Overweldigende overwinning: DESZ VR1 triomfeert met 1-4 tegen Flevo Boys VR1

Auteur: Hannah Hulst.

Maandag 20 mei | Vaak worden ze niet opgemerkt, maar toch kunnen ze lokaal voor heel wat overlast zorgen. We hebben het hier over de knutten, knaasjes, knozels ofwel de mietsen. Een term die ook wel wordt gebruikt voor ‘zeuren’ en ‘levendig bewegen’. Dinsdagavond werd dan ook een boel gemietst. Tijdens de training werd levendig bewogen met hesjes, pionnetjes en jasjes om zo de mietsen weg te houden; althans een poging tot. Wijze woorden van de trainer, met het oog op de wedstrijd tegen Flevo Boys, waren dan ook toepasselijk: ‘Flevo Boys kan niet van ons winnen, wij kunnen wel van hen verliezen. Het zijn net mietsen, een emotie die uitgeschakeld kan worden.’

Op een prachtige, zonnige middag betreden de dames uit Emmeloord en Zwartsluis het veld voor wat een spannende wedstrijd belooft te worden. De eerste mentale race wordt door DESZ al gewonnen daar waar het ging om gelijk kleurige shirts bij de tegenpartij. Rood/wit en wit/rood lijken toch te veel op elkaar en dus trekt Flevo Boys de blauwe shirts uit de kast. Om 14:45 uur trapt DESZ op het hoofdveld af. De toon is gezet.

Al in de eerste minuut zet DESZ goed druk. Anne Mieke onderschept de bal en speelt deze snel door naar Hannah die de bal vervolgens weet neer te leggen voor Jari. Helaas staat de keepster van Flevo Boys goed gepositioneerd en weet het eerste doelpunt van DESZ tegen te houden. DESZ bleef aandringen en was duidelijk de meer voetballende ploeg. Nog voordat de tien minuten op het scorebord waren gepasseerd deed de tweede grote kans zich voor. Via een ingooi van Anne Mieke komt de bal terecht bij onze middenvelder Daphne die handig weet weg te draaien van haar tegenstander. Combineer een hoge bal van Daphne richting het doel en een onhandig instapmoment van de keepster samen en er ontstaat een doelpunt; de bal stuitert over de keeper heen. Een welverdiende 0-1 voorsprong voor DESZ.

Het tempo blijft hoog en vier minuten later is het opnieuw raak. De bal weet opnieuw Imogen te bereiken, zij draait zich al vallend om tegenstanders heen en weet de bal in het net te schieten. Tussenstand: 0-2. Slechts twee minuten later krijgt Jari een kans om de score verder uit te breiden, maar haar schot gaat helaas over het doel. De aanvallen blijven maar komen en in de zestiende minuut krijgt DESZ een corner. De bal wordt uit de zestien gehaald door de tegenpartij, wordt opnieuw voorgegeven door Carolien en weet uiteindelijk via Daphne Hannah weer te bereiken. Zij legt de bal goed voor zichzelf neer en heeft alle tijd om de bal beheerst via de onderkant lat, vervolgens tegen de paal en toch ook achter de lijn van het doel te schieten: 0-3. Flevo Boys vecht terug en de dames uit Emmeloord creëren dan ook pas in minuut 22 de eerste kansen. De verdediging van DESZ weet een tweetal vrije trappen voor Flevo Boys goed weg te werken.

Na een korte drinkpauze gaat het spel wat heen en weer, maar echte kansen komen er niet. Een corner van DESZ hier en een corner voor Flevo Boys daar. Vanuit ons geen doelpunt, vanuit Flevo Boys geen doelpunt. Onze showkeepster Miranda heeft de ballen telkens klemvast. Kort voor de rust krijgt Anne Mieke nog een kans, maar daar stak de keepster van Flevo Boys een stokje voor.

Rust: 0-3.

Na het welverdiende rustmoment blijft het spel dynamisch. In de 51e minuut krijgt DESZ een corner, maar deze wordt vakkundig door Flevo Boys weggewerkt. Zij krijgen op hun beurt een minuut later een corner, maar daar weten zij geen kans uit te halen. De verdediging van DESZ stond sterk. Opbouwend vanuit deze achterhoede bleef DESZ kansen creëren, tegelijkertijd krijgt ook Flevo Boys meer ruimte. Miranda staat paraat al is het niet dat een verdediger van DESZ de bal al heeft weggewerkt.

Vervolgens weet DESZ toch nog eens uit te breken. De bal wordt vanuit de achterhoede naar voren geschoten met het idee voor Anne Mieke om er nog eens met alle energie achteraan te rennen. Zij krijgt de bal in haar bezit en weet om de keeper heen de bal het doel binnen te schieten. De tussenstand: 0-4. Na een tweede drinkpauze leveren verschillende corners en vrije trappen geen gevaarlijke kansen meer op. In de laatste drie minuten van de officiële speeltijd raakt de keepster van Flevo Boys ongelukkig geblesseerd aan haar schouder waardoor een speelster het doel moet verdedigen. Het spel lijkt al gespeeld, maar afgefloten wordt er nog niet. Net voor het einde weet Flevo Boys dan nog eens door te breken en haar eer te redden met een doelpunt, waardoor de eindstand op 1-4 komt.

DESZ VR1 neemt de drie punten mee naar huis en kan zich komende zaterdag, thuis tegen vv Steenwijk, tot kampioen kronen! Wij zullen om 11:45 uur aftrappen op het hoofdveld en hopen op jullie support!!