaan door.

In de slotfase weet DESZ dan toch nog te scoren. Demi haalt uit maar het schot wordt geblokt. Jari staat op de perfecte plek en schiet de rebound binnen, 4-1.

Vitesse heeft in de laatste minuut nog een uitbraak maar Arko is nog steeds scherp op de late avond en vlagt voor buitenspel. Hierna volgt het eindsignaal van de scheidsrechter en blijven de 3 punten in Zwartsluis.

Aanstaande zaterdag staat de halve finale op het programma, hiervoor is een busreis georganiseerd.

We hebben jullie steun hard nodig tegen VV Sweel. Opgeven kan in de kantine, voor meer info zie de flyer op de website van DESZ.